20.05.07, 15:30
Jestem bardzo ciekawa kiedy na brzuszku pokaza mi sie jakies rozstepy.Na
piersiach pierwsze pokazaly sie juz okolo 17 tygodnia ciazy a teraz juz 27
tydzien i nie wiem kiedy przyjdzie pora na brzuszeksadA moze ktoras z pan zna
nazwe naprawde dobrego kremu na rozstepy???smile
Obserwuj wątek
    • edzia.79 Re: rozstępy 20.05.07, 15:35
      To moja druga ciaza i nie mialam nigdy rozstepow-teraz 32tc
      Smaruje sie zwykla oliwka dla dzieci-mysle ze to jest sprawa dziedziczna.
      • kasiaba1 Re: rozstępy 20.05.07, 16:03
        Do dziewiątego miesiąca drugiej ciąży wierzyłam w skuteczność kremów, ale
        właśnie wtedy moja skóra osiągnęła kres wytrzymałości i rozstępy pojawiły się
        lawinowo, mimo smarowania.
        Smarować jednak warto, wiele osób chwali sobie własnie zwykłą oliwkę.
        • marzenes Re: rozstępy 20.05.07, 20:34
          rozstepy wcale nie musza sie pojawic ja jestem w 27 tygodniu i nie mam zadnego
          ale smaruje sie codziennie
          wiec jak juz Ci sie pojawily to krem zbytnio nie pomoze, nalezalo go stosowac
          od poczatku choc to tez nie gwarantuje 100 % sukcesu
          • awonas Re: rozstępy 20.05.07, 20:56
            Jestem w 35 tygodniu i nowe w trakcie ciąży się nie pojawiły do tej pory.
            Smaruję się rzadko balsamem. Mam swoją teorię, że działa tu mój wiek. Jestem po
            30 i skóra nie jest już tak sprężysta. Mając naście lat, kiedy rosłam, bardzo
            szybko pojawiły się u mnie rozstępy na biodrach i na tym na szczęście na razie
            koniec. Przyzwyczaiłam sie do nich. Pozdrawiam
      • deodyma Re: rozstępy 21.05.07, 20:18
        farmaceutka powiedziala mi, ze rozstepy sa sprawa dziedziczna.
    • yola13 Re: rozstępy 20.05.07, 21:46
      moim zdaniem najgorsze co można zrobic to siedziec z załozonymi rękami i czekac
      az zaczną się pojawiać rozstępy, ja np. jestem w 27tc przytyłam 15kg i cały
      czas regularnie smaruje się kremem na rozstepy Gerbera, polecam- nie mam ani
      jednego rozstępa
      • koz71 Re: rozstępy 20.05.07, 21:50
        jestem tego samego zdania co tysmileale jak juz napisalam na piersiach mi sie
        pojawily a na brzuszku nie ma ani jednego.Smarowalam piersi kremem przeciw
        rozstepa ale nic nie dalo.Dlatego nie wiem od czego to zalezy.
    • metanira Re: rozstępy 20.05.07, 22:07
      Czytałam, że rozstępy mogą pojawić się dopiero w 9 miesiącu albo nawet po
      porodzie. Mam odrobinę "starych" rozstępów na udach - pamiątkę po okresie
      dojrzewania. Teraz jestem w 30 tc i na razie nie mam nowych rozstępów na udach,
      a na brzuchu wcale. Smaruję się kremem przeciwko rozstępom dr Ireny Eris Foliacti.
    • gonia28b Re: rozstępy 20.05.07, 22:13
      Przeszukaj forum "Mama cud":
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=580

Z tego co zauważyłam, to dziewczyny bardzo zachwalają kremiki
      "mustela - 9 miesięcy" są przeciw rozstępom, na rozstępy, specjalny do biustu,
      specjalny po porodzie.
      Wadą tych kosmetyków jest ich wysoka cena, a dostępne są wyłącznie w aptece.
      Pytaj się o ceny w różnych aptekach, bo różnice w cenach dochodzą nawet...
      do kilkunastu złotych..
      Ale oczywiście są też znacznie tańsze kosmetyki: w ciąży brzuch
      smarowałam "ziajką - mammamia" kosztuje ok 12 zł
      czasem też smarowałam nim biust, ale na nim mam jeszcze trochę rozstępków
      jeszcze z czasów okresu dojrzewania (za szybko rosły wink))
      nowych rozstępów w ciąży się nabawiłam smile
    • dorota814 Re: rozstępy 20.05.07, 22:15
      mnie cena przestraszyla, 80 zl za 150 ml to o duzo za duzo, ale jesli ktos ma
      kase to polecam
      • kasia191273 Re: rozstępy 20.05.07, 22:19
        w 2. trymestrze ciąży pojawiły się rozstępy na piersiach, mimo że te wcale
        sporo nie urosły- teraz karmię już 4. miesiąc i w sumie miseczka ta sama. A
        brzuch przecież totalnie wielki był pod koniec ciąży i...zero rozstępów. Nie ma
        w tym jakiejś logiki, to na pewno kwestia predyspozycji i smarowanie chyba
        niewiele daje.
        • koz71 Re: rozstępy 20.05.07, 22:24
          po jakim czasie po porodzie brzuszek ci zmalal?Czy uzywalas jakis pasow po
          porodowych?
      • gonia28b Re: rozstępy 20.05.07, 22:21
        za 95 też już widziałam... :]
        • dorota814 Re: rozstępy 20.05.07, 22:23
          jedna tube?! powaznie? masakra
    • gonia28b Folacti - ktoś poleca? (dołączony wątek) 20.05.07, 22:17
      • foliacti, ktos poleca?
      dorota814

j.w.

• Re: foliacti, ktos poleca?
      metanira 20.05.07, 22:01

Ja używam. Ale czy polecam... powiem Ci, jak urodzę i nadal nie będę mieć
      rozstępów wink

dorota814 20.05.07, 22:06

trzymam za slowo i czekam smile w ktorym jestes tygodniu?

metanira 20.05.07, 22:10

W 30 tc smile Ale myślę, że to jest głównie sprawa dziedziczna. Moja mama nie
      nabawiła się rozstępów na brzuchu w ciąży, więc mam nadzieję, że mnie też ominą
      wink Mam tylko odrobinę rozstępów na udach, które pojawiły mi się w okresie
      dojrzewania.

• goni99 Re: rozstępy 20.05.07, 22:19
      ja kupilam mustele, ale jej zapach mi nie odpowiada i jej nie uzywam. wole krem
      z serii dr eris.
    • a.stalowa Mustela i tylko Mustela 21.05.07, 08:10
      Wcieram 2 razy dziennie krem do brzuszka ,krem na piersi i do ciala z Musteli.
      Kupuje w aptekach internetowych na allegrowinkjest o ok 30zl taniej.Nie chwalac
      dnia przed zachodem slonca m0oje cialko nie ma zadnych rozstepow.To na prawde
      niezle kremy i porownujac z Clarinsem,ktorego kiedys uzywalam o polowe tanszewink
    • kachna79 Re: rozstępy 21.05.07, 09:04
      ja jestem w 32tc i nowych rozstepow nie mam, a smaruje sie zwyklym balsamem. W
      poprzedniej ciazy pojawily sie rozstepy na piersiach - chyba glownie tuz po
      porodzie (mimo smarowania roznymi specyfikami), a na brzuchu nie mam wogole.
      Wydaje mi sie, ze to sprawa dziedziczna i niewiele mozna zrobic, ale dbanie o
      siebie jest takie przyjemnesmile
      • marcel251 Re: rozstępy 21.05.07, 17:16
        heh , ja przez całe 35 tyg. nie miałam ani jednego rostępa. Smarowałam się
        speciałami na rostępy Fissan , Ziajka itp....i około 36tc. dopiero pokazały
        sie po lewej i prawej stronie brzuszka w tym samym miejscu. To wszystko zależy
        od skóry. Jeśli kobieta ma tendencje do tego to nic sie nie poradzi choćbyście
        niewiadomo co stosowały.
        Pozdrawiam
    • sobotkowa Re: rozstępy 21.05.07, 19:01
      Ja też jeszcze nia mam ania na brzuchu ani na piersiach ale to dopiero 32 t
      więc jeszcze dużo może się zdarzyć. Też się ich boję....
    • cobia Re: rozstępy 21.05.07, 20:08
      poczekajciesmile), rozstepy w 80% pojawiaja sie dopiero pod koniec 9 miesiaca,
      czasami tez w czasie porodu (sn)...

ja smaruje wszystkim co mi wpadnie pod reke: fissanem, mustela, ziaja,
      gerberem... nic na razie nie mam, a mam rowno 30 cm wiecej w "talii" niz przed
      ciaza. Do porodu jeszcze 4 dni - zobaczymysmile)
      • polpotworek Re: rozstępy 21.05.07, 20:14
        Ja kupilam w aptece na allegro 2X125ml mustela za 75zł.
        • kasia191273 Re: rozstępy 21.05.07, 21:14
          ja jeszcze zmartwię, że i długo po porodzie pojawiają się rozstępy- ja już
          ponad 4 miesiace po i na piersiach nadal coś wyłazi- skóra się jednak nie
          wyrabia z tym cyklicznym napełnianiem się piersi przy karmieniu i
          opróżnianiem...
    • dorota814 Re: rozstępy 22.05.07, 07:22
      odkrylam ostatnio garnier do bardzo suchej skory, jest fantastyczy. doskonale
      nawilza kazda, najbardziej sucha skore. smaruje sie nim 3 razy dziennie. polecam
      • czrabl Re: rozstępy 22.05.07, 09:40
        Kiedy zaszłam w ciąże nie wiedziałam co kupic ( jak dla mnie Mustela za droga),
        wiec używam oliwki i róznych sprawdzonych kremów nawilżających. Tak sobie
        wymyśliłam że nie bede testowac na sobie różnych kosmetyków których nie znam,
        wiec używam tych sprawdzonych i staram sie żeby skóra nie wysychała. AJk na
        razie jest ok. Moja lekarz powiedziała że to raczej sprawa indywidualana, że
        jak ktos ma miec to i tak nic nie zrobi. Ale ja sie nie dam bez walki, hehe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka