Dodaj do ulubionych

Bóle, kłucie w 38 tc

24.04.07, 09:10
Witam. Wczoraj zaczęłam 38 tc i po 2 kolejnych dłuższych spacerach miałam
gwałtowne bóle- jakby kłucie w dole brzucha. Owych bóli miałam z 6 w odstępach
kilkuminutowych. Czuję ruchy, nie plamię. Czy dzwonić do ginekologa, czy to
normalna sprawa w tym okresie ciąży? W poprzedniej ciąży (4 lata temu) tego
nie miałam. Noc minęła spokojnie, dzisiaj sytuacja się powtórzyła ale zabolało
mnie tylko raz.
Obserwuj wątek
    • kipika1 Re: Bóle, kłucie w 38 tc 24.04.07, 11:07
      cześć, ja jestem w 37 tc i mam to samo, kłucie pojawia sie w podbrzuszu , gdzieś
      w okolicy pęcherza, natomiast regularnie dopadają mnie bóle podobne do bóli
      menstruacyjnych. Lekarz stwierdził, że to skurcze przepowiadające i żeby się
      niczym nie martwić - macica uczy się ruchów skurczowych, ale na razie są one
      zupełnie niegroźne.
      Powodzenia i pomysl , że jeszcze kilka dni i będziesz razem z maluszkiem smile
      • oli77 Re: Bóle, kłucie w 38 tc 24.04.07, 11:25
        Też mi się wydaje, że to może być ten sławny trening przed. Ale dodatkowo wydaje
        mi się, że brzuch jakby mi się trochę obniżył... o rany... Mam nadzieję, że
        jeszcze trochę poczeka, bo mąż za 3 tyg dostanie urlop. Czy to obniżenie brzucha
        jest na chwilę przed? Pytam, bo w tamtej ciąży wszystko mnie zaskoczyło, chociaż
        urodziłam dzień przed terminem, chyba byłam mniej świadoma i mniej obserwowałam
        swoje ciało.
        Pozdrawiam
        Olimpia
        • kipika1 Re: Bóle, kłucie w 38 tc 24.04.07, 13:04
          Ja też mam obniżony brzuszek, ale szyjka jest zamknięta, więc na razie nic się
          nie dzieje, myślę,że spokojnie 2-3 tygodnie wytrzymamy smile
          • szpilka6886 Re: Bóle, kłucie w 38 tc 24.04.07, 22:59
            a ja mam takie klucia juz od jakiegos czasu co jakis czas. jak stoje lub ide
            nigdy nie jak siedze czy leze a jestem dopiero w 33 tc sad i niewiem co to jesst
            przewaznie wtedy tez dziecko zaczyna sie ruszac i brzuch mam bardzo napiety i
            czuje sie tak jakby dziecko mialo zaraz ze mnie wyleciec i zaciskam nogi zeby
            tylko dojsc do lozka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka