lenorka1 03.08.07, 14:20 Hej mam pytanie,jak wyglądają zewnętrzne narządy rodne kobiety w ciąży.Czy są jakby spuchnięte? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kopalnia.diamentow Re: narządy 03.08.07, 15:11 nie, moje się nie zmieniły ani w pierwszej ciąży, ani po porodzie (cc) ani w drugiej ciąży... opuchlizna może świadczyć o jakiejś infekcji... k.d. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: narządy 03.08.07, 16:35 mniej więcej od połowy ciąży są jakby przekrwione co prowadzi do ich nieznacznego powiększenia. nie mam infekcji więc to normalne. przynajmniej pani doktor odchyleń od normy nie stwierdziła. Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Konkretnie ktorej kobiety? 03.08.07, 16:49 Bo trudno tak stwierdzic nie widzac jej i jej narzadow. Odpowiedz Link Zgłoś
spejsik2 Re: Konkretnie ktorej kobiety? 03.08.07, 19:24 mam wrazenie ze niektorzy na tym forum maja po 15 lat Odpowiedz Link Zgłoś
kopalnia.diamentow Re: narządy 03.08.07, 16:49 pierwsze słyszę, żeby zewnętrzne narządy rodne kobiety w ciąży zmieniały się w zauważalny dla tejże ciężarnej sposób... chętnie dowiem się jeszcze czegoś na ten temat, bo zastanawiam się czy ja oby za mało ukrwiona nie jestem... k.d. Odpowiedz Link Zgłoś
spejsik2 Re: narządy 03.08.07, 16:55 powaznie! nieznacznie zmieniaja wyglad co nieznaczy ze twoje tez musza a piersi? kazdej inaczej sie zmieniaja moj maz nawet zauwazyl ze mam inna "malgoske" Odpowiedz Link Zgłoś
baenshee Re: A ja nie mam zadnej malgoski 03.08.07, 18:13 bo jesteś facetem ajs , zapomniałaś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Yhm 03.08.07, 18:20 Jakbym byla facetem, to moze jakas Malgoska by sie znalazla. Odpowiedz Link Zgłoś
kopalnia.diamentow Re: narządy 03.08.07, 17:35 a ja już się bałam, że mi jaka zamartwica okolic intymnych grozi... ))) pozdrawiam "-) Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: narządy 03.08.07, 17:49 Są, albo może BYWAJĄ, bo pewnie nie u wszystkich, fachowo to się nazywa obrzmienie i zasinienie ciążowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: narządy 03.08.07, 18:31 Tak, spuchnięcie czy "przekrwienie" to częsta sprawa. Nie musi być bardzo zauważalne widoczne "na zewnątrz". Natomiast często powoduje zwiększenie przyjemnych odczuć podczas seksu oraz zwiększony apetyt na niego Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda34 Re: narządy 03.08.07, 19:36 Tak samo jak powiekszaja sie piersi tak samo narządy rodne. Najbardziej w ostatnich miesiącach. Organizm przygotowuje sie do porodu. Jest to normalne. Po porodzie wszystko wraca do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: narządy 03.08.07, 21:30 "ZMIANY W NARZADACH PŁCIOWYCH 1. Zasinienie przedsionka i ścian pochwy, rozpulchnienie pochwy, zwiększenie rozciągliwości i szerokości pochwy – to wynik przekrwienia oraz działania progesteronu. 2. Zmiany w szyjce macicy –zasinienie[ przekrwienie], rozpulchnienie [ około 4 tygodnia ciąży], [...]" Poczytaj sobie tu: www.pwsz.nysa.pl/instytyty/pielegniarstwo/ginekologia/zmiany_ciazowe_w_organizmie_kobiety.doc -- ? ! Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: narządy 03.08.07, 21:36 budzik11 napisała: > > Poczytaj sobie tu: > www.pwsz.nysa.pl/instytyty/pielegniarstwo/ginekologia/zmiany_ciazowe_w_organizm > ie_kobiety.doc > i inny link: www.planetawiedzy.pl/story.php?title=Rozpoznanie-ciAy > -- > ? > ! Odpowiedz Link Zgłoś