Dodaj do ulubionych

Zgubiłam..

22.07.07, 09:36
właśnie przeszukałam cała torębkę w poszukiwaniu kartki na której lekarz
ostatnio zapisał mi jakie badania mam wykonać.A jutro chciałam je zrobić...
Może podpowiecie mi jakie badania standardowo robi się w 4/5 miesiącu?
Mójgin bedzie dopiero w przyszłym tygodniu, a nie będę przecież z taką
pierdołą dzwonić , w końcu chłopina jest na urlopie
Obserwuj wątek
    • syska241 Re: Zgubiłam.. 22.07.07, 09:47
      standardowo robi sie badanie ogólne moczu i morfologie,ale nie wiem czy gin nie
      zlecił Ci jakiś dodatkowych badań,pozdrawiam
    • asieksza Re: Zgubiłam.. 22.07.07, 10:06
      morfologia, badanie moczu, glukoza, być może krzywa cukrowa, ale tego nie
      zrobią bez skierowania.
      • lavetti Re: Zgubiłam.. 22.07.07, 17:18
        W którym tygodniu dokładnie jesteś? Zrób morfologię i mocz oraz glukozę, krzywą
        cukrową robi się pomiędzy 24 a 28 tc. I proszę o niewprowadzanie dziewczyny w
        błąd, że nie zrobią jej badań bez skierowania, a w szczególności krzywej
        cukrowej, bo ja jestem najlepszym przykładem tego, że można takie badania bez
        skierowania zrobić. Chodziłam do gin do szpitala, ale kiedy zaczęły strajkować,
        nie miałam skąd wziąć skierowania. Poszłam do laboratorium, powiedziałam, że
        chcę zrobić krzywą cukrową z obciążeniem 75 g, kupiłam glukozę wcześniej w
        aptece (koszt 100 gramowej torebki niewiele ponad cztery złote) i proszę o trzy
        pobrania- pierwsze na czczo, drugie po godzinie od obciążenia, a trzecie po
        dwóch godzinach od obciążenia. Nikt mi łaski za pieniądze nie robił. A za
        badanie zapłaciłam 25 zł.
    • bruyere Re: Zgubiłam.. 24.07.07, 11:39
      Zrób morfologię i mocz, ja w 4 miesiącu miałam zlecone: morfologię, mocz,
      glukozę na czczo i usg, wyniki miałam przynieść po 4 tyg- czyli napoczątku 5
      mmiesiąca, w piątym miałam zrobić tylko morfologie i mocz. A test z obciążeinem
      glukozą w szóstym. Bez skierowania zrobią Ci badania w każdym laboratorium,
      tylko że odpłatnie.
    • ma.malina Dzięki dziewczyny 25.07.07, 12:15
      • ma.malina Re: Dzięki dziewczyny 25.07.07, 12:19
        Dzięki waszej pomocy zrobiłam już badania :posiew moczu (to pamiętałam że mam
        zrobić-jestem po zapaleniu dróg moczowych) ) morfologia, badanie ogólne moczu i
        białko
        Za wszystko zapłaciłam 50 zł , a o skierowaniu na badania to mogę tylko
        pomarzyć, chodzę prywatnie do gina.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka