Dodaj do ulubionych

kiedy do lekarza?

IP: *.* 10.12.01, 10:18
Witajcie!Zagladam na to forum od dluzszego czasu, ale bylam raczej bierna uczestniczka :o)Ale w sobote zrobilam test i 2 KRECHY!!! (i w niedziele i dzisiaj ponownie 2 krechy)Rany, zwariowalam prawie ze szczescia!Za 7 razem sie udalo!Ale razem z wielka radoscia pojawia sie wiele pytan i watpliwosci:-boli mnie brzuch jak przed okresem-i tak w ogole czuje sie caly czas jakbym go miala dostac (wiecznie tylko biegam do WC i sprawdzam)-dzisiaj 33 d.c-kiedy najlepiej udac sie do lekarza zeby mogl juz cos potwierdzic?Prosze, pomozcie bo jestem coraz bardziej zaniepokojona!Pozrdawiam serdecznie!gabi27
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: kiedy do lekarza? IP: *.* 10.12.01, 10:31
      ja poszłąm w piatym tygodniu i juz wtedy zobaczyąłm swojego dzidziusia na usg - śliczności!!!!!!!!1
      • Gość: guest Re: kiedy do lekarza? IP: *.* 10.12.01, 10:49
        To , że brzucho pobolewa jak przed okresem to normalne. A do lekarza powinnas pójść najpóźniej za jakieś dwa-trzy tygodnie. Ja poszłam zaraz po próbie , ale lekarka stwierdziła , ze to za wcześnie by mnie badać i kazała przyjść właśnie za dwa -trzy tygodnie. Niejmniej jednak zakupiłam od razu Prenatal i biorę codziennie jedną tabletkę. A reakcją lekarki byłam o tyle zdziwiona, że w poprzedniej ciąży poszłam od razu i jakosć mnie nie odesłano "z kwitkiem".
        • Gość: guest Re: kiedy do lekarza? IP: *.* 10.12.01, 10:55
          Ja poszłam do lekarza od razu tzn.w 35 dniu cyklu, po teście dodatnim.Lekarz od razu zrobił mi USG waginalne i wykluczył ciążę pozamaciczną.Z całego serca ci gratuluję!!!!
    • Gość: guest Re: kiedy do lekarza? IP: *.* 10.12.01, 11:56
      ja bylam u lekarza w 45 dniu cyklu i widzialam potomka na usg :) a to bylo dwa i pol tygodnia temu ;)tez mnie caly czas bolal brzuch tak jak tuz przed okresem :(, ale teraz juz coraz zadziej pobolewa. zeby jeszcze te piersi tak nie bolaly, to juz byloby super (ale lekarz powiedzial, ze jak bola to nawet lepiej, to zazwyczaj oznacza, ze z ciaza wszystko jest OK) smile:)
    • Gość: guest Re: kiedy do lekarza? IP: *.* 10.12.01, 11:57
      Bardzo, bardzo dziekuje za info.I tylko jeszcze pytanie-tygodnie liczy sie od 1 dnia ostatniej miesiaczki czy od prawdopodobnego dnia zaplodnienia?pozdrawiam
      • Gość: guest Re: kiedy do lekarza? IP: *.* 10.12.01, 14:13
        czesc, takze serdecznie gratuluje,lekarze licza od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.Pobolewa Cie, bo macica zaczyna sie rozciagac, jeszcze jakis czas moze pobolewac, potem powinno przestac - przynajmniej ja tak mialam w obu ciazach. Zarowno w pierwszej jak i drugiej ciazy do lekarza zglosilam sie w 6 tygodniu, czyli jakby w 4 po zaplodnieniu. Nie badal mnie, tylko zrobil dopochwowe usg potwierdzajace ciaze. Ale jak chcesz, to idz wczesniej, moze tylko przepisze Ci jakies witaminy, kwas foliowy, moze Cie wysle na badania krwi i moczu. Jeszcze raz gratuluje i pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka