ewen1 03.07.03, 08:39 CZeść mam małe pytanko czy objawy ciąży (mdłości, zachcianki itp) miałyście inne przy chłopaku a inne przy dziewczynce czy nic się niezmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bczerwin1 Re: objawy ciąży a płeć 03.07.03, 10:07 Witaj Ja przy synu miałam tylko ochotę na kwaszoną kapustę i ogórki, nie mogłam w ogóle patrzeć na słodycze, z kolei w ciąży z córką słodycze pachniały mi wszędzie. Niestety tak jest do tej pory chociaż mała ma już 15 miesięcy. Wiem jednak że nie zawsze tak jest więc nie można sugerować się zachciankami. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_a Re: objawy ciąży a płeć 03.07.03, 10:37 Jestem teraz w drugiej ciąży, mam już córeczkę, nie wiem, jaka jest płeć dzidziusia (i nie chcę wiedzieć ) ale jeśli chodzi o objawy, to od starszych, mądrych kobiet dowiedziałam się już, że: - to będzie chłopak, bo w pierwszej ciąży nie wymiotowałam, a teraz tak - to będzie dziewczynka, bo tak samo popsuła mi się cera I bądź tu mądry. Dodam, że dwie zachcianki mi się powtórzyły - cola i mielonka z puszki (zgroza, jedno i drugie), ale pojawiły się nowe - w tej chwili nie mogę pztrzeć na nic innego oprócz nabiału. I bądź tu mądry Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anya.s Re: objawy ciąży a płeć 04.07.03, 07:03 Gdy bylam w ciazy nie mialam zadnych mdlosci, nie czulam sie zle, wrecz przeciwnie, gory moglam przenosic - urodzil sie synek. Kolezanki podobnie - choc wszyscy wrozyli dziewczynki zapytalam sie o mdlosci i przy ich braku zapowiedzialam chlopca, co sie potwierdzilo 2 razy. Znajoma przy pierwszej ciazy bardzo kiepsko sie czula - wymioty, zawroty glowy - i jest dziewczynka. Nie wiem czy cos w tym jest czy taki zbieg okolicznosci, ale w moim otoczeniu kobietki dobrze sie czujace rodza chlopcow, a te ktorych mdli - dziewczynki pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: objawy ciąży a płeć 04.07.03, 10:34 Mam już synka, a jeśli wierzyć usg - teraz ma być córka. Obie ciąże znosiłam tak samo (jedyne dolegliwości zw. z nasileniem objawów choroby narządu ruchu, gł. z powodu jeszcze większego obciążenia stawów). W obu ciążach mam świetną cerę, poprawił się mój wygląd (co nie zawsze idzie w parze z samopoczuciem). Druga ciąża jest trudniejsza ze względu na upały - jak wynika z sygnaturki poniżej, syn urodził się w zimie, było zimno i fajnie, nie to co teraz. Zachcianek w obu przypadkach zero. Ale w obu przypadkach wg. "proroków" mam mieć syna - tj. i z Szymkiem tak było, i teraz też przepowiadają synka. Pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
nika28wawa Re: objawy ciąży a płeć 04.07.03, 17:33 cześć wiesz co , mi mówiono do 26 tygodnia ( przed wizytą sprawdzającą płeć) że będzie chłopiec, bo nic się nie zmieniłam na twarzy, nie mam krostek, ani wyprysków, wszystko idzie mi w brzuszek. Fakt że brzuszek mam średni ale nie za duży i nie za mały ale nie przytyłam nigdzie indziej. I to wszystkich przekonało że bezie chłopiec. A tu ups na usg pan doktor mówi że będzie panienka. Teraz jesteśmy w skończonym 31 tygodniu i nadal nie mamy imienia dla niej. Do tego 26 tyg. do wizyty na usg miał być Jakub, a teraz mamy duuuuuuuuuuży problem z wybraniem imienia. Nie daj się zwabić babciom i koleżankom, że to edzie on czy ona. Po prostu idz na usg albo poczekaj do urodzin. Przecież to i tak nie ważne co będzie, aby było zdrowe. Całusy dla maleństwa Monika Odpowiedz Link Zgłoś