kar123 21.04.07, 12:30 czy Wasze dzidzie mają czkawkę ? moja dzidzi (32 TC) ma i to dość często - nawet kilka razy w ciagu dnia ... czy to jest w miarę normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: czkawka dzidzi 21.04.07, 12:38 Jak najbardziej normalne mój syn tez czkał jak szalony. Odpowiedz Link Zgłoś
aallicja Re: czkawka dzidzi 21.04.07, 12:53 normalne i dziecku to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_mama1 Re: czkawka dzidzi 21.04.07, 16:29 nie tyle że mu nie przeszkadza, ale mu pomaga, bo przez tą czkawkę dziecko ćwiczy sobie przeponę, by móc oddychać jak już przyjdzie na świat Odpowiedz Link Zgłoś
olazur Re: czkawka dzidzi 21.04.07, 16:45 to normalne, moja Asia czkała w brzuchu bardzo często. Gdzieś wyczytałam, że dziecko ćwiczy wtedy odruch ssania. Smiałam się, że wobec tego jak się już urodzi to nie wyrobie tak będzie ciągnęła. I rzeczywiście. Uwielbia ssać cyca i bez smoczka nie da się wytrzymać, a smoczki co miesiąc do wymiany - tak ciągnie. No i ma nadal tendencje do czkawki, średnio 3 razy dziennie. Pomaga jak czymś popije. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa303 Re: czkawka dzidzi 21.04.07, 17:23 Moja Anusia miala w brzuchu i ma teraz, nawet 2-3 razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
gmajerek Re: czkawka dzidzi 21.04.07, 20:43 moj Piotrus czkal w brzuchu bardzo czesto, nawet czasami po 5 razy dziennie po 15, 20 min. Teraz po urodzeniu tez ma czkawke. To normalne i nie ma sie czym przejmowac - czkawka dzidzi nie przeszkadza jak doroslemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grandepunto Re: czkawka dzidzi 22.04.07, 16:57 tak to zupełnie normalne www.procentciebie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś