Gość: AniaM.
IP: *.*
02.02.03, 07:17
Mam pytanie...jak wyglada rosniecie brzuszka??? a konkretniej, od czego sie zaczelo:Zaczelo sie od tego, ze przestalam przyjmowac leki antykoncepcyjne (problem w tym, ze nie przyjelam calego opakowania tylko przerwalam zostawiajac okolo 8-9 tabletek). Powodem byl strach przed ciaza - zapomnialam wziac jednej tabletki i nie zabezpieczylam sie. Zauwazylam u siebie leciutkie uwypuklenie dolnej czesci brzucha (zaczynajace sie na linii owlosienia-jakby ktos wszyl mi pod skore pol parowki, przepraszam za porownanie ale idealnie oddaje obraz mojej sytuacji), poranne nudnosci (bez wymiotow) i ogromna niechec do alkoholu. Po wizycie u lekarza diagnoza brzmiala: zapalenie pecherza moczowego.Przyjmowalam leki zgodnie z instrukcja, jednak czestotliwosc oddawania moczu nie zmalala, brzuch nie zszedl. Musze podkreslic, ze kiedy moja mama byla w 3 miesiacu ciazy - lekarz ginekolog wykluczyl taka mozliwosc poniewaz, jak to okreslil, ma "naturalnych rozmiarow macice".Ja wiem, ze moje narzady rodne sa mniejsze niz u wiekszosci kobiet, moja pani ginekolog przy kazdej mojej wizycie to podkreslala.Ostatnim jednak razem, kiedy udalam sie do niej z moim problemem "brzuszkowym" pani doktor wpisala w karcie "macica normalnych rozmiarow". Troche sie zdenerwowalam ale test ciazowy wyszedl negatywnie...Minal miesiac i moja waga spadla o 6 kilo a brzuszek nieznacznie jakby sie powiekszyl (w tej chwili wstaje w nocy conajmniej dwa razy do lazienki oddac mocz), niedobrze mi nie tylko rano ale i po kazdym posilku. Bardzo zalezy mi na tym, aby wczesnie wykryc ciaze jesli takowy jest powod moich objawow (choruje i w czasie ciazy musze trzymac sie scislej diety).Nie wiem czego sie lapac...badanie usg? Czy przyjmowane w tej chwili tabletki antykoncepcyjne powinnam natychmiast odstawic i czy ich przyjmowanie w ostatnim miesiacu od wykluczenia ciazy przez pania ginekolog mogloby spowodowac jakies nieprawidlowosci? (Przyjmuje lek o stosunkowo duzej dawce hormonow - Stediril)