aniak790207 29.01.07, 06:16 dlaczego rodza sie martwe dzieci?czy idzie to jaks wykryc oproczbraku ruchów? czy dzieci rodza sie zycwe,ale np umieraja zaraz po porodzie...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morda296 Re: dlaczego? 29.01.07, 07:54 Aniu ty chyba strasznie się boisz, bo Twój wfcześniejszy wątek dotyczył slabosci ruchów dziecka. Musisz przestac się zamartwiac. Dzieci nie umieraja tak często jak myslisz, a ruchy pod koniec ciąży zą rzeczywiscie duzo słabsze. Ja jestem w 35 tc i od wczoraj mój mały tez się cos rozleniwił, choc wcześniej wydawało mi sie że bedzie piłkarzem. Idz sobie do kina, albo fryzjera i przestań się przejmowac, ale oczywiscie kontroluj swoje ciało, bo to juz nie długo. Aha i pokochaj się z mężem. powinno pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
sabko Re: dlaczego? 29.01.07, 10:07 Długotrwały brak ruchów trzeba skontrolować ale wcale nie musi oznaczać niczego niepokojącego. Zawsze można podjechać do szpitala i poprosić o zbadanie tętna maluszka. Zakładają taki pas na brzuch i zaraz wiadomo jak serduszko bije W trakcie porodu robią to samo. Dzieci umierają w trakcie ciąży z wielu przyczyn ale na szczęście wcale nie zdarza się to często Nie zamartwiaj się na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś