Dodaj do ulubionych

wylew do mózgu

IP: *.* 27.09.01, 15:20
Moja córeczka urodziła się z silnym niedotlenieniem czego efektem był wylew do mózgu II stopnia , dlatego szukam kontaktu z matkami dzieci , które przeszły taki wylew, jestem zrozpaczona, gdyż nie wiem jakie mogą być tego reperkusje.Pozdrawiam Renata
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: wylew do mózgu IP: *.* 27.09.01, 15:57
      A co mówią lekarze? Mój Syn na skutek ciężkiego poródu miał "krwawienie podwyściółkowe II-ego stopnia" nie wiem jak moa się to do urazu u twojej córeczki. Mój Syn jest obecnie zdrowym 6cio latkiem, mimo przebytego do tego w wieku 5m ropnego zapalenia opoon mózgowych. Do 3lat był pod okresową kontrolą neurologiczną.Może jest trochę zbyt pobudliwy ,ale to jak powiedział neurolog może wynikać z charakteru, a nie koniecznie być powiązane z krwawieniem okołoporodowym lub zapaleniem opon.Odwagi, powodzenia i głowa do góry.
      • Gość: guest Re: wylew do mózgu IP: *.* 28.09.01, 22:00
        Tak bardzo mi zależy by cię nie wystraszyć, bo tak na prawdę nie ma dwu takich samych przypadków! Moja córeczka miała taki właśnie wylew podczas porodu.Dostała 1 pkt. wskali apgar .Okazalo się że na wskutek niedotlenienia i wylewu napięcie mięsniowe właściwie nie istnieje,lała się dosłownie przez ręce.Jednak nasz upór ,samozaparcie i przede wszystkim 1.5 roku intensywnej rehabilitacji sprawily że mała "śmiga" dziś jak inne dzieci(ma 4 latka.) A lekarze nas przygotowywali że może nigdy nie usiąść o chodzeniu nie wspominając...Inna rzecz że mamy zJustynką jeszcze masę innych kłopotów zdrowotnych ale nie można jednoznacznie stwierdzić na ile przyczyniły sie do tego powikłania okołoporodowe.Bądż dobrej myśli może się okazać że nie będzie żadnych zauważalnych problemów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka