Dodaj do ulubionych

bol brzucha

04.01.07, 09:03
Witam! Jestem na samym poczatku ciazy. Pytanie moje jest takie: czy dlugo sie
utrzymuje bol w podbrzuszu?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: bol brzucha 04.01.07, 09:14
      a chociaż wiesz czym ten ból jest spowodowany??..ja to bym do lekarza poszła,
      ale ty to rób jak uważasz..twoje zdrowie, twoje dziecko, twoja sprawa..
      • zuemu Re: bol brzucha 04.01.07, 09:18
        wiesz...chyba trzeby by odróżnić ból brzucha od pobolewania i rozciągania się
        wszystkiego w srodkusmile
        • kamilka.o Re: bol brzucha 04.01.07, 09:24
          to pewnie w takim razie mam "rozciąganie"... bo ból taki jakbym miała dostać @.
          • ag_nes Re: bol brzucha 04.01.07, 09:28
            Na poczatku ciazy mialam, tak do 5-6 tyg, takie bole wlasnie jak na okres, pozniej straszliwie mnie kluly jajniki, ale okazuje sie, ze to poprawne bole smile

Najbardziej niebezpieczne sa bole ciagnace od krzyza do podbrzusza, czyli takie typowo okresowe, utrzymujace sie dlugo, bez wzgeldu na zmiane pozycji.

Mnie np pobolewal brzuch jeszcze w 6 tyg i dostalam plamienia, poszedl duphaston i wszystko minelo, lacznie z bolami. Teraz ciagne 11 tydzien i jest wszystko super smile
    • arvenha_81 Re: bol brzucha 04.01.07, 09:31
      hej, mnie na początku ciąży też bolał brzuch - tak jak podczas okresu - i
      lekarze patrzyli na mnie trochę podejrzliwie... bo ból brzucha na początku ciąży
      może być (ale nie musi!) sygnałem, że coś jest nie tak. Dlatego ja radzę
      konsultację z lekarzem - po co masz się niepotrzebnie martwić. Mi te bóle
      przeszły jakoś po 2-3 tygodniach. Po drodze jeszcze spanikowałam i dostałam
      Duphaston (hormon na podtrzymanie ciąży), wydawało mi się, że mam drobne
      plamienie, ale nie wiem czy ono rzeczywiście było (wiem, że to dziwnie brzmi)...
      Teraz jestem w 9 miesiącu ciąży i wszystko jest super wink u Ciebie na pewno też
      tak będzie!!!!!!!

pozdrawiam ciepło
      • silje78 Re: bol brzucha 06.01.07, 18:49
        u mnie te bóle przed terminem miesiaczki były nieco inne niż okrsowe. nie
        trwały cały czas tylko pojawiały sie na 10-15 min, miały formę skurczu. noc
        poprzedzającą termin okresu ten ból był na tyle silny i trwał ok 15min, już
        chciałam iść po ketonal (biorę przy miesiaczce), ale przeszedł całkowicie.
        teraz mam lekkie bóle, zwłaszcza jak np. wstanę z leżenia lub siedzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka