marza85 04.01.07, 20:23 Mam jedno pytanie kiedy można już zobaczyć na usg, że kobieta jest w ciąży?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: KIEDY NA USG?? 04.01.07, 20:28 Na usg transwaginalne najlepiej iść ok.6 t.c. Wtedy dobrze widać pęcherzyk ciążowy. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
marza85 Re: KIEDY NA USG?? 04.01.07, 20:34 Chodzi o to, że już 11 dni spóźnia mi się @. Robiłam tydzień temu test i wyszło, że nie jestem w ciąży no ale @ nadal brak czy w takim razie mam już iść do ginekologa czy czekać jeszcze trochę i za jakiś czas powtórzyć test?? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: KIEDY NA USG?? 04.01.07, 20:38 Ciążę liczy się od daty ostatniej miesiączki. Więc policz sobie,który to tydzień byś miała. Moze jesteś chora(przeziębiona) lub masz zaburznia hormonalne. Jeśli test sikany wyszedł ujemny to za kilka dni powtórz lub zrób test cxiążowy z krwi czyli beta hcg wtedy szybko i dokładnie poznasz czy jesteś czy nie jesteś w ciąży. pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
marza85 Re: KIEDY NA USG?? 04.01.07, 20:43 Ostatni okres miałam ponad 6 tygodni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-mama Re: KIEDY NA USG?? 04.01.07, 20:57 długość ciąży mierzy sie na dwa sposoby: - od dnia ostatniej miesiączki - od dnia zapłodnienia. Liczac od dnia zapłodnienia na usg po 3, 4 tygodniach będzie widoczny już na pewno pęcherzyk ciążowy, potm pojawia się zarodek a jak ma około 5, 6 tygodni (liczac od zapłodnienia) możemy usłyszeć serduszko, pozdrawiam Anka Galeria Michasia: www.strefamamy.pl/gallery/show/id/94 majowy Kubuś: www.strefamamy.pl/pregnancy/showLine/id/21 Odpowiedz Link Zgłoś