Dodaj do ulubionych

zasiłek chorobowy

IP: *.* 14.09.01, 21:44
Cześć Dziewczyny!Czy Ktoś przypadkiem wie w jaki sposób nalicza się wynagrodzenie, w przypadku gdy jest się na zwolnieniu lekarskim w czasie ciąży? O ile wiem jest to średnie wynagrodzenie z 6-ciu ostatnich miesięcy, ale z premiami czy bez?(chodzi o tzw.premie uznaniowe).Dziękuję za pomoc.Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: zasiłek chorobowy IP: *.* 17.09.01, 10:37
      do podstawy zasiłku chorobowego wlicza sie te skladniki wynagrodzenia ktore stanowily podstawe do obliczania skladek na ub. chorobowe - jesli chodzi o chorobowe w ciazy roznica jest tylko taka ze dostajesz 100 % a nie 80 jak w przypadku zwyklej choroby,
      • Gość: guest Re: zasiłek chorobowy IP: *.* 17.09.01, 10:39
        Premie też!!!
        • Gość: guest Re: zasiłek chorobowy IP: *.* 17.09.01, 12:25
          oczywiscie premie tez - jesli byly od nich naliczane skladki na ub. chorobowe - nie od wszystkich premii sa naliczane te skladki w przypadku uznaniowej szczegolnie nalezaloby to sprawdzic bo tego rodzaju premie sa troche na innych zasadach niz zwykle regulaminowe - traktowane raczej inaczej i regulowane jest to wewnatrz firmy w regulaminie wynagroadzania dlatego musialabys po prostu tam sprawdzic czy ta premia moze byc wlaczona do podstawy zasilku chorobowego
    • Gość: guest Re: zasiłek chorobowy IP: *.* 12.11.01, 14:19
      Tak się składa że ja też mam coś takiego jak premia uznaniowa. I z tego co się orientowałam zalicza się ona do naliczenia średniej z 6 ostatnich miesięcy. Zresztą wszystkie wynagrodzenia tj. pensja, premia, prowizja wchodzą do naliczania średniej. Jest zapisane w ustawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka