szarlota1 28.04.07, 17:11 Czy robienie noworodkom zdjęć aparatem fotograficznym z fleszem nie szkodzi maluszkom? Chodzi mi o ich delikatne oczka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clas_sic Re: zdjęcia noworodków 28.04.07, 17:49 raczej tak - położne i pielęgniarki ostrzegały mnie w szpitalu "tylko bez lampy!" Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: zdjęcia noworodków 28.04.07, 20:11 Nam nikt nie robił problemów z robieniem zdjęć. Zdjęcia z użyciem flesza były wykonywane tylko wówczas gdy w pomieszczeniu panował półmrok. Takich zdjęć mamy może kilka. Poza tym takie maleństwo nie patrzy bezpośrednio na aparat. Mogę nawet pokazać wam na priv nasze zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: zdjęcia noworodków 28.04.07, 20:26 Rzeczywiscie flash aparatu jest bardzo mocny i lepiej nie celowac nim w oczy niemowlaka. A jak juz nie ma innego wyjsca to starac sie, zeby nie patrzyl centralnie w obiektyw, np. robic zdjecia pod katem. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: zdjęcia noworodków 28.04.07, 20:29 Delikatne oczka noworodka są częściej zamkniete niż otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrap5 Re: za szybko enter 29.04.07, 15:33 Bez przesady w końcu większość czasu mją OCZY zamknięte. To nie zdjęcie rentgenowskie!!!!Ja wiem że nie szkodzą zdjęcia!! Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: zdjęcia noworodków 29.04.07, 18:11 My robiliśmy pamiętając o tym, żeby nie celować w oczy. Nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć zdjęcia swojego dziecka z tamtego okresu. Zresztą oglądanie stronki - albumu naszego dziecka, jest niesamowitą przyjemnością również dla niego. O to ja taki malutki byłem, tak mamusiu?... Rozumie, ze nie pojawił się ot tak po prostu. Uważam, ze warto również nagrywać badanie USG, zawsze to są miłe wspomnienia... Olimpia Odpowiedz Link Zgłoś