bozusia1 01.05.07, 18:15 Witajcie dziewczyny. Jestem w 25 tc i męczy mnie okropna zgaga. Nie pomagają migdały ani mleko. Znacie jakiś skuteczny sposób na zgagę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olutek_m Re: zgaga 01.05.07, 18:43 Mi pomagały lody. Nie na długo ale chociaż gasiło pożar... Odpowiedz Link Zgłoś
anulka-m6 Re: ja pije ... 01.05.07, 19:00 Cześc mnie też zaczyna męczyć kiedyś od 4 rano nie spałam chodziłam głodna i co zjadłam to zgaga i zgaga. Kupiłam w aptece mleczko Gelatum aluminii phosphorici. Jest to taka zawiesina,poprostu syropek trzeba wstrząsnąc przed wypiciem, ma dobry miętowy smak. Poleciła mi go pani w aptece mówiła ze ona w czasie ciąży to litrami piła bo nic jej nie pomagało. Specyfik jest dobry a kosztuje 5.30( tyle zapłaciłam) Pozdraiwiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdamroziuk Re: ja pije ... 01.05.07, 19:12 Poprzednią ciążę prztrwałam dzięki Reni. Miałam zapalenie woreczka żółciowego i zgagę potworną. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.jagna Re: ja pije ... 01.05.07, 19:58 ja tez biore reni, na poczatku meczylam sie bo nie chcialam nic brac zadnych tabletek, ale skapitulowalam, biore pol tabletki, prawie codziennie wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
amoszyn Re: zgaga 01.05.07, 22:19 Mnie najpierw lekarz zalecił Ranigast - działal jak balsam. ale inny lekarz stwierdził, że Ranigastu nie wolno - tylko Reni. Też pomagało, ale na krócej. Cienie i blaski ciązy Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 RENNIE :) 01.05.07, 23:57 to jedyny skuteczny sposob pozdrawiam i lacze sie w bolu tez mam zgage Odpowiedz Link Zgłoś
bozusia1 Re: RENNIE :) 02.05.07, 09:34 Dzieki dziewczyny! Ja tez nie chcialabym niczego brac w ciazy na zgage, ale chyba takze skapituluje na rzecz Rennie. Chociaz w aptece kobieta powiedziala mi, ze wystepuja po nim zparcia. Juz nie wiem co gorsze. Macie racje - oto blaski i cienie naszego stanu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nat10 Re: RENNIE :) 02.05.07, 09:40 ja też funkcjonuję dzięki RENNIE,na opakowaniu wyraznie napisane,że pomaga na niestrawności m.in w czasie ciąży,Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
camaieu Re: zgaga 02.05.07, 09:45 W poprzedniej ciąży pomagał mi rennie, a teraz też mam zgagę, choć to dopiero 13 tydzień. Moja pani dr powiedziała,że można stosować rennie, jednak nie więcej niż 1-2 tabletki dziennie. Powiedziałatakże, że warto jeść małe porcje, a częściej. Odpowiedz Link Zgłoś