Dodaj do ulubionych

Jak powstrzymać brzdąca

IP: *.* 02.06.02, 16:31
Od wczoraj mam napięty dół brzucha i czuję się jakbym miała mieć okres-boli i jest mi niedobrze. A to dopiero 37 tydzień-nie chcę jeszcze rodzić. Co zrobić żeby trochę przeszło? No spa nie skutkuje, a mój lekarz nic mi nie pomoże bo już mogę rodzić. Ale ja chcę dotrzymać do terminu, bo mąż ma niedługo obronę pracy magisterskiej. Wiem że marudzę ale mam dość. Niech mi ktoś napisze że to nie zbliżający się poród(choćby to nie była prawda). Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: sawlb Re: Jak powstrzymać brzdąca IP: *.* 02.06.02, 16:49
      Kasiu,mozesz sprobowac z cieplymi kapielami.Skuteczny jest tez ponoc lek homeopatyczny pulsatilla (rozluznia miesnie macicy)i waleriana. Moze to tylko glowka dziecka schodzi nizej i stad te dolegliwosci.W pierwszej ciazy przewaznie ma to miejsce wczesniej.Trzymam kciuki i zycze by wszystko sie potoczylo jak najlepiej.B
    • Gość: Dyska_ Re: Jak powstrzymać brzdąca IP: *.* 03.06.02, 10:15
      Kasiu, nie znam sie bo jeszcze nie rodzilam, ale takie bole mam od 2 tyg. (teraz jestem w 40tyg.). To jak najbardziej oznaka zblizajacego sie porodu, ale jak slusznie napisala Bogusia, przed pierwszym porodem takie symptomy pojawiaja sie wczesniej (moga to byc 2-3 tyg.). Glowa do gory, na pewno doczekasz, czego bardzo Ci zycze. A jesli nie, to tylko ciesz sie, ze unikniesz dluzacego sie czasu i presji otoczenia - "jeszcze nie?", tymbardziej ze Twoj dzidzius jest juz dojrzaly i smialo moze przychodzic na swiat :)Pozdrawiam :hello:Dyska
      • Gość: kasia.s Re: Jak powstrzymać brzdąca IP: *.* 03.06.02, 20:19
        ja bym na twim miejscu nie powstrzymywała dzidziusia!!!jeśli chce się już do ćiebie przytulić to daj mu tę możliwość...POWODZENIA.Kasiai 28 tyg.Martusia.
    • Gość: Katiek Re: Jak powstrzymać brzdąca IP: *.* 04.06.02, 12:22
      Dzięki-objawy wciąż te same, tylko bardziej dokuczliwe. Jutro zaczynam 38 tydzień i niech się dzieje co chce. Mąż oddaje dziś magisterkę
    • Gość: franciszek Re: Jak powstrzymać brzdąca IP: *.* 14.06.02, 05:57
      Ja nie wiem dokladnie jak powstrzymac, ale mialam tydzien temu podobny problem tyle ze w 32 tygodniu( silne skurcze ) kazali mi nic nie robic i duzo pic. i narazie nic sie nie dzieje. Mysle ze to jeszcze nie to u Ciebie ( nie pocieszam , szczerze) bo albo mialabys skurcze ,albo odeszly by wody, nie rob nic, opoczywaj a moze jakos sie uda, pozdrawiam Kasia
      • Gość: Katiek Re: Jak powstrzymać brzdąca IP: *.* 14.06.02, 15:16
        Oj,przydałoby się jeszcze troszkę wytrzymać. Wprawdzie to już 39 tydzień, ale moje kochanie na 25.06(termin porodu!!!!!!!!!!!!) ma wyznaczoną obronę pracy magisterskiej...Tak więc pertraktuję z maluchem i staram się nie robić nic co mogłoby przyśpieszyć poród-firanek doczekam się więc pewnie dopiero w lipcu, ale i bez firanek można żyć! Dziękuję za wszystkie posty. Pozdrawiam-Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka