Dodaj do ulubionych

Test oksytocynowy ?

IP: *.* 27.01.02, 21:30
Poniewaz jestem juz kilka dni po terminie niedługo mam miec zroboiny test oksytocynowy. Jak sie go wykonuje i w jakim celu?
Obserwuj wątek
    • Gość: janeczka Re: Test oksytocynowy ? IP: *.* 27.01.02, 21:37
      Test oxytocynowy jest to po prostu wywołanie porodu. Oxytocynę podaje się w celu sprowokowania porodu.Jak się to wykonuje-po prostu podaje się kroplówkę.Miałam wywoływany poród. Udało się za drugą próbą oxytocynową.Bo jest tak, że nie zawsze podanie oxytocyny sprowokuje poród-wtedy robi się dzień przerwy i znów powtarza.
      • Gość: NAB Re: Test oksytocynowy ? IP: *.* 27.01.02, 23:21
        Podaje się kroplówką oxytocynę i podłącza KTG sprawdzając reakcje macicy i dziecka na oxytocynę. Jesli jest pozytywna (skorcze nasilają się) rozpoczyna się poród. Jeśli nie robi się test za 2 dni. I tak do porodu. Ja urodzilam 2 dzieci na teście. Idąc na test można mieć nadzieję, że wróci się już z dzieciątkiem.(Już na pierwszym można urodzić)Trzymaj się . Sylwia
    • Gość: Adzia Re: Test oksytocynowy ? IP: *.* 29.01.02, 08:44
      Aniu, test oksytocynowy podaje się wcelu sprawdzenia, jak serduszko dzicka reaguje na skurcze. Wywołuje się małe skurcze i robi zapis KTG. Wiem, bo mnie też taki test robili 16 dni po terminie - i u mnie przerodził się w poród (co prawda dopiero po kilku godzinach). Tak że być może załatwisz dwie sprawy naraz - upewnisz się, że dzidziuś zdrowy i być może, sprowokujesz go do wyjścia (czego serdecznie życzę - wiem jak to jest) :-) Aha, strasznie się chce spać podczas takiego testu. I mogą Ci kazać szczypać się po piersiach, to wzmaga naturalne wydzielanie oksytocyny.Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka