Dodaj do ulubionych

Spuchnięte stopy

21.07.07, 15:44
Cześć Dziewczyny, mam pytanie. Czy może któraś z was zna jakiś sposób na
spuchnięte stopy? Jestem w 28tc a moje stopy niedosyć, że bolą jakbym całymi
dniami chodziła po sklepach, to jeszcze przypominają kończyny Fiony od
Shreka, są nabrzmiałe i pulsują jak oszalałe. Próbowałam moczenia w wodzie i
trzymania wysoko, ale na nie wiele to się zdało. Proszę o rady, pozdrawiam
wszystkie mamusie, te przyszłe oczywiście też.
Obserwuj wątek
    • a.stalowa Re: Spuchnięte stopy 21.07.07, 17:45
      Jak jest ,az tak zle to popros swojego gina,zeby cos ci przepisal-jakies dobre
      leki odwadniajace,ktore mozna stosowac bezpiecznie w 3 trymestrze
      • lavetti Re: Spuchnięte stopy 21.07.07, 18:21
        Ja stosuję żel Latan 3-4 razy dziennie oraz moczę nogi w zimnej wodzie z
        dodatkiem soli do pielęgnacji stóp Regis. Widzę znaczną poprawę. Polecam.
    • jaguarka1 Re: Spuchnięte stopy 21.07.07, 18:22
      Witaj!
      Ja tez tak mam, najgorzej jest w te upały (mam ich juz serdecznie dość).Nogi
      puchna okropnie i do tego ręce tez mam opuchniete, dretwieją takze nic nie
      idzie zrobić. Mój gin powiedział ze jest to normalne. Zapytam go tez o te leki
      odwadniające.
      Sredecznie pozdrawiam smile
    • aga29wawa Re: Spuchnięte stopy 21.07.07, 18:32
      mnie gin przepisal kapsulki cyclo 3 fort, szczerze mowiac do tej pory nie
      stosowalam bo nie byly mi potrzebne ale zaraz gonie do apteki bo ostatnie dwa
      dni to koszmar, rece i nogi jak balony, a zadne moczenie i trzymanie wysoko nie
      pomaga.
      • lavetti Re: Spuchnięte stopy 21.07.07, 19:58
        Dziewczyny, jeżeli puchną Wam stopy, a opuchlizna nie chce zejść po nocy i
        utrzymuje się ciągle w niezmienionej postaci przez dwa dni, dodatkowo puchną
        dłonie i/lub twarz należy zrobić badanie moczu, by sprawdzić czy nie pojawiło
        się w nim białko i oczywiście ciśnienie, czy nie wystąpiło w tym czasie
        nadciśnienie, bo te objawy mogą świadczyć o groźnym dla dzidziusia stanie
        przedrzucawkowym. Nikogo nie straszę, piszę tylko to, co powiedziała mi moja
        Pani Doktor.
        A póki co, napisałam już w tym wątku moje sposoby radzenia sobie z opuchlizną stóp.
        • hanulllka Re: Spuchnięte stopy 22.07.07, 00:11
          Dzięki za wszystkie posty. Za tydzień mam kontrolę u gina to zapytam o te leki
          czy to normalne i w ogóle. Ciśnienie mam w normie, dziś mierzyłam, mocz też do
          teraz był ok, tzn nie było w nim białka, więc mam nadzieję, że to tylko przez
          tą upalną pogodę. Miejmy nadzieję na ochłodzenie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka