Gość: guest IP: *.* 25.11.01, 23:37 Cześć,Wyślijcie protest do posła przeciwko skróceniu urlopu macierzyńskiego!!! Aby było łatwiej została utworzona strona z e-mail"ami do wszystkich posłów :HTTP://WWW.URLOP2.REPUBLIKA.PLAgaI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: ***WYŚLIJ PROTEST***jek to wszystko pogodzic? IP: *.* 27.11.01, 15:03 Planuja skrocic nam te urlopy, chociaz nie wiem dlaczego nie wspomnieli o tym wczesniej. przeciez ktos to wymyslil??? Mogli mi dac czas na przygotowanie sie do tej sytuacji, a nie tak nagle, gdy zoslal mi juz ostatni trysemestr ciazy. Szczerze mowiac moja decyzja byla dlugo rozwazana, gdyz nie zarabiamy tak dobrze by moc wszysko poscic na zywiol. Dziecko juz chcielismy miec juz od jakiegos czasu, ale zwlekalismy. Ja oszczedzalam urlop wypoczynkowy, a mama powiedziala ze pojdzie na wczesniejsza emeryture by moc potem zajac sie dzieciatkiem. Niestety teraz wszystko wezmie w leb. Brakuje nam wlasnie tych 2,5 miesiaca i wynika z tego, ze bedziemy musieli na ten czas zostawic dziecko z zupelnie obca osoba. Nie chce tego robic. Sama zostalam zostawiona z opiekunka, kiedy mialam rok. Tak sie mna opiekowala, ze malo co nie stracilam oka (spadlam z lozka i uderzylam sie rozcinajac sobie powieke). Wiec boje sie tego jak ognia. Branie urlopu wychowawczego skonczyloby sie zwolnieniem mnie z pracy i juz sama nie wiem co mam zrobic.Tym bardziej jest mi przykro, ze wlasnie sie dowiedzialam (bo moja firma wspolpracuje z krajami Europy centralnej) ze na Slowacji i w Czechach urlop to pol roku, a na Wegrzech nawet ROK. Te kraje chyba nie sa bogatsze niz Polska, a jednak tak dlugo moga placic swoim mlodym mamom. Zaraz zamierzam napisac dlugi wywod na ten temat i wysle go do tych pomyslowych poslow. Moze chociaz nam - tym co sa w ciazy- skroca tylko o miesiac do stanu z roku 2000.Wciaz licze na jakis cud!Czy myslicie, ze to jest juz pewne? Odpowiedz Link Zgłoś