Gość: GosiaW IP: *.* 02.04.02, 21:21 Jak długo po porodzie może boleć szew po nacięciu krocza? Czy około pół roku to już powód do niepokoju? Pozdrawiam i czekam na dobre wieści Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AnitaP Re: Nacięcie krocza IP: *.* 06.04.02, 23:22 Mnie bolało przez tydzień (a jestem bardzo wrażliwa na ból), nie wyobrażam sobie, jak możesz znosić to tak długo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giks Re: Nacięcie krocza IP: *.* 07.04.02, 14:25 JA po dwóch tygodniach mogłam już w miare normalnie usiąść na krześle czy innym meblu, ale ból taki tępy, czułam dość długo. Moja ginekolog mi powiedziała, że to dlatego, że jestem taka delikatna i wrażliwa. Miałam tylko 3 szwy na zewnątrz, a zrobił mi się jakis bliznowiec i to właśnie on tak dokucza. To takie ledwo wyczuwalne pod palcem zgrubienie po nacięciu ( pomyślałby kto, dla mnie to normalna rzecz po szyciu ). Poleciła mi maść CEPAN i pomogło. Można ją kupic chyba bez recepty. Smaruj 3 razy dziennie, niestety brzydko pachnie, bo jest z cebuli, ale skuteczna Acha powiedziała, że bolec może nawet pól roku więc nie masz powodów do zmartwień, przynajmniej według mojej ginekolog. Jeśli byłaś do kontroli po porodowej po 6 tyg. i wszystko było OK. to nie masz się co martwić, może poprostu jesteś wrażliwa jak ja. Pocieszę cię, że moją kuzynkę boli do dziś (minęło 15 lat od porodu ), ale tylko przy zmianie pogody... śmieje się, że to taki swoisty reumatyzm... Niestey takie jest nasze kobiece życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia22 Re: Nacięcie krocza IP: *.* 07.04.02, 20:51 To zależy od tego, czy jest to ból czy też czujesz jak cię to miejsce "ciągnie". Jeśli to pierwsze, to powinnaś iść do lekarza, jeśli drugie to zupełnie normalne.PozdrawiamMAdzia Odpowiedz Link Zgłoś