kto7 30.03.07, 23:00 Czy ktos moze mi pomóc w interpretacji wyników na cytomegalii?? Oto one: IgG 2.30 Igm 0,39 oraz toksoplazma: IgG <5,0IU/ml Igm (-) ujemny Ewentualnie link strony gdzie znajde interpretacje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniqep Re: interpretacja wynikow 30.03.07, 23:42 Co do toksoplazmozy ozmacza,ze nigdy nie mials z nia kontaktu (tzn brak przeciwcial)i w tym momencie tez nie jestes chora. Co do cytomegali nie wiem. Nie podalas zadnych norm. W kazdym laboratorium moga byc inne normy i jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
mary388 Re: interpretacja wynikow 30.03.07, 23:50 nie wiem co z cyto, ale jeśli chodzi o toxo to nie chorowałaś i jeśli jesteś w ciąży musisz uważać, zeby nie zachorować, a jeśli już tak się zdarzy, że ją złapiesz to będziesz musiała brać antybiotyk. no i oczywiście powtarzać co jakiś czas badania na toxo. uważaj na brudne warzywa/owoce, surowe mięso, nie pracuj w ziemii bez rękawiczek i jeśli chodzi o kota to pierwotniaka rozprzestrzenia poprzez odchody, więc nie tylko uważaj przy czyszczeniu kuwety, ale też nie daj się podrapać, bo kotki czasem włażą w to co zrobią Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa5 Re: interpretacja wynikow 02.04.07, 23:56 Poszukaj na forum zdrowie dziecka: Alergie. Tam któraś z dziewczyn męczyła się u dziecka z cytomegalią chyba: blueluna, ale dobrze nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
clakier Re: interpretacja wynikow 04.04.07, 11:46 Dzieczyny ja też poproszę o interpretację IgG 5,34 <1,0IU/ml ujemny 1,0-30,0 IU/ml nieokreśłony >30,0 IU/ml dodatni wychodzi na to że mam nieokreśłony? co to znaczy? a Igm mam ujemny pomóżcie bo do gina idę dopiero za 2 tygodnie i się stresuję Odpowiedz Link Zgłoś