ollg 21.05.03, 22:43 CZy ktoś wie co to znaczy, że łożysko jest w III stopniu w 36 tygodniu ciąży? Czy to znaczy, że poród jest już bardzo blisko? I co to znaczy,że łożysko się starzeje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_juli Re: Lożysko III Stopień 22.05.03, 12:25 Ollg! Pragne Cie troche uspokoic. Wedlug mojej wiedzy jest to tzw. stopien dojrzalosci lozyska, ktory swiadczy m.in. o tym ze jest duze, dobrze rozrosniete, wydolne, wazy te swoje 500 czy 600g. Moj lekarz po ostatnim USG w poniedzialek powiedzial, ze wszystko jest w najlepszym porzadku, dziecka raczej nie urodze wczesniej, a termin mam na 30.06. I lozysko w 3 st. Wiec chyba stare to ono jeszcze nie jest. Glowa do gory i nie wpadajmy bez powodu w panike! Pozdrawiam adaZ Odpowiedz Link Zgłoś
noico Re: Lożysko III Stopień 22.05.03, 21:24 Ja w 33 tyg. dowiedziałam sie, że mam III stopień. Bardzo się przeraziłam. Potem w 36 USG wykazało, że stan wód jest prawidłowy - to bardzo ważne, że dziecko ma prawidłowe wymiary. Poza tym dziecko jest bardzo ruchliwe, co oznacza, ze otrzymuje odpowiednią ilość wszystkiego co mu do życia potrzeba i nie musi oszczędzać. Bałam sie, że będę musiała mieć wcześniej wywołany poród, ale to są naprawdę skrajne przypadki. Teraz jestem w 38 tyg. mała kopie jak szalona i czekam zniecierpliwiona na rozwiązanie. Naprawdę nie przejmuj się. Najwyżej nasze łożyska nie będą sie nadawały na kotlety na niedzielny obiad. Pozdrawiam. Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś