Dodaj do ulubionych

usg a plec dziecka

IP: *.* 09.10.01, 09:13
dziewczyny, w ktorym tygodniu bylyscie na usg w celu potwierdzenia plci? Pytam bo caly czas liczylam na coreczke, bylam przekonana ze to dziewczynka az do wczoraj :-))) Jestem w 19 tyg. i wczoraj dowiedzialam sie, ze wg lekarza ktory robil usg bedzie niemalze na 100% chlopiec, podobno bylo dosc dobrze widac bo dziecko jest o 2 tyg. wieksze niz norma na ten okres przewiduje :-) Po krotkiej dezorientacji jestem szczesliwa i swojego synka nie zamienilabym na zadne inne dziecko ale gdzies tam gleboko mam watliwosci czy usg w tak mlodej ciazy moze byc nieomylne i czy moze okazac sie, ze to jednak coreczka... Dodam, ze usg wykonywal mi podobno najlepszy specjalista w szczecinie i na super dobrym sprzecie. Pozdrawiam Was wszystkie :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: usg a plec dziecka IP: *.* 09.10.01, 09:17
      Mój lekarz powiedział, że po 16-17 tygodniu można już rozpoznać płeć, gdyż w tym czasie jąderka u chłopców zchodzą do moszny. Ja wybieram się na USG w 20 tygodniu, ale raczej w kierunku prawidłowości rozwoju dziecka. Mój mąż wyraził życzenie, abyśmy zrobili sobie niespodziankę co do płci dziecka. mamy już synka, teraz oczywiście chcielibyśmy córcię. Nie wiem, czy nie wolałabym jednak przygotować się na przyjęcie ew. chłopca, jeśli to on tam "mieszka". Ale może rozważę propozycję męża.Pozdrawiam agata
    • Gość: guest Re: usg a plec dziecka IP: *.* 09.10.01, 09:19
      Hej Magda,ja byłam w 23 tygodniu i wyszła nam dziewczynka, a byłam odwrotnie niż Ty przekonana, że będzie chłopiec i lekko się zdziwiłam. Teraz już przyzwyczaiłam się do myśli o dziewczynce, mamy już imię. A dzisiaj idziemy na wizytę i też będę miała usg, mam nadzieję, że tym razem nie wykaże nic innego...Pozdrawiam serdecznie,Monika A/P.
      • Gość: guest Re: usg a plec dziecka IP: *.* 09.10.01, 09:33
        Ja byłam na USG w 20 tygodniu (zarówno w 1 jak i 2 ciąży). No i wyszlo jak najbardziej właściwie. Pierwsza miała być dziewczynka - no i mam śliczną córeczkę, teraz już w 12 tygodniu lekarz stawiał na chłopca (choć uprzedzał, że może się mylić) i w 2 USG potwierdził z całą pewnością, że widać jądra i siusiaczka (męskie narządy rodne uwidaczniają się koło 12 tygodnia choć wtedy trzeba mieć super oko i super sprzęt by coś dojrzeć. Rzadko lekarz w 12 tygodniu potrafi coś dojrzeć - raczej uważają, że to niemożliwe. W 20 tygodniu jeśli dzidzia się dobrze ustawi można stwierczić płeć w 90 procentach). Poza tym wszystko zależy od sprzętu i lekarza.
        • Gość: guest Re: usg a plec dziecka IP: *.* 09.10.01, 20:46
          Ja mialam robione trzy razy USG (w 20,22,32 tygodniu)u roznych lekarzy i na roznym sprzecie wszyscy byli zgodni w 100% ze bedzie dziewczynka.Jeszcze do dzis pamietam krzyk mojego meza na porodowce "Ania mamy syna!!!!!!!!" Wiec w co tu wierzyc?
      • Gość: guest Re: usg a plec dziecka IP: *.* 09.10.01, 09:37
        Hej! Ja i moj maz nie chcemy wiedziec co sie urodzi. Szczegolnie, ze w tej materii - mimo swietnego sprzetu(!) - zdarza sie coraz wiecej pomylek i to w poznej ciazy(!), (poczytajcie stare posty na ten temat). Po co czlowiek ma byc rozczarowany? A tak: niespodzianka.Pozdrawiam, Agnieszka.
      • Gość: guest Re: usg a plec dziecka IP: *.* 09.10.01, 09:42
        dzieki za odpowiedzi, ja tez robilam usg przede wszystkim aby dowiedziec sie czy z dzidzia jest wszystko ok, na szczescie jest i wiem, ze to jest najwazniejsze. Ale mimo wszystko przez te wszystkie tygodnie tak bardzo liczylam na corcie, ze teraz czuje sie lekko zdezorientowana i zastanawiam sie jak lekarz w tak malym cialku tego siusiaka wypatrzyl. Wiem, ze to dobry specjalista i chyba nie rzucal slow na wiatr, gdyby nie byl pewny pewnie nie powiedzialby tego z takim przekonaniem. Ciesze sie ze znam plec dziecka, nie wiem czy nie poczulabym dziwnego uklucia na porodowce, a tak to zdaze sie jeszcze przestawic :-)Mam juz jednego synka w domu, kochanego rozrabiake i moze dlatego zamarzyly mi sie wstazki i kokardki ;-))) Do nocy ogladalam kasete z nagraniem dzieciatka, jak sie przeciaga, wklada lapke do buzi... to cudowne! Goraco polecam takie nagranie.
    • Gość: guest Re: usg a plec dziecka IP: *.* 13.11.01, 15:22
      czesc ja mialam robione w 20 tyg usg i powiedzieli mi ze to dziewczynka i tez byla wieksza o 2 tyg niz norma ale teraz robione mialam usg w 32 tg i tez powiedzieli mi ze na 100% jest dziewczynka i co do wagi w tym tygodniu to wszystko ok wiec sie wynormowalo (wazy juz 1865 g) wiec jesli powiedzieli ze chlopak to jednak bedzie chlopak i zycze ci powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka