Dodaj do ulubionych

bóle kości bioder i nóg

02.06.03, 11:02
Ostatnimi czasy co noc przewracam się z boku na bok z powodu bólu kości, bolą
mnie kości bioder i nóg.. tak jakby drętwiały. Rano najczęsciej
wstaję "połamana" i muszę to przez jakiś czas rozchodzić.. Chciałam dodać że
to 33 tydzień ciąży.
Czy któraś z Was miała coś takiego??
Czy jest to po prostu obciążenie, dzidziuś uciska??
Dzięki za odpowiedzi..
Pozdrawiam
yaishi
Obserwuj wątek
    • anna223 Re: bóle kości bioder i nóg 02.06.03, 11:10
      Nogi to dość często drętwieją od późniejszych tygodni i faktycznie to oznacza
      uicisk czegoś na coś( nie wiem dokładnie) Mi też drętwieją delikatnie. Pomaga
      kłądzenie poduszki między kolanami - chyba po to aby tętnice udowe się nie
      blokowały - ale to tak sama wydedukowałam. Codziennie rano mam tak obolałe
      stópki, jakbym dzień wcześniej spędziła na górskich wędrówkach - tu dodam, że
      ani nie ważę dużo, ani nie przytułąm jakoś niesamowicie. Tak to już jest...
      • yaishi Re: bóle kości bioder i nóg 02.06.03, 11:17
        Ze stopami to od zawsze miałam problem.. słabe ukrwienie.
        Zastanowił mnie tylko ból kości bioder.. Ale też dodam że jestem raczej
        szczupła, można było by powiedzieć ze przed ciążą byłam chuda, i może
        maluszkowi jest po prostu ciasno. Dodam, że dzidziuś z tego co wychodzi na usg
        jest duuży. No nic jeszcze tylko kilka tygodni do finału smile)))

pozdrawiam
        yaishi
        • marzena282 Re: bóle kości bioder i nóg 02.06.03, 11:31
          Ja również raz w nocy czułam ból bioder ale wstałam i ułozyłam się
          wygodie,udało mi się zasnąc i ból zniknął.Do tej pory nie wrócił z czego się
          cieszę.Jeżeli chodzi o nogi to troszkę mi puchną w kostkach ale po nocy
          wracają do normy.Również w nocy miewam skurcze łydek.Nie biore zadnych
          tabletek na skurcze nóg,bo nie chcę się faszerować tyloma specyfikami.Biore
          już żelazo i no-spe.
          Marzena 29 lat i 31tyg,fasolcia
          • umasumak Re: bóle kości bioder i nóg 02.06.03, 11:41
            Na skurcze w łydkach jest jedna bardzo dobra rada: w momencie jak łapie skurcz
            trzeba wyprostować i naprężyć maksymalnie noge i naciągnąć stopę w taki sposób,
            jakby się ją łapało za palce i ciągneło ku sobie. Mam nadzieję że opisałam to
            wmiarę jasno. Ja mam dość często skurcze w łydce i wiem że to jest jedyny
            sposób żeby ból przeszedł natychmiast. Pamiętam że dawniej nie wiedząc o tej
            metodzie próbowałam rozcierać łydkę, a ból i tak zostawał kilka dni. Co do
            innych dolegliwosci to też mam problemy po wstaniu - muszę się "rozchodzić"
            zanim dojdę do siebie.
    • iwonasasin Re: bóle kości bioder i nóg 04.06.03, 10:24
      Cześć.Ja jestem w 9 m-cu ciązy.Termin mam na 7 czerwca.Bóle kości bioder i nóg
      dokuczały mi już dwa m-ce temu.Ale im bliżej końca tym ból się nasila.Twoje
      dziecko jest coraz większe i cięższe.A pod koniec będzie się opuszczać coraz
      niżej.To są uroki ciąży.
      Pozdrawiam
    • marta.skup Re: bóle kości bioder i nóg 04.06.03, 20:52
      Jak dobrze ze nie jestem osamotniona w bolach bioder. Nigdzie nie pisza o
      bolach bioder po nocy a tu prosze nie ja jedna. Co do skurczy w lydka lekarz
      przepisal mi magnes, pilam przez kilka dni i skurcze przeszly.
      Pozdrawiam
      Marta 30 tydz.
      • wieczna-gosia Re: bóle kości bioder i nóg 05.06.03, 08:07
        przez polowe ostatniej ciazy dreczyly mnie te bole. Glownie przy chodzeniu- po
        krotkim spacerku bylam nie do zycia.
        Na pocieszenie powiem wam, ze na 2 tygodnie przed porodem bol przeszedl. A
        bylo to w karnawale. Wiec w szybkim tempem zaliczylam dwa bale, zupelnie sie
        nie oszczedzajac, bo 2 tygodnie przed terminem to dziecko juz sie urodzic
        moze wink))kankan w tym stanie na obcasach oczywiscie jest hmmm...
        niezapomnianym przezyciem wink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka