majunia01 27.05.07, 21:42 jestem już 6 m-c po porodzie - cesarskie cięcie i nie mogę zgubić brzuszek co robić dziewczyny poradzcie, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gonia28b Re: jak pozbyć się brzuszka po porodzie 27.05.07, 23:09 to bardzo długi proces, a właściwie to juz nigdy nie będzie taki sam... A jeśli chodzi o wagę, ja na przykład bardzo bardzo długo ważyła tyle co po powrocie ze szpitala Dopiero teraz upływie po ponad roku czasu wzięłam się za siebie, dietka itd. i jest trochę lepiej... zaznaczę tylko jeszcze, że od około drugiego miesiąca od narodzin trenowałam dwa razy w tygodniu aerobic - regularnie Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: jak pozbyć się brzuszka po porodzie 27.05.07, 23:22 Po cesarce jest ciezko. Polecalabym cwiczenia Metody Pilates, jest chyba najskuteczniejsza w celu formowania figury. Moze jakis Fitness- Center ma w programie Pilates, jak nie, to sa setki video, ktore mozna kupic via Internet lub poprostu w ksiegarniach. Powinno sie zaczac bardzo ostroznie i powoli, za szybkie trenowanie po porodzie moze miec odwrotne skutki, rozciagniete miesnie , trenowane zaraz po porodzie to poprostu powiekszenie masy ciala, czyli nie to, co chcialybysmy uzyskac. Mysle jednak ze powinno sie poradzic opinii fachowca , trenera, ktory ma pojecie / doswiadczenie z kobietami po porodzie. Czasami mozna wiele popsuc niz pomoc, jezeli zabierze sie do zbyt intensywnych trenigow i to zaras po porodzie. Zycze cierpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
joanx Re: jak pozbyć się brzuszka po porodzie 28.05.07, 12:38 A czy można cwiczyc pilates na poczatku ciazy tzn. I trymestr? to moja druga ciaza ale to chyba nie ma wiekszego znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: jak pozbyć się brzuszka po porodzie 28.05.07, 18:37 jezeli nie masz plamien lub jakichkolwiek problemow to tak, z tym ze nie za intensywnie. Powinno sie generalnie w trakcie ciazy unikac przemeczenia, za wysokiego pulsu itp. Porozmawiaj lepiej z jakims fachowcem w tej dziedzinie. Kilka moich kolezanek cwiczylo do poznej ciazy ( z umiarem i bez ciezarow) na silowni. Ja mialm niestety ciaze zagrozone, wiec nie moglam /moge nawet plywac : ( Odpowiedz Link Zgłoś
gomoku.gomoku hula- hop 28.05.07, 00:15 polecam w wolnych chwilach tzw hula-hoop. 20-30 minut rano i wieczorem - efekt gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
pinia82 Re: jak pozbyć się brzuszka po porodzie 28.05.07, 10:11 6 m-c to juz długo, ja zaczełam dietkę juz w połogu a właściwie po 5 tyg. od porodu brzucha praktycznie nie mam ale skóra pozostawia duzo do zyczenia, oprócz masaży i kremików ujędrniających zamierzam ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyc, w sumie przed ciążą tez duzo ćwiczyłam brzuszek więc może to stąd tak szybki powrót do normy, tzn. kilogramy nadprogramowe jeszcze mam ale mam nadzieje juz niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
k-s-k Re: jak pozbyć się brzuszka po porodzie 28.05.07, 13:12 ja np. podczas ciazy przytylam... 30 kilo (!!!!), jestem 3 miesiace po porodzie i polowe udalo mi sie zgubic w dosyc ciekawy a zarazem dziwny sposob. Otoz kocham jezdzic na rolkach, z dzieckiem to troche trudne, ale znalazłam rozwiazanie: wkladam bobasa do wozka, zakladam rolki i jedziemy dziwnie ludzie na nas patrza, to fakt ale ja czuje sie jak ryba w wodzie, maluszek oddycha swiezym powietrzem po prostu rewelacja!! Polecam mamom taka forme relaksu i cwiczen p.s. uwaga na ruchliwe drogi - raczej nie polcem.. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kot997 Re: jak pozbyć się brzuszka po porodzie 28.05.07, 13:31 no cos takiego to chyba tylko w polsce moze dziwic, wszedzie indziej matka/ojciec na wrotkach, rolkach /biegajaca z wozkiem to widok normalny Odpowiedz Link Zgłoś