katasia1 29.01.07, 12:16 Czy usg 3 d to faktycznie nic nie wnosi do diagnostyki i wystarczy dobre usg 2d? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mart44 Re: Usg 3D ?? 29.01.07, 17:43 Nie wnosi, a wręcz utrudnia - z czego słyszałam lekarze do wykrycia pewnych wad przełączają na 2D. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.sz Re: Usg 3D ?? 03.02.07, 01:00 Dla potrzeb lekarza faktycznie wystarczy 2D. Nawet podczas badania 3D lekarz przełacza na 2D a ten trzeci wymiar to bajer dla rodziców. Jednak sprzęt 3D w moim odczuciu i mojej ginekolog jest dużo nowocześniejszy i dokładniejszy niż większąść aparatów 2D, które są dostępne w wielu gabinetach. Zaznaczam, że moja gin polecając mi takie badanie nie skierowała mnie do żadnego zaprzyjaźnionego lekarza. Pomijając już kwestię jakości sprzętu, to uważam, że warto zrobić takie badanie dla dziecka. Film i zdjęcia z badania będzie dla niego fantastyczną pamiątką. Ponad to zobaczenie córeczki jeszcze przed jej urodzeniem było niesamowitym przeżyciem. Myślę, że dla mojego męża dużo większym niż dla mnie. Ja przecież czuję dzidzię w sobie, on nie ma takiej możliwości kontaktu. Kopniaki wyczuwane przez mój brzuch to jednak nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś