Dodaj do ulubionych

kolejnosc posilkow

IP: 91.203.244.* 28.07.11, 12:33
Moje pytanie niejako dotyczny zdrowia wiec mam nadzieje ze uzyskam odp.
Wiadome jest ze zdrowo jest zjadac 5 posilkow dziennie. Jestem natomiast ciekawa czy lepiej jest zjesc; kolo 13.00 porcje owocow a kolo 16 obiad czy kolo 13.00 obiad a kolo 16.00 porcje owocow. Pytam dlatego ze podobno owoce zjedzone zbyt pozno fermentuja...ale z drugiej strony duza porcja weglowodanow a takowa zawiera obiad moze sie porzadnie nie strawic... jakie jest wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: kolejnosc posilkow 28.07.11, 17:11
      a spac chodzisz zaraz po 16?
      • Gość: weras Re: kolejnosc posilkow IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.11, 20:01
        O 16:00 zjedz obiad, bo po owocach bedziesz glodna i zaczniesz wieczorem/w nocy jesc!!!
        • doral2 Re: kolejnosc posilkow 28.07.11, 21:35
          wszystko zależy od tego na jakiej diecie jesteś.
          ma montgniacu owoce jemy rano, przed śniadaniem.
          a na innych dietach, to już trzeba by sprawdzić...
    • tehuana Re: kolejnosc posilkow 28.07.11, 22:41
      Jedz kiedy chcesz. Jestes bardzo glodna-zjedz obiad. A na kolacje zjedz jablko. Masz ochote tylko, cos przegryzc-siegnij po owoc. Podobno nie nalezy laczyc owocow z nabialem. Podobno porcja owocow trawi sie 30 minut w zoladku. Wiec lepiej zjesc owoc i odczekac z godzinke przed jedzeniem bialek (obiadu). Rozni ludzie roznie reaguja na cukry w owocach: jedni sa po nich syci, inni glodnieja. Sama wiesz najlepiej jak to jest u Ciebie. Nie popadajmy w paranoje. Wyliczanie sobie godzin posilkow-nie jest realistyczne, ani dobrze nie dziala na psychike. Wiekszosc ludzi nie ma czasu na 5 drobnych posilkow i zastanawianie sie czy ta gruszka, ktora zjadlam juz sie strawila.
    • Gość: maj Re: kolejnosc posilkow IP: 91.203.244.* 29.07.11, 11:19
      kochane ale ja kolo 18.30 zjadam jeszcze kolacje, chodzi mi wylacznie o zamiennosc tych dwoch posilkow, nie jestem na diecie poprostu staram sie trzymac wage jedzac racjonalnie, jem tak od paru lat i sie trzymam, pytam o wasze zdanie, doswiadczenie
      • Gość: naja Re: kolejnosc posilkow IP: *.dip.t-dialin.net 29.07.11, 14:48
        Jak zwykle nikt nie czyta ze zrozumieniem. Sama zadecyduj, czy o 13 jestes potwornie glodna i chcesz obiad, czy nie czujesz glodu i wystarcza owoce. Mozliwe, ze beda dni, kiedy zjesz o 13 obiad, a w inne dni owoce, wszystko zalezy od tego jak sie bedziesz czula.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka