Dodaj do ulubionych

czop śluzowy i wody

IP: *.* 17.12.02, 08:17
Drogie emamy, pomóżcie!mimo, że szukałam w dawnych wątkach, to nie znalazłam dokładnej odpowiedzi na moje pytanie. Otóż powiedzcie, jak odchodzi ten czop śluzowy - tzn jaka ilość - czy jest to jednorazowa kula galarety, czy też rzadsze, partiami? W piątek skończyłam 35 tyd., w sobote obudziłam sie z mokrymi posladkami - było tak ślisko. Poszłam sie umyć, potem znów na wkładce zauważyłam duzo śluzu - taki rozciągliwy. jak płodny, raczej bezwonny / na pewno nie grzyb/ koloru jasno żółtego - żadnych podbarwień krwią. Ten śluz nadal się pojawia, ale sie nie leje/ przez cały okres ciąży nigdy nie było go aż tyle/ Druga sprawa to wody. Kiedy w sobotę poszłam sie podmyć, to zobaczyłam, że po udzie sączy sie struzka jakiegoś płynu- było to jak woda, ale w kolorze lekko biało - mlecznym. Potem sytuacja powtórzyła sie- zaczęło też tak samo lecieć - to nie mocz, jest bezwonne. Wczoraj był spokój, cały czas nozę wkładki, które sa wilgotne. Czy wodymoga tak odchodzic po trochu, z przerwami kilkudniowymi, czy to raczej jest od razu wszystko? Nie chce panikować, wizytę mam dopiero w poniedziałek i nie mam kogo zapytać. Nie chce dzwonić do lekarza, bo chyba dość ma moich głupich pytań, bo nie chce własnie panikować i robic afery z byle głupstwa. Dodam, że ostatnio leżałam na patologii/ skurcze, rozwarcie na 1 palec i skrócona szyjka/ Pomóżcie, czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam Nicole
Obserwuj wątek
    • Gość: pienkosia Re: czop śluzowy i wody IP: *.* 17.12.02, 10:05
      Ja bym Ci radziła zadzwonić do lekarza.Z tego co pamietam ( rodziłam w kwietniu) na szkole rodzenia położna powiedziała że wody płodowe moga się sączyć.Ja tez w 36 tyg. podejrzewałam ze u mnie cos takiego wystąpiło ale to nie były wody.Musisz sie upewnić jak jest w Twoim przypadku. Lepiej byc nadmiernie ostrożnym niz później miec komplikacje PozdrawiamMonia
    • Gość: 2112 Re: czop śluzowy i wody IP: *.* 17.12.02, 11:09
      Ja też myślę,że powinnaś jak najprędzej pójść do lekarza. Sączenie wód płodowych jest bardzo niebezpieczne, bo w pewnym momencie może ich być dla dzidziusia za mało, a jeśli miałaś już wspomniane problemy, to wydaje mi się, że to mogą być wody. No ale na pewno może to stwierdzić tylko lekarz, więc nie zastanawiaj się i leć do ginekologa.I nie przejmuj się tym, co on powie albo pomyśli o Tobie - chodzi przecież o zdrowie i bezpieczeństwo TWOJEGO Dziecka.Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
    • Gość: ewakol Re: czop śluzowy i wody IP: *.* 17.12.02, 18:27
      Mam nadzieję, że teraz jak to piszę to już jesteś po badaniu i wszystko jest o.k. Jeżeli nie to leć jak najszybciej do lekarza i sprawdź co się dzieje, zawsze lepiej dmuchać na zimne. A jeżeli to wody to do poniedziałku czekać to długo za długo.
      • Gość: Ewa21 Re: czop śluzowy i wody IP: *.* 20.12.02, 06:43
        i ja sie dolaczam jesli nie bylas jeszcze to lec jak najszybciej.Mi tez sie wydawalo ze cos za duzo sie ze mnie wylewa(wody sluzu) bylam u lekarza i lekarz od razu skierowal mnie na badanie do szpitala.Robia wymaz albo jesli masz wkladke ktora nosilas zakraplaja czyms i sprawdzaja odczynnikniek czy to wody czy nie.Na szczescie u mnie to nie byly wody.Ale to trzeba sprawdzic.Dzidzia musi miec odpowiedniailosc wod plodowych.pozdrawiam Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka