IP: *.* 01.01.02, 12:22
Dziewczyny, zauważyłam, że planujecie strasznie dużo Julii, aż mnie to przeraża. To piękne imię, ale ja jestem Ania(też ofiara mody a w szczególności ofiara "Czerwonych Gitar") i w moich klasach zawsze było po pięć Ań(lub więcej). Po jakimś czasie przestaje się reagować na imię. Szkoda chyba, co? :-)))Pozdrawiam wszystkie Julie :-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Julie IP: *.* 01.01.02, 12:38
      Eeeee tam, przesada. Ja też jestem Anna, w klasie bylo zawsze kilka AŃ a mimo to uwielbiam swoje imię i nie zamieniłabym go na żadne inne. Anna
      • Gość: guest Re: Julie IP: *.* 01.01.02, 22:02
        szczerz przyznam, ze ten szal na julki jest. gdzie nie pojde to...julka. i ostatnio zuzie dolaczaja. co moda, to moda. kilka lat temu byl szal na ole i natalki.
        • Gość: guest Re: Julie IP: *.* 02.01.02, 09:54
          Uważam, że Julia to piękne imię. Ja również myślałam o nazwaniu córki tym imieniem, ale odstraszyła mnie ilość Julek. To imię nie tylko stało się popularne, ale wręcz pospolite. Na moim niedużym osiedlu jest ich pięć, wszystkie w wieku do dwóch lat. To jakieś szaleństwo, a przecież kalendarz pełen jest innych równie pięknych i ciekawych imion.Pozdrawiam,Sylvia
    • Gość: guest Re: Julie IP: *.* 02.01.02, 09:28
      Moje imię też było bardzo popularne i też miałam kiedyś 4 imienniczki w klasie. Wcale nam to nie przeszkadzało, raczej było zabawne. A np. w podstawówce byłyśmy tylko 2. Chyba już wolę mieć takie często spotykane imię niż jakieś super-oryginalne i niespotykane.A Julia jest bardzo pięknym imieniem i BARDZO chciałąbym je nadać mojej córeczce, niestety mąż nie chce słyszeć :(.Magdzi
      • Gość: guest Re: Julie do Sylvi IP: *.* 02.01.02, 10:56
        zgadzam sie z toba, ze kalendarz jest obfity tak bardzo w piekne imiona, ze warto z nich korzystac i podchodzic indywidualnie, aby nie ginac w tej masie. na dobra sprawe to nie wiemy czy dzisiejsze oryginalne i niepospolite imie nie stanie sie jutro bardzo modne. wiec kwestia pospolitosci jest wzgledna.wystarczy zapytac naszych rodzicow, dla ktorych nawet kinga czy zuzia bywa dziwaczna. jestem za pieknymi imionami (co nie znaczy pretensjonalnymi), ktore sa niepospolite w danym momencie. a julia to oczywiscie ladne imie, tylko mi bardzo spowszednialo.
        • Gość: guest Re: Julie do Sylvi IP: *.* 02.01.02, 21:26
          ana napisała/ł:a julia to oczywiscie ladne imie, tylko mi bardzo spowszednialo.>>>>>>>>>>>>>Oj to prawda. Gdy 10 lat temu znajomi nazwali swoja coreczke julia to imie mi sie bardzo podobalo. Teraz,gdy na kazdym kroku slyszy sie: `Julia, Julcia,Julka ` jakos stracilo swoj urok. W moich uszach przynajmniej.;)B
    • Gość: guest Re: Julie IP: *.* 02.01.02, 13:20
      Moja prababcia miała na imię Julia. Bardzo ją kochałam. Gdy umarła 4 lata temu, postanowiłam, że jak będę miała córkę, to nazwę ją Julia. Troche mnie przeraża, ze w ostatnim czasie na mnożylo sie tyle Julek, ale i tak swojego postanowienia co do wyboru imienia nie zamierzam zmienić. Uważam, że lepsze jest popularne i ładne imię, niż zbyt wymyślne, którego dziecko później może się wstydzić.PozdrawiamAneta
      • Gość: guest Re: Julie IP: *.* 02.01.02, 14:37
        Nie przejmujcie się teraz jest okres na Julie, Natalie, Zuzie tak jak wczesniej na Anie, Isaury i inne imiona. To fajnie że np w jednej klasie będą dwie lub trzy Julie bo zawsze można nazwać je np Julia, Julka, Juleczka. A dzieci mają teraz taką wyobrażnie że czesto nadają sobie psełdo np pchełka, maleństwo i inne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka