Dodaj do ulubionych

Aż mi WSTYD...

IP: *.* 15.10.01, 20:20
Kochane obecne i przyszłe Mamy!Wpadłam dzisiaj w tak okropny dołek przedporodowy, że aż mi WSTYD!!! Do tego stopnia, że ciągle chce mi się płakać :cry: :cry: :cry:, że jestem tak zmęczona, że mam wrażenie, że nie będę miała siły urodzić Dzidzi...że się nie będę umiała i chciała (sic!) się nią zająć...itp.Męczy mnie to, że choć termin pojutrze, to jakoś ciągle nic się nie szykuje, mimo mniej lub bardziej naturalnych metod sprowadzenia naszej Maluszki na świat (od naturalnych prostaglandyn ;) po perswazje do Brzuszka :bounce:).No, ulżyłam sobie, może życie (przynajmniej dziś wieczorem) stanie się lżejsze dla Mojego Mężusia, który tylko donosi mi kolejne chusteczki na otarcie łez...:hello:Kasia R + uparty Brzuszek
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Aż mi WSTYD... IP: *.* 15.10.01, 20:33
      Kochanie, to tylko hormony.... Może to już właśnie dziś w nocy? :) Czego życzę! Potem przez najbliższe tygodnie będziesz z rozrzewnieniem wspominała czas "przed". Cóż, nic nie zadowoli kobitki :)Trzymaj się. KAŻDA kobieta sobie radzi. KAŻDA. KAŻDA. KAŻDA. I Ty będziesz wspaniale sobie radzić!!
      • Gość: guest Re: Aż mi WSTYD... IP: *.* 15.10.01, 20:53
        Kasiula,ja tez tak miewalam. Nic tylko sie zamknac w szafie,z pudelkiem chusteczek i z tabliczka czekolady(a co?!)Pofolguj sobie z tym lzotokiem bo trzeba odreagowac.A moze olejek rycynowy?;)
        • Gość: guest Re: Aż mi WSTYD... IP: *.* 15.10.01, 20:57
          Kasia, poddaj się temu wszystkiemu, co ma być to będzie, ja już tydzień po terminie i dalej czekam na jakieś symptomy, a tu nic :)
          • Gość: guest Re: Aż mi WSTYD... IP: *.* 16.10.01, 00:36
            Nie przejmuj sie Kasiu, to normalne, ze "napadaja" Cie chwile przygnebienia. Moj termin minal 2 dni temu i nic, czekam tak jak Slawka. Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Aż mi WSTYD...- mnie tez IP: *.* 16.10.01, 06:44
      Hej!Juz myslalam ze to tylko ja mam takie napady.Cala ciaze bylo ok, nawet humorow specjalnie nie mialam. A wczoraj usiadlam kolo Jasia i zaczelam plakac... ze sobie z porodem nie dam rady.. ze nie umiem byc mamusia.. itd... itd (a ja jeszcze do terminu mam 20 dni).Jas mnie pocieszal mowil, ze caly czas bedzie przy mnie :love:, ze napewno bede dobra mamusie, ze mam Was :).No i mi przeszlo. Wzielam kapiel i Jas mnie utulil do snu. A Moje Kochanie cala noc nie spalo (co bylo rano po nim widac), bo sie o mnie martwil.Ale mi teraz wstyd :sweat:Suzann
    • Gość: guest Re: Aż mi WSTYD... IP: *.* 16.10.01, 07:29
      Kasiu R, po tym,ze sie martwisz pozna poznac rasowa mamusie... O prosze zamiast kariere robic do parcie martwisz sie porodem. A moze mieszkanie wysprzatasz na blysk? Oczywiscie z asysta....Brzuszki nie lubia mycia okiem i czasem decyduja sie na wyjscie....
      • Gość: guest Re: Aż mi WSTYD... IP: *.* 16.10.01, 09:50
        Dzięki Dziewczyny za ciepłe słowa, już mi trochę lepiej!Gosiu, co do kariery, to zrobiłam ile mogłam do 8 miesiąca, a teraz ogłaszam zawieszenie broni, aż do końca macierzyńskiego. Potem zobaczymy, co wygra - kariera "pseudonaukowa" czy instynkt macierzyński.Mycie okien to słyszałam dobry pomysł na zaproszenie Dzidzi na świat, tylko, że tydzień temu zrobił to Mój Mężuś i nie dał mi się do niczego dotknąć...A w ogóle ten kiepski nastrój to dlatego, że mam jutro rano zgłosić się do szpitala do ewentualnej indukcji porodu... a wolałabym, żeby odbyło się naturalnie...:hello:Kasia R
        • Gość: guest Re: Aż mi WSTYD... IP: *.* 16.10.01, 10:01
          Kasia,no to zawijaj rekawy i wywoluj te Dzidzie. Ja dwa razy mialam planowana indukcje i 2 razy jej uniknelam na pare godzin przed. Najlepiej pare sposobow naraz i podziala.Trzymam kciuki.
          • Gość: guest Re: Aż mi WSTYD... IP: *.* 19.10.01, 18:27
            Bogusiu, Z indukcji w tym tygodniu zwiałam, ale naturalne metody nie skutkują. Byłam właśnie na stronie http://umamy.homestead.com/porod.htmlMam wrażenie, że Tobie należą się za nią podziękowania! Super sprawa, będę korzystać dalej z Twoich doświadczeń, chociaż teraz to chyba tylko olej rycynowy mi został ;)...:hello:Kasia R + Brzuszek 2 dni po terminie
    • Gość: guest Re: Aż mi WSTYD... IP: *.* 16.10.01, 09:01
      Hej KasiuWiesz, to jest normalna reakcja przy koncowce ciazy , zwlaszcza kiedy zbliza sie termin a nie nic sie nie dzieje. Ja wprawdzie jak wiesz urodzilam trzy tygodnie prawie przed terminem ale tez mnie juz nosilo i buczalam po katach. A teraz mamtzw. Baby Blues -wczoraj poplakalam sie na "Klanie":-)))Mysl tylko o tym, ze juz niedlugo zobaczysz swojego maluszka i badz pewna, ze bedziesz potrafila sie nim zajac, instynkt matki wszystko ci podpowie, a zawsze przeciez mozesz swoej watpliowsci wyjasnic na forum, albo na privieTrzymam za Ciebie kciuki, wszytsko sie ulozy i bedzie OKBuziaki Aga z Kubusiem i Magdusią:love: :love: :love:
      • Gość: guest Re: Aż mi WSTYD... IP: *.* 16.10.01, 17:35
        Kasiu - u mnie zadziałały na "upaty brzuszek" bardzo czułe pieszczoty mojego męża. Nie wstydzę sie tego powiedzieć, gdzyz sama byłam po terminie i wiem jakie to uczucie. Później przeczytałam , że ten sposób jest polecany, gdyz powoduje, że zaczynają się silniejsze skurcze macicy, które mogą wywołać poród. Znacznie to przyjemniejsze niż jakieś leki. Poród (mimo, że pierwszy) przebiegł szybko (od wystąpienia pierwszych bóli do urodzenia - niecałe 4 godziny) i wspominam go z rozczuleniem, a o bólu zapomniałam, gdy zobaczyłam maluszka. Dodam tylko, że jestem drobnej budowy i mam b. wąskie biodra, a mały ważył 4150 kg i miał przy tym tylko 52 cm - mała tłusta kulka. Życzę powodzenia i ...uśmiechnij sie do męża - sabka
    • Gość: guest Re: Aż mi WSTYD... IP: *.* 17.10.01, 10:17
      Kasiu,pomyśl, że maluszek wcześniej czy póżniej, ale będzie musiał się wydostać, więc pewnie długo już w brzuszku nie posiedzi. Będziesz świetną mamą, a jak będzie Ci czasami ciężko poproś o pomoc babcię, bardzo się ucieszy, a Ty nabierzesz przekonania, że dzidziuś najbardziej potrzebuje Ciebie.Ja muszę na maleństwo czekać jeszcze 10 tygodni, pomyśl, że Ty najwyżej kilka dni!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka