12.06.07, 11:17
Hej! Wczoraj byłam u lekasza ginekologa, ten stwierdzil, ze na wszelkie
badania jest jednak za wczesnie (9 tydzien). Zależy mi jednak, aby wykonać,
chociaż te najbardziej podstawowe.
Czy wy w tym okresie miałyście robione już jakieś badania ?
Jeśli tak, to jakie ?
I gdie powinnam się zgłosić, aby je wykonać ?
Obserwuj wątek
    • edzia.79 Re: badania 12.06.07, 11:28
      dziwny Twoj lekarz,lepiej go zmien;
      w 5tyg ciazu robilam mocz,morfologie,bete,toksoplazmoze,grupe krwi
      niektore dziewczyny maja juz usg,ja mialam w 12tc

Dzieki wczesnym badania okazalo sie ze mam za niska bete co grozi poronieniem (mimo ze ja czulam sie doskonale) i musze brac leki podtrzymujace ciaze.
      • momost Re: badania 12.06.07, 12:16
        A to bezpośrednio u ginekologa te badania miałaś robione ?

Mi tylko pokazał na monitorku dzidzie, i kazał pojawić się za miesiąc. Mam
        wątpliwości, co do tej wizyty. Zadnych konkretnych informacji, zaleceń...
        żałuję, że sama nie pytałam, ale byłam lekko zestresowana. Niebawem mam kolejna
        wizyte u innego lekarza, wiec wole sie przygotowac, jesli mialby mial mnie
        znowu tak zdawkowo potraktowac.
        • jenifer1 Re: badania 12.06.07, 12:22
          Badania wykonuje się w labolatoriach. Jeżeli chodzisz państwo są refundowane i
          wówczas najczęściej jeździsz na owe do szpitala lub przychodni. Jeżeli
          prywatnie płacisz za nie sama, wtedy sobie labolatorium mozesz wybrać.
          Jeżeli masz oznaczoną grupę krwi to podstawowe badania w tym okresie to mocz,
          morfologia i cukier
          • edzia.79 Re: badania 12.06.07, 14:40
            no ale raczej lekarz daje ci skierowanie bez wzgledu czy chodzisz prywatnie czy panstwowo.
            To lekarz powinien cie wyslac na wszyskie badania a ty nie musisz wiedziec jakie powinnas robic.
            ZMIEN LEKARZA na normalnego
            • dr_kaczusia Re: badania 12.06.07, 14:48
              wg mnie powinnas miec juz badania. Ja pierwsza wizyte mialam po skonczonym 6tyg
              ciazy, pobrano mi krew (morfologia z rozmazem, grupa, transaminazy, hormony
              tarczycy, toxo, cyto i in przeciwciala, HIV), ponadto bad og moczu, posiew z
              szyjki i cytologia, USG kontrole, zeby uwidocznic zarodek i akcje serca. Zdaje
              sobie sprawe, ze badan mialam duzo i moze w PL od razu nie zlecaja tego
              wszystkiego, ale w 9tc przynajmniej podstawowe powinnas miec zrobione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka