elizabeti 10.02.07, 19:49 co zrobić mdli mnie przez cały czas, nie mam już sił - jestem w 14 tyg. ciąży Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 10.02.07, 19:59 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=md%B3o%B6ci&forum=585&A_szukaj=temat&ile=20&sort=data_desc&ktory=2 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=56943354 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=56675058 Odpowiedz Link Zgłoś
a_gadek Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 12.02.07, 12:53 przed wstaniem z łożka rano staraj się koniecznie coś schrupać jeszcze będąc w nim; dużo pij; jedz częściej ale mało; mi bardzo pomógł również magnez z wit b6 ale pewnie musiałabyś skonsultować to ze swoim lekarzem- mój mi to zalecił i naprawdę wiele pomogło.. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 12.02.07, 13:29 ja zazywam cały czas Prenatal Complex, który zawiera wyciąg z imbiru, nie mam żadnych mdłości, imbir działa łagodząco na nudności Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 12.02.07, 13:34 Znam to doskonale z autopsji... W pierwszej ciąży miałam mdłości i wymioty (KOSZMARNE!!!) do połowy 5 miesiąca. Nie pomagało po prostu NIC. Teraz często coś pogryzam (mdli mnie, jak jestem głodna), zwłaszcza słone i jest ok. Ale wiadomo, każda ciąża jest inna. Skoro to już 14 tydzień, to niedługo powinno przejść. Będzie dobrze. Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Imbir 12.02.07, 13:43 - mi pomogl swiezy imbir - do herbaty i do zupy i do czego sie da - lekko strawne posilki w malych ilosciach (rezygnacja ze smazonych potraw) - zanim wstanies szklanka wody - i... rezygnacja z cukru, słodyczy trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
asiag6 Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 12.02.07, 13:56 polecam witaminke b6. Sama znam ten problem, przez pierwsze 3 miesiace mialam same mdlosci bez wymiotow a od 15 tyg,zaczely sie wymioty dopiero, witaminka napewno niweluje po częsci te przykre objawy-pomaga Obecnie jestem w 28 tygodniu ciąży i doskwieraja mi inne dolegliwosci typowo ciążowe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pipsia5 Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 13.02.07, 21:16 Ja jestem w 11 tg i mam tak samo Nic nie pomaga, byłam nawet w szpitalu aby zaprzestać wymiotom. Przez tydz czułam się lepiej ale znów wszystko powróciło : ( Nie wiem co już mam jeść. Nie czuje w ogole głodu. Boje sie! Odpowiedz Link Zgłoś
graf19741 Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 23.02.07, 08:11 czesc, Po pierwsze jak Cię mdli zjedz rano migdały, ja dzięki nim będąc już w 13 tygodniu ciązy ani razu nie wymiotowałam. Po drugie: sprawdż sobie poziom TSH, hormonów tarczycy- podobno przy chorej tarczycy mdłości dłużej się utrzymują. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka001 Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 23.02.07, 08:28 Ja ciągle coś jadłam... najlepiej lekkiego... np. owoce. Jak tylko zgłodniałam wracały nudności. Szczególnie pomagały rzeczy słone i kwaśne. Dużo pić. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 23.02.07, 09:20 jestem w 15. i to samo - do tego wymiotuję po kilka razy dziennie. Schudlam i trochę już słaniam się na nogach, nic nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
aga999944 Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 23.02.07, 10:22 Ja jestem dopiero w 4 tygodniu i mdłości mam okropne przez cały dzień. Nie mogę nawet myśleć o jedzeniu. Jestem bardzo słaba z tego powodu na nic nie mam ochoty. Nie wiem jak przetrwam te najtrudniejsze misiące. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olkacool Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 23.02.07, 11:21 A mi pomogły mrożone truskawki Kupiłam paczkę truskawek, rozmrażałam z godzinkę około połowy opakowania. Po godzinie, jak jeszcze były lekko zmrożone, zmiksowałam z cukrem i łyżką śmietany. Odkryłam, że to pomaga mi na mdłości. Jadłam jeszcze zimne, pycha. Poza truskawkami migdały i cukierki karmelowe. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
izucha1987 Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 26.02.07, 11:28 mnie mdlilo od 3 tyg do polowy 4 m-ca radzilam sobie dzieki bananom(cudowne), kiwi, chrupkom kukurydzianym, mandarynki i pomarancze ale sam sok wysysalam, sprite albo 7up warto sprobowac wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
alex312 Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 27.02.07, 10:59 Witam cie elizabeti , jesli chodzi o mdłości to przyczyną tego moze być spożywanie przez ciebie sera żółtego, ja tez miałam ten sam problem co ty, ale poszłam do mojego ginekologa i powiedziałam mu ze mnie mdli a on sie spytał co jem na sniadanie a ja powiedziałam ze kanapki z serem żółtym a on powiedział ze ser żółty jest cięzkostrawny i zeby go odstawic oraz nie jesc owoców ze skórką , tylko sobie obierac ze skórki i jesc.Jak tylko odstawiłam ser żółty i nie miałam juz zadnych mdłosci.Dlatego moja rada brzmi :unikaj sera żółtego i jedzenia owoców ze skórką, oraz nie jedz potraw które moga prowadzic do wzdęć.Pozdrawiam i trzymaj sie ciepło.P.S.Ja jestem prawie w siódmym m-cu ciąży i czuje sie dobrze a 5 marca ide na konkretne usg , maluszek tez sie wierci w brzuszku mamy i coraz bardziej kopie. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_133 Re: co zrobić mdli mnie przez cały czas 27.02.07, 13:47 polecam krakersy mnie osobiście bardzo one pomagały Odpowiedz Link Zgłoś