Dodaj do ulubionych

Poporodowy PAS NA BRZUSZEK

IP: *.* 11.01.02, 20:05
Czy któraś z Was używała takiego elastycznego, szerokiego pasa na brzuszek i bioderka? Nie wiem kiedy można go zacząć używać: od razu po porodzie czy lepiej odczekać kilka dni? No i czy to działa (tzn czy brzunio szybciej wraca do normalnego wyglądu)? Co o tym sądzicie?Pozdrawiam :hello: anuś
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Poporodowy PAS NA BRZUSZEK IP: *.* 11.01.02, 20:16
      Tak, używałam i do tej pory używam.Bardzo dobrze się sprawdza - nie czyni cudów, tego się nie spodziewaj ale bardzo pomaga na "obwisły" brzuch.Kiedy go zacząć nosić?Ja założyłam piątego dnia po porodzie a miała cc - po porodzie fizjologicznym można chyba jeszcze wcześniej.Na pewno pomaga (dobrze robi na mięśnie brzucha)PozdrawiamPETRA
      • Gość: guest Re: Poporodowy PAS NA BRZUSZEK IP: *.* 11.01.02, 20:19
        A gdzie mozna nabyć taki pas?????Madzia
        • Gość: guest Re: Poporodowy PAS NA BRZUSZEK IP: *.* 11.01.02, 20:25
          Wysłałam męża do apteki (wtedy jeszcze nie wychodziłam z domu) aby zakupił pas ściągający - tylko pamiętaj, kup najmniejszy rozmiar (są też takie na 120 i 140 w pasie! )
          • Gość: guest Re: Poporodowy PAS NA BRZUSZEK IP: *.* 11.01.02, 20:51
            ja nosze po prostu majtki sciagajace z mikrofibry. kupilam pas ale zwijal mi sie niemilosiernie
    • Gość: guest Re: Poporodowy PAS NA BRZUSZEK IP: *.* 11.01.02, 21:10
      Ja używałam go po cesarce. Bardzo pomaga, ale nie wolno go nosić zbyt często i przez dłuższy czas. Powoduje zwiotczenie mięśni brzucha, a tego raczej chyba trzeba unikać. Ćwiczenia są więc niezastąpione. Ja staram się ćwiczyć codziennie po 20 minut. PozdrawiamKruszynka
    • Gość: guest Re: Poporodowy PAS NA BRZUSZEK IP: *.* 11.01.02, 21:17
      Whooow, dziewczyny, jesteście wspaniałe. Nie spodziewałam się tak szybkiego odzewu :))))) Dzięki. A co do rozmiarów pasa to na opakowaniu jest obwód bioder a nie brzuszka. S jest dla 80-90cm, M dla 90-100cm itd. Kosztował 38zł.Ja kupiłam pas w sklepie dla dzieci i mamuś ale są też w aptekach. :hello: anuś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka