23.04.07, 15:49
dziewczyny zwracam się do was z prośbą o namiary na dobrego ginekologa z
Warszawy, który wystawi bez problemu L4, otóż byłam na USG w 7 tc i okazało
się ze mam krwiaka, ja bardzo sie tym przeraziłam tym bardziej ze o ciąze
starałam sie dośc długo. Udalam siez tym wynikiem do mojej pani ginekolog, a
ona stwierdziła, że nie widzi podstaw do dania zwolnieniasad((( To nie chodzi
o to ze jestem leniwa i nei chce mi się pracowac tylko boję się o mojego
dziidziusia, biorę duphaston naszczęscie nie plamie.
Dziewczyny a jak jest u was jesteście na zwolnieniu??? Jakie sa podstawy do
wystawienia L4 w ciązy i jak macie namiary na dobrych ginekologów to proszę.
Dziękismile)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • andaba Re: L4???? 23.04.07, 16:03
      W szpitalach warszawskich nie ma poradni patologii ciąży? najlepiej byłoby tam iść, niech skonsultuje inny lekarz i ewentualnie da zwolnienie gdy będzie potrzeba.
      A masz ciężka pracę?
      • aga8382 Re: L4???? 27.04.07, 17:04
        Ja tez mam krwiaka lekarz kazal mi duzo lezec oszczedzac sie i absolutnie mam
        zapomniec o pracy na co najmniej 2 tygodnie. Potem- powiedział - zobaczymy.
        • kasiapfk Re: L4???? 27.04.07, 17:32
          miałąm w obecnej ciąży krawiaka i 2 dzieci do obsłuzenia wink, zwolnienia nie
          dostałam bo lekarz powiedział,ze to częsta przypadłośc we wczesnej ciązy a
          często nawet nieropoznawana, lekkie plamienia (nie krwawienia!) sa zwykle
          traktowane jako implantacyjne.
          • deela ja rozumiem 27.04.07, 18:54
            ze dbry ginekolog to ten co da zwolnienie a niedobry to ten co nie da zwolnienia?
            upewniam sie co do nazwologii :o
            • aga8382 Re: ja rozumiem 27.04.07, 19:52
              Natomiast ja rozumiem ,że dobry ginekolog to taki ,któremu mozna zaufać.
              Kłociłam sie z nim , bo chciałam jedynie wziąc trzy dzni urlopu i majowe
              swieta przesiedziec w domu. Powiedział , że mowy nie ma , mam do 14 siedzieć w
              domu. Chodze do niego od bardzo dawna i nigdy nie zaproponował mi zwolnienia za
              piekne oczy. Ufam mu i posiedze do 14 w domu . a potem mam nadzieje uda mi sie
              wrócić do pracy.
              • mynia0 Re: ja rozumiem 28.04.07, 11:09
                mnie gin uziemił na 4 miesiące i nawet nie pytał, czy chcę czy nie!!! wróciłam
                do pracy dopiero, jak wszystko się uspokoiło - aż po 20 tygodniu. przeleżałam
                swoje i teraz już odliczam dni do porodu.... dziwny ten lekarz.. chociaż z
                drugiej strony nawet i mój gin mówi, że nie ma dowodów , że oszczędzanie się i
                leżenie pomaga w utrzymaniu zagrożonej ciaży. ale jeśli jest odklejenie
                kosmówki - jest bezwzgledny nakaz leżenia plackiem.
    • stolarskaa Re: L4???? 30.04.07, 21:23
      Ja na początku ciąży dostałam zwolnienie od lekarza na m-c i tez brałam
      duphaston. Nie chiałam tego zwolnienia,ale zaufałam mu no i teraz jestem w 37tc
      i czekam juz na syneczkasmileLepiej dmuchac na zimno niż póżniej żałowac,że nic
      sie nie zrobiło.Zawsze możesz iśc do zwykłego lekarza,który powinien dać
      zwolnienie,tylko nich wpisze literkę B,to wtedy bedzie platne 100%.Pozdrawiam
      • dzoanka3 Re: L4???? 30.04.07, 21:29
        Implantacyjne trwają kilka dni w okolicach spodziewanej pierwszej miesiączki.
        Każde późniejsze plamienia (tu cytuję mojego gina) są dla lekarza niepokojące i
        zdecydowanie wskazane (a często nawet bezwzględnie konieczne) jest leżenie.
        Sama leżałam przez miesiąc z powodu krwiaka, a też wcale się na zwolnienie nie
        paliłam. Polecam lekarzy z Babka Medica www.babkamedica.pl - poświęcą Ci czas,
        odpowiedzą na wszystkie pytania, przychodnia jest specjalistyczna i ma bardzo
        dobry sprzęt. Lekarka stamtąd prowadzi moją ciążę, w zeszłym tygodniu trafiłam
        też do innego lekarza (bardzo chwalonego na forum), bo chciałam pilnie zrobić
        usg z powodu nawrotu plamienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka