ignis1978 18.10.07, 15:51 Jak rozpoznać, że to właśnie one? Sączą sie kroplami, ale ciągle? czy możliwe jest, ze poleci trochę, przerwa a za jakiś czas znów trochę? Gdzie dostępne są w Warszawie wkładki testujące? Dzwoniłam w kilka miejsc a wkładek brak Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniczkalovemax Re: sączące się wody płodowe 18.10.07, 16:03 Moja kolezanka tydzien przed terminem porodu miała taka sytuacje. Wody saczyły się (wcale nie tak bardzo obficie) potem byla przerwa i znowu. Niestety przez te saczenia doszło do zakażenia płodu Lepiej udaj sie do lekarza i kup tabletki aliofil one działają mantybakteryjne i są w 100% natralne Odpowiedz Link Zgłoś
paulina1206 Re: sączące się wody płodowe 18.10.07, 17:40 Jak najszybciej idź z tym do lekarza, jeśli nie do swojego to na oddział i niech Ci zbadają na papierek lakmusowy czy to wody czy nie. Ja poszłam do jednego, niestety pomylił się i powiedział,że to nie wody ( nie badał papierkiem )to było w piątek, w poniedziałek poszłam do swojego gina i okazało się,że to wody i od razu na oddział. O mały włos nie doszło do zakażenia,a i tak dostawaliśmy antybiotyk, a więc gnaj co sił w nogach,żeby nie było za późno! Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: sączące się wody płodowe 18.10.07, 19:31 Jak sączą się wody to znaczy, że pękł pęcherz płodowy i czas rodzić. nie można czekać, bo dziecko BARDZO ŁATWO może dostać zakażenie (grzyb). Moje sączące się wody to było coś jakby nietrzymanie moczu. Popuszczanie co jakiś czas. Nie ma co czekać na testy tylko trzeba iść do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanka3 Re: sączące się wody płodowe 18.10.07, 19:48 Testy mozna kupić w aptece, wiem, ze nie we wszystkich sa, ale jak podzwonisz to w koncu znadziesz - ja znalazłam na Tarchominie. Zdarzyło mi sie raz, ze popłynęło wiecej takiej wodnistej wydzieliny, obawiałam sie, ze to wody (tym bardziej, ze w poprzedniej ciąży w tym samym dniu - 34t4d - wody mi odeszly, ale wtedy chlusneło) - jednak z testu wyszło, że nie. Dla spokoju mozesz to zawsze sprawdzic w szpitalu, ja by jednak spokojnie najpierw zrobiła test (a moze masz pessar założony? przy pessarze tym bardziej moze byc wiecej wodnistej wydzieliny) Odpowiedz Link Zgłoś
ignis1978 Re: sączące się wody płodowe 18.10.07, 22:00 Już po badaniu. Wody nie sączą się, ale są nieregularne skurcze. Kto wie, może jeszcze tej nocy wrócimy na IP? Na pewno nie do bielańskiego, bo tam pełne obłożenie. Jeszcze nie czas, więc mam nadzieję, że przejdzie...Wzięłam 2 nospy, kąpiel... i czekamy... Spokojnej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: sączące się wody płodowe 19.10.07, 09:12 te testy można też kupić na Allegro Odpowiedz Link Zgłoś