Dodaj do ulubionych

planowana cesarka

09.02.07, 13:42
Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie, w którym tyd. ciąży wykonuje się
planowaną cesarkę ??? Czy czeka się aż do wyznaczonego terminu porodu czy może
wcześniej ???
Obserwuj wątek
    • mama.pysi tydzień przed terminem - I ciąza, teraz też n/t 09.02.07, 14:17
      • szyszka001 Re: tydzień przed terminem - I ciąza, teraz też 09.02.07, 14:29
        a jak wygląda przygotowanie do tego zabiegu.... są jakieś zasady (nie jeść, nie
        pić czy coś) ???
        • wojtaszek11 Re: tydzień przed terminem - I ciąza, teraz też 09.02.07, 14:54
          Mój lekarz powiedział że na tydzien przed wyznaczonym terminem porodu mam
          zgłośić się do szpitala. Musze być naczczo.
          • doral2 Re: tydzień przed terminem - I ciąza, teraz też 09.02.07, 17:14
            lekarza zapytaj, nie kombinuj!!
            • szyszka001 Re: tydzień przed terminem - I ciąza, teraz też 09.02.07, 17:54
              Szkoda czasu na takie odpowiedzi......
              • doral2 Re: tydzień przed terminem - I ciąza, teraz też 09.02.07, 18:25
                jeśli sama sobie robisz ta cesarkę, to rzeczywiście szkoda czasu...
                • doral2 Re: tydzień przed terminem - I ciąza, teraz też 09.02.07, 18:29
                  ponadto byłoby wskazane skorzystać z wyszukiwarki...to takie narzędzie do
                  wyszukiwania pożądancyh informacji....działa nawet...na tym forum i nie tylko...
        • mama.pysi przygotowania do cc 09.02.07, 19:54
          U mnie wyglądało to tak, że dwa tyg. przed planowanym terminem cc ginka
          wysyłała mnie do anestezjologa na wywiad. Dzień przed cc lekkie posiłki,
          wieczorem już nie jadłam tylko piłam, rano na czczo zgłosiłam sie do szpitala -
          zespół przygotowany czekał. Aha, w domu mąż pomógł mi z ogoleniem wzgórka,
          także w szpitalu oddałam dokumenty, przebrałam się w koszulkę, rozmowa z
          pielęgniarkami, upewniały się co do ew. alergii, leków stosowanych na stałe,
          potem lewatywa, mycie i dezynfekcja specjalnym płynem brzucha, królplówka z
          solami, chyba dwie zeszły, potem wędrówka na salę, wkłócie znieczulenia -
          podpajęczynówkowe i po 15 min koniec zabiegu. Córka na świecie. Jakbyś miała
          pytania - pisz na priv i odpowiem.
          Pozdrawiam
    • malgosiek2 Re: planowana cesarka 09.02.07, 20:15
      • jak się przygotować do cesarki ??
      szyszka001 09.02.07, 15:05

jak wygląda przygotowanie do tego cesarskiego cięcia.... są jakieś zasady (nie
      jeść, nie pić czy coś) ???

• Re: jak się przygotować do cesarki ?
      doral2 09.02.07, 17:13
      lekarza zapytaj..
    • ania.silenter miałam półtora tyg. przed terminem 09.02.07, 20:26
      gin się wystraszył bo skoczyło mi ciśnienie (do 140/95)a w pierwszej ciąży
      miałam gestozę...
      pozdrawiam
    • malgosiek2 Re: planowana cesarka 09.02.07, 21:11
      Polecam forum "Cesarskie Cięcie"
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13344
    • ingeborg_1 Re: planowana cesarka 09.02.07, 21:29
      Z tym terminem planowanej cesarki różnie bywa. W pierwszej ciąży lekarz kazał mi
      się zgłosić na tydzień przed terminem na czczo do szpitala i rzeczywiście
      zrobili mi tę cesarkę. Ale dwa lata później w drugiej ciąży było już inaczej: w
      tym samym szpitalu za nic nie chcieli mnie ciąć przed terminem. W końcu pięć dni
      przed terminem wieczorem trafiłam na oddział ze słabo odczuwanymi ruchami
      dziecka. O 22 zrobili mi KTG, powiedzieli, że kest OK i kazali mi spać spokojnie
      i czekać w szpitalu na termin, a tymczasem około północy odeszły mi wody i
      musieli operować mnie w środku nocy. Tego dnia zjadłam solidny obiad, miałam
      znieczulenie podpajęczynówkowe i nie było komplikacji.
      Mam wrażenie, że druga córka (ta, która się urodziła nagle w nocy) była bardziej
      "gotowa" do narodzin. Od początku była aktywniejsza, ale starsza w ogóle do tej
      pory jest spokojniejsza - więc może to być po prostu róznica temperamentów. Ale
      w obecnej ciąży mam ochotę cierpliwie poczekać do terminu.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka