Dodaj do ulubionych

USG w 8 tygodniu

IP: *.* 02.10.01, 12:02
W przyszlym tygodniu ide do lekarza na pierwsza wizyte majaca potwierdzic ciaze. Czy moge sie spodziewac wykonania USG? I jakiego -dopochwowego, czy zwyklego (lekarz dysponuje takimi sprzetami)? Co bedzie na nim widac?
Obserwuj wątek
    • Gość: kzk Re: USG w 8 tygodniu IP: *.* 02.10.01, 12:12
      Nie zawsze lekarz robi USG by potwierdzic ciaze. Moj to zrobil. Pierwsze USG mialam w 6 tygodniu ciazy i bylo na nim widac czy ciaza jest dobrze zagniezdzona i bijace tetno - poczatki serduszka. Nie bylo oczywiscie widac raczek ani nozek, bo w tym czasie sa dopiero ich zalazki. Dla mnie to bylo jednak wielkie przezycie, zobaczylam na wlasne oczy ze cos zywego nosze w sobie.Pozdrawiam Kasia
    • Gość: guest Re: USG w 8 tygodniu IP: *.* 02.10.01, 12:23
      Ja byłam w 8 tygodniu i miałam zwykłe USG. Też widziałam pulsujący punkcik. Zbyt wiele to wtedy jeszcze nie widać. Nie miałam w każdym razie żadnego badania. Mój lekarz stoi na stanowisku, że za wcześnie i taka ciąża jest "wrażliwa".
    • Gość: guest Re: USG w 8 tygodniu IP: *.* 02.10.01, 12:32
      Nie wiem czy od razu na pierwszej wizycie lekarz zrobi USG. Ale jesli tak. To moze to byc USG dopochwowe lub przez brzuch. Ja np. bylam na USG w 8 tyg. i mialam robione USG dopochwowo. Ale wiem tez, ze inne dziewczyny mialy robione USG przez badanie brzucha. Z tym, ze wowczas trzeba miec pelny pecherz (np. przed badaniem napic sie szklanki wody).pozdrawiam
    • Gość: guest Re: USG w 8 tygodniu IP: *.* 02.10.01, 12:40
      Ja mialam pierwsze USG robione w 6 tygodniu ciazy, aby wlasnie ja stwierdzic. Widzialam malenka plamke i pulsowanie serduszka. Bylo to USG dopochwowe. Drugie USG mialam robione w 13,5 tygodnia i tez bylo dopochwowe. Mysle, ze nastepne bedzie juz przez brzuszek. Aha, przez USG dopochwowe nie mozna nic uszkodzic, przeciez przy kazdej wizycie u lekarza, jestem rowniez zawsze badana ginekologicznie.Pozdrawiam,
      • Gość: guest Re: USG w 8 tygodniu IP: *.* 02.10.01, 12:51
        Ja USG mialam robione dwa tygodnie temu, bylam wtedy na poczatku dziewiatego tygodnia. Moglam juz wtedy zobaczyc jak u mojego dziecka bije serduszko oraz lapki i nozki( zreszta bardzo dlugie-chyba po tatusiu). Dostalam piekne zdjecia dzidzusia. Bylo to dodatkowo w moje urodziny, wiec otrzymalam najpiekniejszy prezent.Usg bylo dopochwowe.
    • Gość: guest Re: USG w 8 tygodniu IP: *.* 02.10.01, 13:06
      U mnie pierwsze USG było robione w okolicy początku 10 tygodnia. Było dopochwowe, z tym, że lekarz zapytał, czy nie miałam plamienia itp, bo gdyby ciąża była zagrożona, to robiłby przez brzuch. W dopochwowym było widać zaskakująco dużo, a zwłaszcza to, jak Dzidzia fikała koziołki, trzymała się łapkami za głowę. Możesz zobaczyć jedno ze zdjęć z tego usg na forum Zobaczcie: LuizaUSG przez powłoki brzucha we wczesnej ciąży nie jest tak dokładne jak dopochwowe i za dużo nie zobaczysz.PozdrawiamKasia R
      • Gość: guest Re: USG w 8 tygodniu IP: *.* 03.10.01, 09:10
        HejJa mialam zarowno w 8 tyg. jak i w 12 robione USG dopochwowo.W 8 tyg. widzialam bijace serduszko i mala fasolke, a w 12 juz malego czlowieczka, swietne uczucie.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka