holly23 29.11.07, 20:05 Hej dajcie namairy, gdzie kupic kurtke lub placzsz dal ciężarnych. Okryć wierzchnich nie spotkać nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anouk_2005 Re: Moda dla przyszłych mam 29.11.07, 21:42 Holly23 - wyprzedziłaś mnie - właśnie to miałam napisać. Odwiedzam regularnie sklepy z odzieżą ciążową, szukając od miesięcy czegoś ciepłego. I co? Wielkie nico!!! Do furii mnie doprowadzają te bluzunie, spódniczki etc. Gdzie, do jasnej cholery, są kurtki, płaszcze i ciepłe swetry????? Czy kobiety w ciąży mają siedzieć w domu, odkąd zaczną mieć widoczne brzuchy? A może lepiej niech ubierają na siebie ciuchy dla grubasów???? Takie H&M - cały dół w Złotych Tarasach jest dla kobiet. A dla kobiet w ciąży - biedny kącik wciśnięty za ciuchy dla dzieci i facetów. Mothercare - ilościowo to samo. Nivena - nie dość, że ciuchy niemal letnie, to jeszcze brzydkie i drogie. Next w Tarasach za to w ogóle nie przewidział działu ciążowego, co jest o tyle dziwne, że na Zachodzie je normalnie mają. Sklepy z odzieżą ciążową, marki polski no-name kurtek nie sprowadzają - jak mi ostatnio powiedziała sprzedawczyni - kurtki były drogie i kobiety ich nie chciały kupować. W ramach pocieszenia powiem tylko, że miesiąc temu byłam w Londynie, specjalnie żeby kupić wreszcie coś ciepłego i ... to samo. ŻENADA. Ani w Next, ani w Mamas&Papas, ani w D.Perkins, ani nigdzie. Jest jedno miejsce, które polecam - dzięki życzliwości znajomych zrobię tam zakupy - gap.com - ale to wiąże się z pewnymi logistycznymi trudnościami. Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: Moda dla przyszłych mam 29.11.07, 21:59 ja kupilam poprostu wieksza kurtke rozmiar 40 i wystarczyla do konca, tak samo ze swetrami i oddalam mamie po Odpowiedz Link Zgłoś
jolitka1 Re: Moda dla przyszłych mam 29.11.07, 22:05 Ja dokladnie tak samo jak kolezanka kupilam wieksza kurtke!Pytalam sie w sklepach z odzieza ciazowa o kurtki itp. to zawsze otrzymywalam ta sama odpowiedz ze w zadnych hurtowniach nie spotykali sie z kurtkami dla kobiet w ciazy... Odpowiedz Link Zgłoś
yoo-yoo Re: Moda dla przyszłych mam 29.11.07, 22:10 W Zarze widziałam ciekawe rozkloszowane kurteczki (i to wcale nie w dziale ciążowym). Poza tym polecam niemiecką stronę www.umstandsmode.de. Są tam super ciuchy, niestety drogie, ale moim zdaniem rewelacyjne. Nawet jeśli nic się nie kupi to warto popatrzeć i poszukać inspiracji jak się w ciąży ubierać. Ja tam akurat kupiłam kurtkę, właściwie płaszcz - jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
aniareszel1992 Re: Moda dla przyszłych mam 29.02.08, 20:01 Dzien dobry!! wszyscy tu gadu gadu o modzie dla przyszlych mam milo tak poczytac w co sie ubrac ale gorzej gdy ma sie 15lat i jest sie w ciazy jestem w 7 msc ciazy i hmm nazekam na ciuchy poniewaz moi rodzice nie pracuja co prawda dla dziecka wszysko mam poniewaz dostalam od praktycznie opcych ludzi za co iom bardzo dziekuje. ale mam problem nie mam w co sie ubrac mam wszystko za male szczerze mam 2 bluzki,1 pare spodni ,2 bluzy ktore sa na mnie dobre . co mam zrobic jak nie mamy z rodzicami pieniazkow zeby kupic?? prosze o kontakt na gg 9804228 Odpowiedz Link Zgłoś
lib Re: Moda dla przyszłych mam 29.11.07, 22:14 Dziewczyny! A gdzie kupić takie kliny, co to się je na guziki przypina do spodni w rozporku, żeby były większe? Bardzo będę wdzięczna za jakikolwiek namiar. Odpowiedz Link Zgłoś
yoo-yoo Re: Moda dla przyszłych mam 29.11.07, 22:24 Te kliny możesz właśnie kupić na tej niemieckiej stronie www.umstandsmode.de. Polecam też z tej strony pasy ciążowe w różnych kolorach, bardzo fajnie maskują brzuszek i niedopięte spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Moda dla przyszłych mam 29.11.07, 22:17 prawda. wasnie wydalam kase na dziwaczna kurteczke o rozmiar wieksza... na wiosne bedzie bezuzyteczna. po ciazy bedzie dla mnie zbyt obszerna. powinny byc kurtki ciazowe, w zwyklych okryciach wyglada sie jak ufo. jaki problem uszyc cos adekwatnego do sylwetki ciezarnej? Odpowiedz Link Zgłoś
sushi_1 Re: Moda dla przyszłych mam 29.11.07, 22:30 Też polecam Zara - cieple kurtki sa na stoisku dla mam w ciąży oraz mnostwo rozkloszowanych fasonow w calym sklepie - akurat w tym sezonie moda wyjatkowo sprzyja mamom w ciąży! s. Odpowiedz Link Zgłoś
anouk_2005 Re: Moda dla przyszłych mam 29.11.07, 22:38 Ok, w którym sklepie Zary są ciuchy ciążowe? Mnie ta moda nie sprzyja od początku - jak pisałam - brzuch od początku jest wielki i już od 3 m-ca nie mieścił się w normalne ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
tiny.com Re: Moda dla przyszłych mam 30.11.07, 11:01 Zara w Zlotych Tarasach ma stoisko z ciazowymi ubraniami, ale nie jest tego za wiele. Ja rowniez nie podzielam entuzjazmu wobec aktualnej mody, moim ksztaltom kiepsko to sprzyja. Generalnie ciuchy ciazowe sa kiepskie i wszystko jest na mnie za duze w innych niz brzuch miejscach, a z kolei "normalne" ubrania - bardzo ciasne dla brzucha albo za krotkie, i tak dalej. Generalnie ciezko. Termin mam na poczatek lutego, wiec jeszcze dwa miesiace mam przed soba, a naprawde nie bawia mnie juz wizyty w sklepach dla przyszlych mam, bo zwykle niczego nie kupuje. Mam jeden sweter (pani oznajmila mi, ze innych w tym roku nie bedzie...), jedne dzinsy (z jednych spodni juz wyroslam), jedne spodnie dresowo-domowe (kocham je ponad zycie), i dwie dluzsze bluzki (kupione w h&m, dla 'normalnych' kobiet, ale sa bardzo dlugie i jeden rozmiar wieksze), i w tym w zasadzie chodze na okraglo. Nadal pracuje, gdyby nie to chodzilabym tylko w tych dresowych spodniach i jakims luznym podkoszulku... A o zimowych ubraniach raczej nie ma co marzyc, w kazdym sklepie mi mowia, ze "sie nie szyje". A jak widze przy tej sniezno-chlapowatej pogodzie za oknem, ze w sklepach proponuja mi t-shirty z rekawkiem 3/4 to mi slabo. Kurtke kupilam dwa rozmiary wieksza, nie wygladam szalowo, no ale chociaz sie dopinam i cieplo mi... Kupowalam w c&a, w normalnym dziale. Tam chociaz ceny nie byly jakies z innej planety wziete... No i nie kazdy oczywiscie fason kurtki zmiesci ciazowy brzuszek, nawet przy wiekszym rozmiarze, no ale to inna juz opowiesc... Pozdrawiam, i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: Moda dla przyszłych mam 29.11.07, 22:24 na allegor może zobaczcie? allegro.pl/search.php?string=kurtka&category=5454&country=1 Odpowiedz Link Zgłoś
anouk_2005 Re: Moda dla przyszłych mam 29.11.07, 22:35 To co jest w tym momencie na allegro nie nadaje się do niczego - kurtki typowo ciążowe firm zagranicznych są raczej cienkie, a te polskie już na fotce robią szmatławe wrażenie. Raz jeden był płaszczyk Gapa, ale go odpuściłam, bo doszedł do ponad 400 zł, a był używką. Za nową kurtkę Gapa, o której pisałam powyżej, zapłacę jakieś 200 zł. Nie chcę kupować wielgachnych kurtek - rozmiarowo zresztą mi nie pasują , nie dopinając się na brzuchu, który jest gigantyczny już od kilku miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
pola_lola Re: Moda dla przyszłych mam 30.11.07, 10:48 Przedwczoraj kupiłam sobie 2 pary jeansów ciążowych w Zarze w galerii mokotów i napewno jest jescze w arkadii bo tam jest duża zara i moze centrum? I faktycznie jest tam sporo takich rozkloszowanych kurteczek tylko nie są one za ciepłe - bardziej jesienno-wiosenne.Kupie sobie taką na wiosnę ale na przecenie - w sumie już nie długo będą.Faktycznie nikt nie przewiduje że ciężarna może zechcieć w zimie wyjść na dwór)))))Dlatego trzeba kombinować i kupować większe kurtki w normalnych sklepach.Ja mam nadzieję że płaszcz zimowy starczy mi na całą zimę i nie będe musiała kombinować Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Moda dla przyszłych mam 30.11.07, 10:57 Ja kupiłam kutrkę w Zarze, normalną zimową, tylko 2 rozmiary wiekszą. Trochę jak worek na kartofle, ale co zrobić. Widziałam taki ciepły płaszcz "z brzuchem" na wystawie w Pępku Świata w Galmoku, ale wolałam nie sprawdzać ceny. Kurtka i tak będzie po zimie do oddania . W poprzedniej ciaży w końcowej fazie (luty) chodziłam w parce męża. Odpowiedz Link Zgłoś
basiulek4 Re: Moda dla przyszłych mam 30.11.07, 13:44 Byłam w ciąży dwa razy i dwa razy się załamałam. Mój brzuszek nie należał do tych największych, ale mimo to nie mogłam wejść w swoje ubrania od 5 miesiąca. W ubrania ciążowe, które przymierzałam mogłabym zmieścić swoje dwa brzuszki. Wyglądałam w nich jak w workach na ziemniaki chociaż kupowałam S. Dopiero kiedy jechałam do szpitala, mała opuściła się tak nisko, że moje spodnie ciążowe wyglądały w końcu dobrze, ale to słaba pociecha. Na szczęście rodziłam w sierpniu i w maju więc problem kurtkowy mnie ominął. Moja górska kurtka Wolfganga wystarczyła mi do marca, a potem już lużny polar i sweter, ale współczuję mamom, które rodzą w zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndere11a Re: Moda dla przyszłych mam 30.11.07, 16:42 No wlasnie, te ceny najgorsze. Jesli już znajdzie sie odpowiednia rozmiarowke, okazuje sie, ze cena jest zaporowa jak na ciuch do oddania w ciagu pol roku. Wyborazam sobie, ze najlepiej byloby kupowac takie rzeczy w outletach (czesto bywam w Vabbi), placac skapa kase (przeciez jest tyle innych wydatkow). Kurtka nawet nie musi byc piekna ani modna, ale niech do diaska w ogóle będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
anouk_2005 Re: Moda dla przyszłych mam 01.12.07, 12:17 Pępek Świata rozwala ceną - fakt. Najtańszy pas (ale za to przyjemny jakościowo) kosztował mnie tam stówę. Mimo namów męża, nie zdecydowałam się na żaden z ciuchów Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Moda dla przyszłych mam 03.12.07, 15:13 Ja kupiłam część ciuchów w Pępku Świata, bo te z H&M były niewygodne. Nie byłam w stanie w spodniach prowadzić samochodu, bo mi się wrzynały w brzuch. Bluzki z PŚ są rewelacyjne - niestety ceny dobijają. Ja nie mogę jednak do pracy chodzić w t-shircie, więc doszłam do wniosku, że przeboleję ten wydatek, tym bardziej mocno, że więcej razy w ciąży byc już nie zamierzam i te ciuchy mi sie już na nic nie przydadzą. Teraz w żadnym razie nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
aniazawieja Re: Moda dla przyszłych mam 30.11.07, 13:45 Kurtkę to ja miałam sportową, swoją własną, na szczęście była szeroka i wystarczyła ( a rodziłam w połowie lutego, więc przyszło mi zaliczyć całą zimę). Jeśli chodzi o sweterki i inne (też cieplejsze) ciążowe ciuszki to polecam: www.happymum.pl, nie za drogo, wszystko ładne i dobrze się nosi (ja miałam 2 koszule i spodnie). Odpowiedz Link Zgłoś
jamamma Re: Moda dla przyszłych mam 30.11.07, 23:26 Ja tez nie narzekam , bo wybór jast ogromny, tylko niestety trzeba na to troche poświęcić czasu.Mnie jest o tyle trudniej , że nie mieszkam w dużym mieście , ale od czego są znajomi zagranicą , czy też sklepy internetowe , bądź też Second Handy( w jednym z nich własnie kupiłam kurtkę na ciążę). I jak przypomnę sobie, że będąc 14 lat temu w ciąży nic nie mogłam kupić, chodziło się w workach lub innych dziwolągach szytych u krawcowej, to zupełnie przestaję marudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
anew3 Re: Moda dla przyszłych mam 30.11.07, 23:29 Zajrzyj np do Zary, sa tam plaszcze nieciaze ale o kloszowym fasonie, niedawno przymierzalam ladny plaszcz, jestem dopiero w 22 tc ale ten plaszcz wystarczylby do konca ciazy.Sporo rzeczy znajdziesz tez w C§A i Orseyu.Moda obecnie nam sprzyja, rowniez kobiet ynie w ciazy nosza szerokie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
anouk_2005 Re: Moda dla przyszłych mam 01.12.07, 12:20 To ja może nieco przybliżę swój obecny wygląd - przytyłam 25 kg - mam 115 cm w pasie, przy w miarę szczupłych ramionach. Brzuch jest dość niski. W akcie rozpaczy mierzyłam ostatnio płaszcz w H&M w Tarasach (w dziale dla grubasów)- nie dopiął mi się w pasie. Będę jednak nadal polecać GAPa. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Moda dla przyszłych mam 03.12.07, 03:00 Prezentowane modele to skrajne dno. Jedynie drugie od końca z prawej strony nadawałoby się, ale tylko pod warunkiem, że byłoby w zdecydowanie jaśniejszych kolorach. Ubiór ma wyrażać radość a nie wołać "przepraszam że żyje". Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k Moda dla przyszłych mam 03.12.07, 14:18 O rany! Kto wymyślił te podwinięte spodnie do kozaków? Fatalnie to wygląda, zwłaszcza na kobiecie w ciąży, bo poszerza i skraca nogi i całą sylwetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ula401 Moda dla przyszłych mam 04.12.07, 12:02 Byłam w ciąży 17 lat i 4 lata temu, różnica w sposobie ubierania sie ogromna. Poprzednio sukienki z zasłony w kratke, aby jak najbardziej ukryć brzuszek (mimo to wyglądałam pięknie, bo sie starałam), obecna moda rewelacja. Właściwie w czasie mojej drugiej ciąży dopiero wchodziła moda na obcisłe ubrania i czasami widać było zaskoczenie na twarzach przechodniów. A ja czułam sie wspaniale - piękna, szczęśliwa, spełniona, wyjątkowa i obecna moda pozwala wyrazić te uczucia. W ogóle uwielbiałam być w ciąży za każdym razem, no może z wyjątkiem pierwszych miesięcy mdłości. Kiedyś "telewizyjna" kobieta znikała z ekranu zanim ktokolwiek się zorientował, teraz wręcz odwrotnie. Widać, że zmienia sie radykalnie podejście do tematu, szkoda tylko, że nie na sali porodowej, ale to już inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
asikol Moda dla przyszłych mam 04.12.07, 18:32 Ja dopiero mam problem z ubraniami. Jestem osoba ktora normalnie nosi rozmiar 44/46. W tej chwili jestem w 5 miesiacu i nawet najwieksze rozmiary dostepne w sklepach sa na mnie za male (problem ze zmieszczeniem brzucha)a nie chce myśleć co bedzie pozniej :o( Odpowiedz Link Zgłoś
seditka Re: Moda dla przyszłych mam 20.12.07, 10:10 kurcze , dziewczyny , poczytałam wasze komentarze i się mocno zdiwiłam! ja jestem w połowie 6-ego m-ca i jak na razie bez problemu mieszczę się w swoje zimowe płaszczyki i kurtki , no i sporą część ciuchów sprzed ciąży , kupiłam sobie też wyprawkę siążową w inetrnetowym sklepie 9fashion-naprawdę polecam , bardzo fajne ciuszki, bluzki i sukienkę będzie można spokojnie nosić i po ciąży a co do okrycia wierzchniego w styczniu planuję sobie na wszelki wypadek uszyć krótki płaszczyk u krawcowej i ten pomysł polacam każdej która nie może zaleźć niczego dla siebie w sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Moda dla przyszłych mam 20.12.07, 15:47 Ja też tak miałam ... w pierwszej ciąży. W drugiej już w 3 miesiącu nie mieściłam sie w stare ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Moda dla przyszłych mam 20.12.07, 18:12 a mi udalo sie i to całkiem przypadkiem kupic płaszczyk. kupilam go w zwykłym sklepie i super nadaje sie na ciaże. ponizej biustu jest marszczony, wiec brzusio sie zmiesci. Super modnie wygląda. A co do swetrow, to tyle jest teraz rożności w sklepach. Moda sprzyja ciezarnym. modne sa roznego rodzaju tuniczki, marszczone swetry, dlugie golfy itp. wystarczy tylko dobrze sie rozejrzec. Ja mam natomiast problem ze spodniami. powoli zaczynam niemiescić sie w swoje sprzed ciazy (18 tydzien), a te typowo ciazowe sa strasznie wielkie z bardzo szerokimi nogawkami, ani troche nie sa modne , mam nadzieje, ze cos jednak znajde Odpowiedz Link Zgłoś
mamamagic Re: Moda dla przyszłych mam 23.12.07, 22:04 ja zakupiłam 2 płaszczyki zimowe na allegro. obydwa sa bardzo ładne, jeden bezowy drugi wrzosowy. nosze tylko jeden bo drugi jest za szeroki w ramionach ( niestety. mam tez rozkloszowany płaszczyk z h&m , cały czas jest dobry mimo koncówki 8 miesiaca, choc na mróz juz za cienki. cały czas wchodze tez w swój stary płaszczyk puchowy i o dziwo udaje mi sie jeszcze zapiac, ale to juz niedługo. a miałam sie go pozbyc bo juz jakies 2 lata w nim nie chodziłam mam zamiar je odsprzedac po cizazy i odebrac chociaz 50 % wydanych pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
ewaniasia Moda dla przyszłych mam 09.01.08, 10:40 Witam dziewczynki!A słyszałyście o "9 fashion".Rzeczy są rewelacyjne.Rozwiązania bardzo wygodne.Nic nie uciska i nie oganicza.brzuszek rośnie swobodnie a ja wyglądam zgrabnie.Ceny też są przyzwoite.Ale najlepsze jest to że ubrania noszę długo po ciąży także nie wydałam pieniedzy w błoto.polecam gorąco.acha! i zalecam kupować w sklepie firmowym(niższe ceny).Narazie chyba tylko w Warszawie (Andersa 21). Odpowiedz Link Zgłoś
toyotav Re: Moda dla przyszłych mam 14.10.08, 13:47 ja nosiłam spodnie czarne welurowe tej firmy w ciazy rzeczywiscie pieknie lezały wygodne i eleganckie jesli któras chciałaby potestowac to zapraszam zdjecia moge na maila a cena do uzgodnienia Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Moda dla przyszłych mam 09.01.08, 13:22 Moda swoje, a dostępność tych rzeczy w Polsce, to zupełnie inna para kaloszy. W poprzedniej ciąży nie kupiłam ani jednego ciążowego ciucha, więc nie wiedziałam jaki to problem. Ale wtedy było ciepło i można było nosić po prostu zwykłe spódnice 'w gumkę'. Teraz akurat rosnę zimą. Chciałam kupić zwykłe, 'modne' spodnie, w miarę wąskie nogawki, podobne do 'zwykłych' spodni, a nie 'dzieci-kwiaty' i gumka w pasie. Jedynie w HM był taki model. No i M niestety za duże. Mniejsze rozmiary są, ale ich nie ma. Tak w skrócie. Wszystko XL. XXL. Tak więc z mojego punktu widzenia wygląda to odwrotnie - duże rozmiary są, małych w ogóle. Kupiłam w końcu te za duże M, bo jeszcze by je wykupili No i tak za 199.99 nie miałam żadnego wyboru. A Pępek Świata rozśmieszył mnie do łez. Nawet w dobie przecen - na pytanie: 'czy macie spodnie poniżej 200 pln?', pani odpowiedziała: 'nie'. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaniasia odp 09.01.08, 15:51 a w 9 fashion są właściwie rozmiary dla każdej kobiety.Ja jestem drobna i znalazłam wiele ładnych rzeczy.Pępek świata to rzeczywiście chyba tylko dla gwiazd.musicie same spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
demi10 Re: Moda dla przyszłych mam 03.03.08, 12:21 może trzeba zaufać sklepom internetowym?! Jako przyszła mama polecam sklepik www.mamaok.pl Odpowiedz Link Zgłoś
toyotav Moda dla przyszłych mam 14.10.08, 13:54 firma 9fashion jest swietna ja nosiłam spodnie ciazowe tej firmy eleganckie i wygodne do pracy i kina czułam sie w nich jak kobieta modna nawet w koncówce ciązy dobre na chłodne dni mail więcej opinii piag@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Re: Moda dla przyszłych mam 14.10.08, 14:23 Kupiłam w Promodzie dwa urocze płaszczyki w rozmiarze 38 (normalnie noszę 36). Mają fason mocno rozkloszowany i obydwa zapinają się tylko na wysokości od szyi do linii biustu, więc jest naprawdę dużo miejsca na brzuch. Jeden z plaszczyków jest taki na teraz, to coś jakby skrzyżowanie grubego swetra z cienkim płaszczykiem, a drugi bedzie okej na większe chłody. Oczywiście jak będzie minu 20 to będzie ciężko... Na lżejsze mrozy gruby sweter i ten cieplejszy płaszczyk powinien wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś