Dodaj do ulubionych

cesarka i astma

IP: *.* 13.11.01, 13:40
Czy majac astme zostaje sie od razu przeznaczonym do cesarskiego ciecia ?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: cesarka i astma IP: *.* 13.11.01, 13:47
      absolutnie nie - kiedyś już była rozmowa na ten temat - o astmie i ciążyja rodziłam naturalnie i nawet moja lekarka twierdziła że lepiej naturalnie w tym przypadku niż przez cesarke - podobno bezpieczniej - poszukaj tego wątku i przeczytaj co tam pisałyśmyPozdrowieniaWika
      • Gość: guest Re: cesarka i astma IP: *.* 16.11.01, 10:40
        Zuzanna-mam astmę na tle alergicznym. Nie jest zbyt poważna, ale kilka razy od leków czy kurzu miałam wstrząs anafilaktyczny Mój lekarz uznał, że będzie lepiej, gdy będę rodzić naturalnie. i tak też urodziłam. Doszło do powikłań, ale z przyczyn zupełnie innych niż astma. Ponoć dla astmatyków naturalne porody są bezpieczniejsze.
    • Gość: guest Re: cesarka i astma IP: *.* 20.11.01, 10:07
      Witam :)Tez mam astme i rodzilam dzieki cesarce ale tylko dlatego ze nie chcialam naturalnego porodu. Pozbieralam sie bardzo szybko po 7 godzinach od operacji wstalam a od samego poczatku zajmowalam sie dzidzia tylko przychodzili przewijac. W drugiej dobie nikogo nie potrzebowalam i na wlasne rzadanie w 5 dobie sie wypisalam. Jesli cesarka przy astmie to tylko z miejscowym znieczuleniem i musisz poinformoiwac o tym anastezjologa.Pozdrawiam,Thessi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka