Dodaj do ulubionych

BÓLE KRZYŻA

IP: *.* 27.01.03, 09:23
Jestem dopiero w 16 tygodniu, ale bóle krzyza miewam dosc silne. Lekarz twierdzi, że niektóre kobiety mają to od poczatku, tym bardziej, że zawsze mialam klopoty z korzonkami.Moje pytanie brzmi: jak sobie pomóc? Czy mozna to czyms smarować? (masciami typu mobilat, bengay i inne); czy sa moze jakies kapiele na to? i co w ogole robic, zeby mniej bolalo?PozdrawiamKasia
Obserwuj wątek
    • Gość: aniar Re: BÓLE KRZYŻA IP: *.* 29.01.03, 17:33
      Hej, hejja też należę do tych szczęśliwych kobiet, które mają bóle kręgosłupa praktycznie od początku ciąży. Tak było z Philipkiem, tak jest i teraz ze Stephanem. Moja najbardziej sprawdzona metoda - basen (pływanie i różne ćwiczenia) i ćwiczenia wzmacniające mięśnie przy kręgosłupie. Jeżeli jesteś zainteresowana, to mogę Ci przesłać opisy ćwiczeń mailem.Pozdrawiam Ciebie i maluszkaAnia
    • Gość: dargun Re: BÓLE KRZYŻA IP: *.* 29.01.03, 17:55
      ja mam pokrzywiony kręgosłup w dwóch miejscach :o( , w okolicy lędźwiowej zamiast 5 kręgów mam 6... więc ból jest straszny , czasami nie moge wstać czy sięgnąc po szklanke herbaty... miałam iśc na rehabilitacje ale w ciązy nie wolno... co do masci to moze ci ją przepisac tylko twój lekarz ginekolog - sama absolutnie nie stosuj!!!mnie masuje mój "mąz" i troszke pomaga...jesli masz w sobie tyle zaparcia to ćwicz i pływaj...mnie sie niestety nie chce i przez to cierpie...powodzeniapatrycja
      • Gość: BasiaE Re: BÓLE KRZYŻA IP: *.* 03.02.03, 17:42
        A mnie sie wydawał, że tylko ja jestem tak pokręcona w ciąży. Doskwiera mi nie tylko krzyż i to głównie z prawej strony ale rownież prawy pośladek i tak zwana "droga rwy kulszowej" choć to nie jest rwa. Lekarka powiedziała mi, że w moim przypadku jest to efekt uciku na kręgosłup, a raczej kręgosłupa na jakiś nerw, a to wszystko związane jest oczywiście z ciążą. Podobnie jak Patrycję masuje mnie mąż i troszeczkę pomaga. Pozdrawiam :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka