mpawelec0 13.10.07, 09:43 jestem w 15 tc strasznie boli mnie gardło co mogę wziąć do ssania? i ewentualnie na ból głowy i gorączkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: ból gardła 13.10.07, 09:56 przepłucz sobie parę razy gardło wodą z łyżką wody utlenionej. Z gorączką i bólem to niestety nie pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
mocpytan Re: ból gardła 13.10.07, 10:35 najlepiej do lekarza na gorączkę i ból głowy można paracetamol, np apap do ssania tantum verde [biorę za zaleceniem lekarza, na ulotce jest info, że dozwolone w ciązy] dodatkowo wit C, wapno. Odpowiedz Link Zgłoś
brunette1 Re: ból gardła 13.10.07, 16:41 Mnie zalecono rowniez Tantum Verde do plukania 3 razy dziennie - swietne, oraz syrop prawoslazowy 3 lyzki dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
uullaa Re: ból gardła 13.10.07, 21:13 Leć do lekarza. Te objawy to zapewne angina. Sama nie przejdzie, a jej bakterie niszczą cały organizm. Sama właśnie walczę z tym świństwem 10 dni. Najśmieszniejsze, że żaden antybiotyk nie pomaga. Wrrr! Odpowiedz Link Zgłoś