Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc!!!!

IP: *.* 15.03.02, 19:53
Bardzo proszę o pomoc!Jestem w 14 tygodniu ciąży a raczej powinnam być. Dziś miałam robione USG na którym okazało się, że płód obumarł w 8/9 tygodniu. Otrzymałam skierowanie do szpitala na zabieg usunięcia ciąży. Byłam na Inflamckiej jednak kazali mi sie zgłosić dopiero w poniedziałek (nie krwawię i ne mam bólów brzucha a w weekendy nie wykonują zabiegów). Fizycznie czuje się dobrze ale psychicznie... Nie mam pojęcia co robic. Jesli któraś z was była w podobnej sytuacji proszę o pomoc. Może polecicie mi jakiś inny szpital w Warszawie albo lekarza. Z góry dziękuję za pomoc.Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: Muchgrab Re: Proszę o pomoc!!!! IP: *.* 15.03.02, 20:04
      Moniczko, tak bardzo Ci wspólczuję. Sama miałam operację na Starynkiewicza, są dobrzy specjalisci, ale nie wiem czy przyjmuja w weekend. Mam dobrego lekarza, przyjmuje w sobote tez na Zoliborzu. Jezeli nie teraz to pomoze Ci przy nastepnej ciazy, za pol roku masz znowu szanse. Jezeli jestes zainteresowana kontaktem do niego to napisz na priv.Goraco pozdrawiamGocha
    • Gość: Nanka22 Re: Proszę o pomoc!!!! IP: *.* 16.03.02, 09:53
      Moniczko :(Naprawdę bardzo mi przykro z powodu tego, co Cię spotkało. Uważam, że w takim wypadku zabieg powinien być wykonany natychmiast- czy oni się nie zastanawiają, co w takim momencie musi czuć kobieta??????????Niestety nie mogę Ci pomóc, nie jestem z Warszawy i nie mam pojęcia, który szpital jest w takiej sytuacji życzliwy kobiecie.Nie tylko, że powinnaś być teraz pod opieką lekarza, ale i psychologa!!! Bądź silna i trzymaj się.Nanka.
    • Gość: EwaDzidek Re: Proszę o pomoc!!!! IP: *.* 16.03.02, 17:20
      Witaj Moniko. Wiem co czujesz - w maju zeszłego roku byłam w podobnej sytuacji. W 10 tygodniu ciąży poszłam pełna optymizmu na pierwsze USG i niestety diagnoza była taka sama jak u Ciebie. Nie miałam żadnych niepokojących objawów tym wiekszym szokiem była dla mnie ta informacja. Tego samego dnia (piątek wieczór) udałam sie do szpitala przy ul. Żelaznej zostałam przyjęta bez żadnych wątpliwości, mimo że nawet nie jestem zameldowana w Warszawie. W sobotę podano mi lek wywołujacy poronienie, a w niedzielę wykonano zabieg, tego samego dnia wróciłam do domu. Na każdym kroku spotykałam się ze zrozumieniem i ogromną życzliwością personelu, w tych trudnych chwilach mogłam czuć się bezpiecznie. W tej chwili jestem znów w ciaży - właśnie zaczął się 14 tydzień, tę ciążę prowadzi pani doktor ze szpitala przy Żelaznej. Na razie wszystko przebiega idealnie, częściej chodzę na wizyty i na USG. Wiem, że jest jeszcze za wcześnie by cieszyć sie bez obaw, ale mam coraz większą nadzieję, że tym razem się uda. Myślę, że tak będzie i w Twoim przypadku. Gorąco polecam Ci Żelazną, mam tylko jedną wątpliwość słyszałam, że ma być remont oddziału ginekologii nie wiem tylko kiedy, ale myślę, że warto spróbować. Pozdrawiam - Ewa
    • Gość: Gusiak Re: Proszę o pomoc!!!! IP: *.* 17.03.02, 18:56
      Chcę tylko napisać, że bardzo mi przykro. Nie wiem nigdy co w takich sytuacjach powiedzieć.Obcesowe potraktowanie przez lekarzy może dobić, a co dopiero osobę, która przeżywa osobistą tragedię.Nie daj się. Uda się na pewno za jakiś czas, a na razie pamiętaj, że jesteśmy z Tobą. Jeśli ma to jakieś znaczenie i może Ci pomóc.Niestety nie jestem z Warszawy, ale myślę, że Warszawianki dały Ci już potrzebne namiary.Pozdrawiam Cię gorąco.Gusiak
      • Gość: Muchgrab Re: Proszę o pomoc!!!! IP: *.* 17.03.02, 19:03
        Monika jest od wczoraj w innym szpitalu.Gośka
        • Gość: Wioletta Re: Proszę o pomoc!!!! IP: *.* 18.03.02, 10:30
          Przykro mi Moniko, że tak się stało, ale Ktoś tam w górze nie robi tego bez powodu. Widocznie tak było lepiej dla dziecka. Ja w pierwszym miesiącu brałam antybiotyki, ale Dzidziuś rośnie. Mam wielką nadzieję, że będzie zdrowy. Modlę się o to bardzo. Na aborcję nigdy bym się nie zgodziła, wolałabym, aby Bóg za mnie zdecydował. Tak jak zdecydował o Twoim dziecku. Powodzenia.
    • Gość: erato Re: Proszę o pomoc!!!! IP: *.* 20.03.02, 09:59
      Moniko Kochana...Strasznie mi przykro :( Wiem, co czujesz... straciłam dwie ciąże i... tego nie da się opisać. Nie czekaj! Zgłoś się do lekarza. Tak nie można! Śmiało udaj się na Solec. Tam na pewno Cię nie wyrzucą! Trzymam kciuki i... jestem z Tobą.Justyna i Brzuszek
    • Gość: MonikaH Re: Proszę o pomoc!!!! IP: *.* 28.03.02, 22:13
      Dziewczyny, bardzo Wam wszystkim dziękuję. Już jest po wszystkim. W sobotę 16 marca znalazłam się w szpitalu Akademi Medycznej na Starynkiewicza. Pani doktor na izbie przyjęć była bardzo miła i od razu przyjeła mnie do szpitala. Później wszystko potoczyło się bardzo szybko. Jeszcze w sobotę wieczorem dostałam tabletkę na rozkurczenie szyjki macicy, w niedziele rano następną (pierwsza nie zadziałała) a o 16.00 zabrano mnie na zabieg. W poniedziałek po południu byłam już w domu. Były to dla mnie bardzo trudne chwile. Pytania dlaczego właśnie ja, co teraz będzie, jak sobie z tym wszystkim poradzę i czy bedę mogła mieć jeszcze dzieci. Byłam przerażona. Jeszcze dziś czasami trudno mi jest uwierzyć w to wszystko co się wydarzyło, jednak wsparcie mojego męża, najbliższej rodziny, przyjaciół i was dobrych wróżek z forum pozwoliło mi przejśc przez te trudne chwile. Mój organizm powolutku zaczyna wracać do siebie i mam nadzieję, że psychicznie równie szybko się pozbieram. Optymizmem napawa mnie myśl, że jest wiele kobiet, które tak jak ja straciły swoje maleństwa a teraz są (lub niedługo będą) szczęśliwymi mamami. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za wsparcie i dobre rady, bardzo mi pomogłyście. Korzystając z okazji chciałabym życzyć Wam i Waszym rodzinom pogodnych, spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy. P.S.Przepraszam, że tak długo sie nie odzywałam, ale zaraz po wyjściu ze szpitala pojechałam do swoich rodziców poza Warszawę.Ściskam Was Baaardzo mocno.Monika
      • Gość: Nanka22 Re: Proszę o pomoc!!!! IP: *.* 29.03.02, 08:17
        Moniko!Życzę Ci ciepłych i spokojnych Swiąt Wielkiej Nocy i jestem pewna, że Twoje marzenia spełnią sie w najbliższej przyszłości. Za to trzymay kciuki ja i moja Dzidzia w brzuszku.Pozdrawiamy, Ania i Maluszek.
    • Gość: Ptyniek Re: Proszę o pomoc!!!! IP: *.* 03.04.02, 09:32
      Moniczko, pamiętaj, że zawsze możesz na mnie liczyć, że kocham Cie (bo przecież jesteś w końcu moją Siostrzyczką ;o)))!Wierzę, że dobry Pan Bóg spełni wkrótce nasze marzenia o zdrowych maluszkach. I wracaj już do pracy, bo bez Ciebie jest smutno, źle i nie smakują śniadania!
    • Gość: KasiaK Re: Proszę o pomoc!!!! IP: *.* 04.04.02, 13:38
      Moniczko, wejdz prosze na forum "Zobaczcie!" w post pt. Dla mojej Siostry...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka