Dodaj do ulubionych

boje sie...

IP: *.* 14.01.02, 20:38
Czy mozecie opowiedziec mi troche o porodzie i o bolu?Pytalam kolezanek,one nie wiedza i mowia ze jakos dam sobie rade.Napiszcie mi czy po porodzie tez boli?madzia i 8 tyg.brzusiek
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: boje sie... IP: *.* 14.01.02, 21:24
      Magda koniecznie przejrzyj starsze posty, np. "Coś pozytywnego o porodzie - proszę" Dziewczyny tak super to opisały.. Dzięki temu nie bałam sie porodu i miałam do siebie wielkie zaufanie... Nie mysl teraz o bólu! Myśl o swojej kruszynce, o tym, ze dasz komuś życie - nie ma nic piekniejszego :))) Jestem 7 tyg. po porodzie i całymi dniami wpatruję się w Gabrysię i mówię sobie, ze warto było się pomęczyć (pewnie,ze jest ból ale szybko go zapomnisz.. a im mniej się będziesz bała tym mniej będziej bolało)i dla mnie to jest cud, ze powstał nowy, mały człowieczek.. To co ja Ci moge doradzic na czas porodu - mysl cały cas o dziecku.. choćby nie wiem co sie działo.. Mi pomagało.. A teraz to najlepiej myśl o innych przyjemnościach ;)))Przed Tobą wiele niezapomnianych miesięcy a czas tak szybko mija!! Wykorzystaj ten czas i rozpieszczaj siebie i dzieciatko. Pozdrawiam - Ania mama Gabrysi
    • Gość: Olunia Re: boje sie... IP: *.* 14.01.02, 21:40
      Cześć Magda! :-)Nie wiem, czy Ci pomogę, bo też jestem jeszcze w ciąży (28 tydzień). Ja też miałam takie okresy, że bałam się. Bardzo pomogło mi uczestniczenie w zajęciach ze szkoły rodzenia, dużo można się dowiedzieć i to, że zaczęłam ćwiczyć. Myślę, że sprawność fizyczna dużo daje pewności. Poza tym zaczęłam dużo czytać na ten temat i coraz więcej wiem. Słyszałam, że dobrze jest się skoncentrować w czasie porodu na dziecku, to pomaga. Poza tym, im więcej się wie, tym mniej się boi.Pozdrawiam!Ola (i 28-tygodniowy brzuszek)
    • Gość: guest Re: boje sie... IP: *.* 14.01.02, 22:07
      Hej, Magdo!Przy porodzie dostajesz od własnego organizmu tak silną dawkę hormonów, które ustanawiają Cię matką, że nawet, jeśli bolało po przy porodzie, to po już o tym nie pamiętasz. Myślisz tylko o tym, jak uchronić tę małą istotkę przed światem. Nie martw sięAlina
    • Gość: 020502 Re: boje sie... IP: *.* 14.01.02, 23:11
      W ubiegłym roku jak mojakoleżanka była w ciąży bałam sie za nią porodu - myślałam, ze ja jak będę w ciąży to umre ze strachu. W tej chwili jestem w 25 tygodniu i sie nie boję. Może dlatego, że to jeszcze troszkę potrwa, ale bardziej dlatego, że obłożyłam się książkami i przeczytałam chyba wszystko co było na ten temat dostępne. Wiem krok po kroku jaki jest ten "straszny" poród i myślę, że spoko dam radę. Mam nadzieję ! Zresztą w tej chwili jest dostępne znieczulenie, z którego nesze mamy nie mogły skorzystać, a my i owszem. Może poczytaj o porodzie , jego fazach, na czym to wszystko polega - mi pomogło. A w ogóle to głowa do góry, wytrzymały to (niektóre z uśmiechem na ustach) nasze mamy i babki i pra... więc my tym bardziej damy radę !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka