maykaf 08.02.07, 09:04 Chcialabym sprobowac tej herbatki. Mozecie mi napisac czy te liście się kupuje w jakichs sklepach zielarskich czy w zwyklych sklepach tez mozna dostac. Jestem juz 4 dni po terminie i moze to cos przyspieszy) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaw00 Re: Napar z liści malin 08.02.07, 10:32 mozesz kupic zwykła dobra np Herbapolu Herbate Malinową-ale obawiaam sie ze na niewiele zdadza sie nawet małe skurczemozesz jeszcze próbowac chodzic po schodach(tylko bez przesady), masowac sutki i odbyc stosunek, ewentualnie pomaga lewatywa....tylko uwaga czaami po niej wszytsko nastepuje 2 razy szybciejzycze rychłego rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy10 Re: Napar z liści malin 08.02.07, 11:03 Zdobycie herbaty z liści malin nie jest takie łatwe - ja szukałam w W-wie 2 tyg (pytałam się bezskutecznie w różnych aptekach, sklepach zielarskich - w zwykłym sklepie na pewno nie znajdziesz). W końcu lokalnie na bazarku w budce z ziołami udało mi się kupić ostatnie opakowanie herbaty. Producentem jest firma Dary Natury. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Napar z liści malin 08.02.07, 11:08 Z tego co wiem, to tę herbatkę trzeba pić już ok. 2 miesiące przed terminem porodu - podobno ma "zmiekczać" szyjkę macicy i w czasie porodu ułatwić i przyspieszyć jej rozwieranie. Ona nie wywołuje porodu jako takiego, więc moim zdaniem nie ma to sensu, ale oczywiście jak chcesz, to spróbuj, zaszkodzić nie zaszkodzi, chociaż raczej nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Napar z liści malin 09.02.07, 14:37 Pilam ta herbate jakies 3 miesiace w ciazy. I figa. Rodzilam 30 godzin, z komplikacjami, rozwarcie stanelo na 6cm, wiec porod wspomagany oxytocyna, bez tego pewnie w 3 dni bym nie wyrobila Jast masa produkrtow, ktore cos tam maja ulatwiac czy przyspieszac, najczesciej to tylko powtarzana jako pewnik opinia, ktora nijak ma sie do rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Napar z liści malin 09.02.07, 14:50 Ja nie stosowałam żadnych liści, masaży krocza czy czegoś podobnego, bo nie wierzę w takie rzeczy i szkoda mi czasu. więc to nie jest moje doświadczenie, tylko wiedza. Ale może bez tych liści rodziłabyś jeszcze dłużej?? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Napar z liści malin 09.02.07, 21:24 umamy.homestead.com/porod.html Odpowiedz Link Zgłoś