Dodaj do ulubionych

Oczekiwanie:))))))))))

IP: *.* 07.04.02, 12:44
Cześć mamusie!!Ostatnio maleństwo tak się "Kręciło", że aż się obudziłam :)))To niesamowite!Jak samopoczucie kwietniowych mam???? Termin już coraz bliżejsmile)))Pozdrawiam ciepło :)))))
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania1 Re: Oczekiwanie:)))))))))) - kto następny? IP: *.* 08.04.02, 12:41
      Coraz mniej kwietniowych brzuszków :), ale moja Ola się chyba nie spieszy. Czekamy na ładniejszą pogodę :).W piątek byłam na ostatniej wizycie i USG – mała waży ok. 3000 g , czyli dobrze jeśli wytrwamy do terminu , chociaż lekarz prognozował , że urodzę wcześniej (główka jest już bardzo nisko). Wczoraj trochę spanikowałam , chyba powoli szyjka zaczyna się skracać, prawdopodobnie odszedł mi czop śluzowy. Nareszcie spakowałam torbę do szpitala ( a nawet dwie , bo w jedną się nie zmieściłam). Mam skurcze przepowiadające , ale towarzyszą mi już w zasadzie od 20 tyg. i przestałam na nie zwracać uwagę . Teraz są jednak już silniejsze , szczególnie wieczorem. Najbardziej przeszkadza mi ucisk na pęcherz , w nocy wstaje co godzinę , nie mogę na dłużej nigdzie wyjść , bo chce mi się do łazienki. Poza tym nie narzekam – żadnych obrzęków, żylaków, bólów; a jak Wy się czujecie? Wydaje mi się , że nie urodzę przed terminem , ale któż to wie? Może mała mnie zaskoczy? Tak czy owak to już bardzo niedługo – najwyżej tydzień. Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamy kwietniowe (z brzuszkami i bez.)Ania (15.04.)
      • Gość: Gorzata Re: Oczekiwanie:)))))))))) - kto następny? IP: *.* 08.04.02, 14:08
        Ja cierpliwie czekam. Pan doktor powiedział, że maleństwo ułożyło się już głowką do dołu. Spisalam sobie co wzić do szpitala ale jak na razie Michałek nie chce jeszcze mnie opuścić! Poza tym ma tyle energii i potrafi jeszcze dać znać o sobie choć ma już przecież mało miejsca!!!Sądzę, że doczekam do terminu choć kto wie?Pozdrawiam ciepłosmile))))))))
    • Gość: grabofon Re: Oczekiwanie:)))))))))) IP: *.* 08.04.02, 14:23
      Zaczynam powoli odnosić wrażenie, że zamiast być mamą wczesno-kwietniową (termin 5.04) będę mamą majową, czerwcową...I wszystkie mnie wyprzedzicie. Na razie nic sie nie dzieje, więc cierpliwie czekamy.Buziaki dla Was oczekującychBecia i Brzusia
      • Gość: AniaM Re: Oczekiwanie:)))))))))) IP: *.* 09.04.02, 09:56
        No a u mnie sie zaczyna cos dziac zeby po kilku godzinach znowu byl spokoj. Od tygodnia drecza mnie bole z krzyza i bol brzucha ale widac to jeszcze nie czas. W 7 miesiacu lekarz bal sie ze bedzie wczesniak a teraz pewnie Mala pojdzie w zaparte i poczeka do terminu lub jeszcze dluzej. Niestety ja w odroznieniu od Was puchne i dretwieje i chetnie pozbylabym sie juz brzunia - ale tak serio to chyba najbardziej chce urodzic z jednego powodu - zeby zobaczyc moja malenka :-) Pozdrawiam Mamusie i brzusie, zyczac latwych i jak najkrotszych godzin na sali porodowejBuziaczkiAnia i 38 tygodniowa Gabrysia
        • Gość: SylwiaSH Re: Oczekiwanie:)))))))))) IP: *.* 09.04.02, 14:07
          Dzisiaj ostatni raz przed porodem mialam USG. Dzidzia powoli dobija 3 kg i ciagle siedzi glowka w gore.Juz bym chciala zobaczyc mego synka, ale juz tylko 3 dni i bedzie wyciagany z brzuszka. Tak wiec w piatek o 9-tej trzymajcie za nas kciuki :)W pocieszeniu dla Ani przyznam sie, ze ja tez puchne i dretwieje i w kazdej pozycji mi jest zle i niewygodnie :)Sylwia i brzunio
          • Gość: Justynuś Re: Oczekiwanie:)))))))))) IP: *.* 09.04.02, 16:50
            Witam Mamusie i brzusie!My w czwartek kończymy 40 tydzień i ciekawi jesteśmy czy Dominik zechce nas już zobaczyć, czy też czeka na ładniejszą pogodę...Jak na razie czuje się dobrze, żadnych skurczy przepowiadających, cisza...Mały ustawił się jak trzeba, ale jeszcze nie tak nisko, aby lada moment przyjść na świat. za to na ostatnim usg znów sie ustawił klejnotami, więc nie mamy juz żadnych wątpliwości, że mógłby sie okazać Zuzanną...Ciekawi jesteśmy, kiedy zechce nas zobaczyć- my już siedzimy "jak na bombie"...Pozdrawiam serdecznie-Justynuś i Dominczek jeszcze w brzuszku
            • Gość: Gorzata Re: Oczekiwanie:)))))))))) IP: *.* 09.04.02, 22:38
              Cześć mamy!Myślałam, że wczoraj już maleństwo chce wyjść na świat jednak alarm okazał się fałszywy. Pod wieczór strasznie zaczął boleć mnie krzyż......Tak więc cały czas czekam, torba spakowana!Maleństwo cały czas daje znać o sobie! Ciekawe kiedy będzie chciał w końcu zobaczyć świat na zewnątrz!Pozdrawiam ciepłosmile))
    • Gość: Ania1 Re: Oczekiwanie:)))))))))) IP: *.* 11.04.02, 09:56
      Witam serdecznie :hello:Mimo iż mam termin na 15.04 już kilka razy dziennie słyszę pytanie: Czy już urodziłaś? Zaczyna mnie to bardziej stresować niż czekanie na poród. Dzisiaj jest ładny dzień na urodzenie się , no , mała , może się w końcu zdecydujesz? Zaczynam wchodzić w okres „terminowy” , bo właśnie wg jednego z licznych USG termin mam na 11.04 ( dalej na 12, 15, 20 i 27) .Właśnie – czy też macie takie różne terminy wg USG? Lekarz też stwierdził, że powinnam „rozdwoić się” przed 15. Z jednej strony chciałabym, z drugiej bardzo się boję i myślę – może jeszcze dzień , dwa...Ostatnio moje zainteresowania skupiają się głównie wokół wyszukiwania informacji o przewidywanym terminie porodu. Polecam stronę www.ginekologia.info.pl - bardzo szczegółowe ( ale tez mało zrozumiałe) informacje o długości trwania ciąży. Przede wszystkim jakiś bardzo utytułowany profesor twierdzi , ze termin porodu wyliczony wg miesiączki jest środkiem 6-tygodniowego okresu, w którym może narodzić się dziecko. Mało pocieszające, prawda? Wszystko zależy podobno od naszych maleństw – one najlepiej wiedzą , kiedy już są gotowe. Ogólnie niestety czuję się gorzej, mała jest bardzo nisko i wieczorem strasznie się wierci, tak, że czasami wyję z bólu . Dzisiejszą noc prawie nie spałam , bo o 3 złapały mnie częste skurcze, ale w końcu nad ranem ustały. Mam zamiar zrobić sobie dłuższy spacer (chociaż nie wiem , czy wytrzymam dłużej bez siusiania) , może coś przyspieszy ? A jeśli nie to i tak dotlenię się i złapię troszkę słońca. Pozdrawiam wszystkie nie mogące się doczekać swoich kruszynek Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka