Dodaj do ulubionych

ruchy dziecka

IP: *.* 26.12.01, 00:35
czesc.Mam na imie Agnieszka, jestem w 26 tygodniu, termin na 7-9 kwietnia. Mam pytanie dotyczace ruchow plodu, mianowicie odczuwam je od okolo miesiaca, ale nadal rzadko i jak na moj gust troche za slabo, natomiast czytalam ze okres miedzy 24 a 28 tyg. to okres najwiekszej ruchliwosci. Chcialam wiec zapytac czy mam po prostu nieslychanie spokojne dziecko czy rozrusza sie dopiero pozniej, bo zaczynam sie martwic. Bede wdzieczna za kazda odpowiedz.Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ruchy dziecka IP: *.* 26.12.01, 13:27
      Może rzeczywiście masz spokojnego bobaska. Dzieci nie ruszają się non-stop. Zwróć uwagę - może ma jakies stale pory podskakiwania. Mój bobasek lubi się kręcić wieczorkiem, jak w spokoju odpoczywam po całym dniu, albo jak już chcę iść spać. I bardzo podskakuje jak się kąpię i polewam sobie brzuszek wodą.Nie martw się a jeśli to rzeczywiście jest powodem Twoich trosk to zapytaj lekarza!Pozdrawiam anuś :hello:
    • Gość: guest Re: ruchy dziecka IP: *.* 26.12.01, 14:49
      Moim zdaniem nie masz się czym martwić, bo tak naprawdę powodem do zmartwienia jest brak ruchów maluszka lub ich nagłe słabnięcie po tym jak już były dość intensywne. Sądzę że masz po prostu spokojną dzidzię, co nie oznacza wcale że tak musi być do końca bo przecież maluch z każdym tygodniem rośnie i będzie coraz silniejszy. Mój (32 tydz) potrafi już tak kopnąć, że aż przysiadam. Ponadto odczuwanie ruchów dziecka zależy od wielu czynników takich jak np. twoja budowa ciała... Zeby jednak mieć spokojne sumienie na wszelki wypadek poradź się jeszcze lekarza. Uszy do góry!!!Pozdrowienia.PS> A co do tego okresu pomiędzy 24-28 tyg. to mój Stach rusza się teraz dużo częściej i mocniej niż wtedy.
    • Gość: guest Re: ruchy dziecka IP: *.* 26.12.01, 15:10
      Cześć Aga, Ja również odczuwałam cały czas ruchy dość delkatnie, mimo że jestem w miarę szczupła i teoretycznie powinnam czuć mocno. Do 7 m-ca odczuwałam tylko jakby bąbelki powietrza. Dopiero gdzieś na przełomie 7 i 8 m-ca, kiedy prawdopodobnie ubyło wód a dzidziuś zrobił się naprawdę duży, zaczęłam dobrze i często czuć ruchy i widzieć je na brzuchu. Na KTG okazało się nawet, że maluszek jest bardzo ruchliwy (ale chyba po prostu trafiło na taką porę).Jeśli się martwisz, porusz ten temat u lekarza.Magdzi
      • Gość: guest Re: ruchy dziecka IP: *.* 26.12.01, 16:55
        Witam! Ja jestem w 25 tyg. mam termin na 12.04...i moja dzidzia jest okropna wiercipieta...czytalam tez duzo na ten temat i to zalezy od wielu rzeczy min. budowy mamusi itd...Ja bylam zawsze chudzina i pierwsze,, babelki,, czulam juz w 15 tyg..na serio..i potem coraz to mocniejsze i mocniejsze...teraz to jak leze sobie na foteliku to mi brzuch podskakuje..to wyglada komicznie...po drugie dzidzia sie wypycha w rozne strony, czasami mam brzuch jak piramida z jednej strony :)Podobno jak dzidzi jest spokojne w brzusiu to bedzie spokojne pozniej...a te skaczace na odwrot... :what: nawet nie mysle co to za mala rozrabiara bedzie...ale tak nie jest napewno..moja znajoma miala cichy brzuszek, a maly teraz nadrabia jak za dwoch... Moje male tez caly dzien nie skacze , zawsze najbardziej wieczorem...albo rano - o 6.00 :lol: mysle ze masz slodziutko-spokojna dzidzie i nie martw sie ...te kopnaczki napewno poczujesz i bedziesz prosic :spij juz !!! Pozdrawiam Ania i :bounce:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka