Dodaj do ulubionych

jakiej firmy preparat na rozstępy?

27.04.07, 09:39
jestem w 11 tygodniu od kiedy wklepywac coś w brzuch i jakiej firmy preparat
mogłybyście mi polecić? Na razie jeszcze nie mam brzucha widocznego.

<a href=<a href=""babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?"
target="_blank">"babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?</a>
parent=Ewa&year=2007&month=11&day=22&babycount=1">listopadowa niespodzianka</a>
Obserwuj wątek
    • monikapaulina Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 09:45
      witaj,
      szczerze mowiac jaki kupisz to bedzie dobry nawet mozesz sie smarowac zwyklym
      balsamem bo jak maja Ci sie zrobic roztepy to sie zrobia i nawet ten najdrozszy
      nie pomoze
      pozdrawiam
      • dorota814 Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 09:51
        dokladnie, zapytaj kosmetyczki, powie ci ze nawet zwykly olej jadalny jest
        bardzo dobry.
        • kropencjaa Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 09:58
          jezeli masz skórę skłonną do cellulitu i rozstępów to Ci żaden krem nie pomoże.
          Podobno ważne by skóra się nie wysuszała, więc nie inwestuj w drogie kremy
          tylko regularnie natłuszczaj skórę balsamem. Mi np. skora strasznie zaczęła się
          wysuszać w trakcie ciąży i nawet smarowanie 3-4 razy dziennie nic nie daje, a
          podobno od tego te paskudzrwa wyłażą. Rozstępy już się pojawiły - a jestem w
          20tc. Przeczytałam gdzieś, że na suchą skórę dobra jest oliwka dla niemowląt.
          Mi osobiście nie służyła i skóra zlaziła jeszcze bardziej, niczym
          kameleonowi wink Niby na początku było ok, a potem jeszcze gorzej .Więc nie ma
          reguły. Musisz sama zaobserwować swoje cialo. pozdrawiam
    • boo-hoo Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 10:05
      Pewnie coś w tym jest, że jeżeli ma się skłonności do rozstępów to i tak wyjdą,
      ale przecież, jeśli nie uda się całkowicie zapobiec, to można zminimalizować
      ten efekt. Ja obecnie jestem w 33tc i na rozstępy u`zywam kremu z Vichy. Jeste
      z niego bardzo zadowolona i ani na brzuszku, ani na piersiach nie pojawiły się
      rozstępy.
    • hela_bertz1 Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 10:42
      Witam,
      Ja mam skłonność do rozstępów, mam wrażnie że z nimi się juz urodziłamsad, w
      ciązy smarowałam się fissanem 2 razy dziennie odkąd zaczęłam się poważnie
      wybrzuszać (chyba od 4 miesiąca) - i nie zrobił mi się ani jeden rozstęp na
      brzuchu, więc może moja zła passa już minęłasmile
      • dorota814 Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 10:45
        w pierwszej ciazy rowniez stosowalam Vichy, choc jest dosc drogi, to polecam
        • anusia_79 Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 10:51
          Ja od 4 m-ca uzywalam Musteli, niestety dosc drogi krem ale wystarczal na
          dlugo. Rano smarowalam sie tym a na noc oliwka w zelu Johnson'a. Jestem w 9 m-
          cu, nie pojawily mi sie zadne (nowe!) rozstepy na udach, posladkach i brzuchu,
          niestety troche na piersiach sad Napisalam ze nie mam nowych bo pierwsze
          rozstepy pojawily mi sie juz w podstawowce, kiedy wystrzelilam do góry i skora
          sie rozciagnela. Pozdrawiam!
          Ania
          • katharina_29 Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 11:16
            ja od samego początku,tzn. od momentu gdy się dowiedziałam,że jestem w ciąży
            smaruję się oliwką dla dzieci Johnson's baby i oliwką przeciw rozstępom
            Babydreams z Rossmanna.A od czwartego miesiąca smaruję brzuch balsamem
            ujędrniającym Nivea(super jest),oraz Ziajką(bo super się wchłania,nie jest
            tłusta i jest niedroga).Jestem w 27tc i jak narazie ani śladu rozstępów,choć
            podobno najgorsze jeszcze przede mną.Ale mam nadzieję,że będzie dobrze.Ostatnio
            kupiłam sobie jeszcze olejek z migdałów i witaminę E w płynie.Co prawda z myślą
            o masowaniu krocza(może uda się uniknąć nacięcia),ale brzucholek też przy
            okazji smaruję.Super nawilża.
            • malgosiek2 Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 11:31
              He,hesmile
              NIE MA cudownych kremów na rozstępy.
              Jak masz skłonności to bedziesz je mieć niezależnie jakie kremy będziesz
              stosować.
              Rozstępy to raczej sprawa genów i elastyczności skóry(zawartosci kolageny min.)
              No i rozstępy najczęściej pokazuja sie na koniec ciąży czyli 8-9 mies.
              Pzdr.Gosia
    • barbie26 Re: 27.04.07, 13:14
      moja mama nie nabawiła się ani jednego rozstępu podczas ciąż, siostra również
      nie miała rozstępów.Ja jednak wolę chuchac na zimne. Chodziło mi tylko o to czy
      kosmetyki muszą byc jakieś specjalne dla kobiet w ciąży, czy nie. Bo jednak mogą
      wnikac do krwi i dotzreć do dziecka.Ale z tego co piszecie nie są to specjalne
      kosmetyki dla kobiet w ciąży.
      • agusiak.1 Re:oczywiście, że specjalne. 27.04.07, 14:24
        A dokładniej to takie które nie zawierają kofeiny, a wiekszość tych preparatów
        zawiera, więc dlatego najlepiej te, które są wskazane dla kobiet w ciąży.
        jeszcze raz powtórzę. Ja stosuję Ziajkę.
    • migotunia Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 13:24
      Ja smarowalam tylko kremem Nivea i balsamem. Zaczynam 38 tydzien i nie mam
      zadnych rozstepow.
    • yola13 Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 13:36
      ja uzywam Gerbera i jestem zadowolona, a przytyłam naprawde juz sporo bo prawie
      14kg, a jestem dopiero w 24tc, nie mam ani jednego rozstępa który powstałby w
      ciąży, mam kilka ale to na łydkach i kilka na udach ale ledwo widoczne i
      powstały dawno, dawno temu
    • oliwia_ma Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 13:41
      Ja używałam od 3/4 miesiąca fissan. Nie miałam popękanego brzucha (a był spory,
      nawet z porodówki chcieli mnie na cesarkę odesłać, bo mam drobną budowę). Widać
      tylko delikatne rozszerzenia skóry, które nie są bordowe (jak duże rozstępy).
    • agusiak.1 Ziajka 27.04.07, 14:22
      Witaj!
      Od początku ciąży smarowałam się oliwką Bambino, a od około 5 miesiąca zaczęłam
      stosować Ziajke firmy Ziaja. Nie mam rozstępów, a rodzę z początkiem czerwca.
      Wydaje mi się jednak, że to nie o krem chodzi, a o skłonności. Najważniejsze by
      odpowiednio nawilżać skórę brzucha, ud, pupy i piersi. Pozdrawiam!
    • marta1504 Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 15:01
      Ja mimo dopiero 26tc mam spory brzuch i jak dla mnie świetnie się sprawdziła
      Ziajka (fajny i tani) i taki balsam Phermaceris foliacti (dla kobiet w ciąży
      przeciw rozstępom).Ten drugi jest w aptekach i taka bardzo super nawilżona
      skóra jest po nim (po zwykłych balsamach skóra mnie ciągnęła).
      Ale powtórzę za dziewczynami-jak masz miec rozstępy to i po musteli je mieć
      będziesz (tak jak moja kolezanka).
      • anulka-m6 Re:A jak już sie pojawiły?? 27.04.07, 16:33
        wszystkie piszecie ze nic sie nieda zrobić zeby uniknąć powstania.
        Czyli mam rozumieć że jak juz powstały to nic sie zrobić nieda???
        • tezkinga Re:A jak już sie pojawiły?? 27.04.07, 19:14
          Jak powstaly to nie znikna chocbys nie wiem co robila. Z czerwonych zrobia sie
          biale nawet bez uzywania balsamow. Przyzwyczaisz sie
    • gkamilla Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 17:12
      polecam FOLIACTI firmy Pharmaceris; jestem w 30 t.c. i jak na razie, odpukać,
      żadnych rozstępów
      • asiawoj7 Re: jakiej firmy preparat na rozstępy? 27.04.07, 18:11
        ja smarowałam balsamem Ziaja Mamamija na rozstępy od kiedy brzuch się zaczął
        zaokrąglać albo oliwką Bambino i nie mam rozstępów;
        ale myślę, że to też zależy czy masz skłonności do rozstępów, ale balsam na
        pewno nie zaszkodzi;
    • shemsi1 urodziłam trojaczki i nie mam ani jednego 27.04.07, 19:26
      rozstepu smile
      a dzieci wazyły kazda po 2kg, 2 łozyska miałam.
      Na poczatku balsam ujedrniajacy avon-zwykły 400ml, potem dołączałam n/w. oliwke
      do niego
      a potem jak zaczynalo swediec fixan w połączeniu z oliwka z zelu johnson.
      Super sprawa smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka