Dodaj do ulubionych

Co z tymi skurczami

IP: *.* 14.10.01, 09:15
Cześć październikowe mamy! Co jest z tymi skurczami przepowiadającymi? Ja mam termin za dwa tygodnie, a chyba ich jeszcze nie miałam, jak one wyglądają. Za to miałam sztywnienia brzucha, czy to też co znaczy, czy to ma coś wspólnego z tymi skurczami przepowiadającymi.Tak bym chciała już urodzić, czyję się jakbym ważyła tonę i wszystko mi drętwieje.:love:
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Co z tymi skurczami IP: *.* 14.10.01, 09:19
      Można takie skurcze przepowiadające odczuwać jedynie jako twardnienie brzucha. Można je odczuwać nieprzyjemnie już parę tygodni przed porodem, a można pierwszy choć trochę bolesny skurcz poczuć dopiero na początku porodu.
    • Gość: guest Re: Co z tymi skurczami IP: *.* 14.10.01, 09:59
      Cześć Katarzyno! Ja też nie mam prawdziwych skurczów przepowiadających, choć termin już na najbliższą środę. Za to mam te nieprzyjemne twardnienia brzucha, podczas których macica się "stawia", a mnie ciągnie w krzyżu.Położna wczoraj mi powiedziała, że nawet to twardnienie, choć kiepskie, to przygotowuje szyjkę do porodu.Za to lekarka mówiła, że z tego twardnienia albo już coś się może wykluć, albo może tak być jeszcze ze 2 tygodnie...A ja już mam DOŚĆ tego czekania, jak tykająca bomba zegarowa, no i chciałbym, żeby moja Maluszka urodziła się w taką piękną Złotą Polską Jesień, a nie w zimnym i deszczowym końcu października. Poza tym wolałabym, żeby okazała się zodiakalną Wagą niż Skorpionem ;).:hello:Kasia R
    • Gość: guest Re: Co z tymi skurczami IP: *.* 14.10.01, 10:11
      A ja mam pobolewania w dole brzucha, takie jak przed miesiączką. I to już ze 3-4 tygodnie. Chyba z tym jest bardzo różnie.Pozdrawiam, Sławka - 5 dni po terminie
      • Gość: guest Re: Co z tymi skurczami IP: *.* 14.10.01, 17:48
        Ja tez mam twardnienie brzuszka, ale zazwyczaj rano, nie jest to bolesne dla mnie. Ja juz chcialabym, zeby porod sie zaczal bo termin mi minal wczoraj a tu nic. A to czekanie jest straszne.A poza tym tak jak Kasia R. tez wole znak Wagi niz Skorpiona Pozdrawiam, Orcia
    • Gość: guest Re: Co z tymi skurczami IP: *.* 14.10.01, 13:16
      Kasiu,to sa wlasnie skurcze przepowiadajace.Jesli jestes w miare rozluzniona i nie czujesz strachu to bedziesz je odczuwala bezbolesnie. Ja,gdy sie pozegnalam z panika(ktora czasem jest nawet podswiadoma), mialam nawet skurcze porodowe bezbolesne-tylko w postaci twardnienia brzucha.Widac je bylo na monitorze skaczace w gore jak Mt Everest a bolu zero-pojawil sie tylko przy parciu ale jaki to tam bol.;)powodzenia.:)!!!!!!!!!!!!
      • Gość: guest Re: Co z tymi skurczami IP: *.* 14.10.01, 19:05
        Dziękuję Ci bardzo, Bogusiu, za odpowiedź. Wiem, że Kasia denerwuje się i boi i nie wiem, jak jej pomóc, bo sam na ten temat niewiele wiem. Sam się denerwuję i chciałbym, żeby poród przeszedł jak najsprawniej i w miarę bezboleśnie, żeby jak najmniej cierpiała. Twoja odpowiedź bardzo ją uspokoiła i podniosła na duchu. Też chciałbym, ze względu na nią, mieć to już za sobą. Po prostu się o nią boję i widzę, że ona też się bardzo obawia. A takie listy, jak Twój, bardzo pomagają.Pozdrawiam.:hot:
      • Gość: guest Re: Co z tymi skurczami IP: *.* 15.10.01, 20:23
        Bogusiu,a jak sie pozbylas paniki?po bolesnych okresach trudno jest mi wyobrazic sobie bezbolesny porod...robie co moge zeby poszlo sprawnie - herbatki, nasiadowki, akupunktura itp.a tak swoja droga to cos jak "bole miesiaczkowe", twardnienie i ciagniecie tez mam. I zdaje sie ze to jeszcze potrwa choc mala wali glowa do wyjscia (39 tydz.)pozdrowienia dla wszystkich co przed i poAgnieszka
    • Gość: guest Re: Co z tymi skurczami IP: *.* 15.10.01, 08:17
      Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi, strasznie poprawił mi humor fakt, że u mnie też coś się dzieje, że mam te skurcze przepowiadające, że twardnienie brzucha to to. Ale najmilsze jest to, że tyle wspaniałych dziewczyn odpisało na mojego posta, poczułam się jak w jednej wielkiej wspólnocie, w każdym razie o wiele lepiej. Dziękuję i pozdrawiam.:love:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka