szpilka6886 17.04.07, 23:32 pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zabka1233 Re: pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie 18.04.07, 08:38 ja sobie juz kupilam ale sama jestem ciekawa czy mi sie przyda i jakie beda rezultaty w pierwszej ciazy nie uzywalam niczego takiego Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie 18.04.07, 08:47 Ja pewnie kupię. Moja kuzynka zakładała majtki (spadochrony ) uciskowe Odpowiedz Link Zgłoś
sajana Re: pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie 18.04.07, 08:50 Nie wiem jaki pas posiadacie ja 5 lat temu kupiłam w aptece ściągający pas gumowy, był drogi i beznadziejny przy każdym ruchu np przy siedzeniu cały sie zwijał i z góry i z dołu. Może teraz są lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie 18.04.07, 09:57 nie uzywałam. nie lubie takich wynalazków tak samo jak majtek sciagajacych. jestem pół roku po porodzie a brzuch wrócił do formy sprzed ciazy. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
karina210205 Re: pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie 18.04.07, 10:10 Kupiłam po pierwszej ciąży ale prawie go nie używałam. Był niewygodny a poza tym bardzo mnie w nim bolał brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
brydka26 Re: pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie 18.04.07, 10:25 A ja czytalam w podreczniku, ze taki pas to wyjatkowo slaby pomysl. Z uwagi na to, ze miesnie brzucha sa ucisniete, podtrzymywane, nie pracuja z taka sila, z jaka powinny i w rezultacie nie dochodza do formy, tak jak powinni. Pisali, ze mozna zalozyc raz na jakis czas na wielkie wyjscie, ale na pewno nie na co dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
iza_792 Re: pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie 18.04.07, 11:04 Ja sobie taki kupiłam i planuje uzywać Odpowiedz Link Zgłoś
magda210682 Ja kupiłam i co....?? 18.04.07, 12:08 Kobitki ja kupiłam jeszce przed porodem. Myślałam że jak przytyłam w ciązy 20 kg to z cała pewnością mi si przyda. I tu was zaskocze m-c po porodzie wrociłąm do swojej prawie figury i właziłam w dzinsy nr 25. Nie potrzebne były cwiczenia pasy balsamy. Waże 45 kg mniej niż przed ciążą. Hura!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: Ja kupiłam i co....?? 18.04.07, 12:22 Szczesciara. Mnie po pierwszym porodzie zostalo 3 kilo. No i tak juz zostalo do konca, a potem jak poszlam do pracy to co roku cos sie dodawalo... no i wage 2 ciazy zaczelam koncowej wagi 1 ciazy!. Wiec... nie wierze, ze uda mi sie tak ladnie zrzucic zeby po porodzie byc szczuplejsza... Miesnie, a co za tym idzie i skora, same sie cudownie nie wciagna...przymierzam sie do kupna owego pasa - czy kupie, zdecyduje gdzies za miesiac * teraz w chalupie remont, kasy brak na wszystko* no pozdrawiam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
dobby Re: pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie 18.04.07, 12:44 Ja uzywalam po 1 porodzie i super sprawda, ale musi byc porzadny! Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia_ma mam majtki ściągające 18.04.07, 12:59 Używałam ich od 7 dnia po porodzie przez dwa tygodnie. Chodziłam w nich non stop, i w dzień i w nocy. Ale czy coś pomogły? Wydaje mi się, że skóra sama też by się skurczyła. Brzuch mam już prawie płaski, ale to chyba zależy indywidualnie od osoby i jej skłonności. Odpowiedz Link Zgłoś
kachna79 odradzam 18.04.07, 20:39 podczas szkoly rodzenia rehabilitantka zdecydowanie odradzala stosowanie pasa, bo powoduje on brak jakiejkolwiek aktywnosci miesni. Nawet jak nie cwiczysz to podczas chodzenia, siedzenia czy wstawania miesnie brzucha musza pracowac, a pas to uniemozliwia. Ja po poprzedniej ciazy bez problemu wrocilam do obwodu talii sprzed ciazy i nie stosowalam zadnych wspomagaczy. Zreszta mozesz zaczekac i przekonac sie po porodzie czy rzeczywiscie pas moze sie przydac. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: odradzam 18.04.07, 21:43 Ja rowniez, wystarczy pogadac z kims, kto sie zna na pracy miesni i zapewne rowniez odradzi uzywanie pasa, ktory powoduje rozleniwienie miesnia. Nie ma cudow, zalozenie pasa nie spowoduje znikniecia brzucha - w cuda wierzycie? Odpowiedz Link Zgłoś
marta_st1 Ja używałam majtek ściągających 19.04.07, 08:02 i polecam, bo są rewelacyjne. Brzuch wciągnął mi się błyskawicznie. Nie wolno jednak ściągać brzucha do 9 tyg. po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wega1975 Re: pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie 19.04.07, 08:14 Ja miałam. Nie jestem ekspertem ale o ile dobrze pamiętam pas ma na celu spowodować szybsze obkurczanie się macicy a nie modelowanie mięśni. Ja zakładałam w szpitalu praktycznie zaraz po porodzie na parę godznin dziennie. Wychodząc ze szpitala miałam płaski brzuch. Oczywiście skóra na nim nie była napięta i zero mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś
kachna79 Re: pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie 19.04.07, 11:07 jest dokladnie tak jak piszesz, ale przeciez zalezy nam zeby miesnie brzucha jak najszybciej wrocily do normy Odpowiedz Link Zgłoś
asikdom Re: pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie 19.04.07, 11:20 popieram wega1975. ten pas nie pomoże w modelowaniu mięśni przecież. ale pas polecam bo stosowałam go od pierwszych dni po obu porodach, jeden sn, drugi cc i bardzo pomógł. moja położna też go poleca. ale niestety razem z ćwiczeniami mięśni brzucha a nie zamiast. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapaulina Re: pas ściągający brzuch po porodzie co sadzicie 19.04.07, 08:45 znajoma powiedziala ze to nie jest dobry pomysl i odradzila mi kupowanie pasa poniewaz jesli go zalozymy to miesnie tak nie pracuja jak nalezy i trudniej bedzie doprowadzic brzuch estetycznego wygladu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś