ansag 06.01.08, 12:21 Jak kobieta zajdzie w ciążę, to mówi się, że jak je kwaśne rzeczy czy tam słodkie, to będzie jakaś konkretna płeć dziecka. Oświećcie mnie, jak to było No i jakie znacie "sposoby", żeby urodziła się dziewczynka, albo chłopak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenorka1 Re: Zabobony :) 06.01.08, 14:44 Teraz na zmianę płci to już za późno (jeśli jesteś w ciąży).A co do jedzenia to kompletne bzdury.Moja siostra nie jadła ani ogórków,ani śledzi ani żadnych innych kwaśnych rzeczy.Przeciwnie,nałogowo jadła marchewkę z groszkiem,a urodziła chłopca.Ja jeszcze nie znam płci swojego maleństwa (21tc),jeszcze nie byłam na USG połówkowym,ale mam różne smaki raz chce mi się coś słodkiego,a czasem muszę zjeść coś kwaśnego. Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: Zabobony :) 06.01.08, 14:53 Ha! bo będziesz pewnie miała bliźnięta dwujajowe - chłopca i dziewczynkę . Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Zabobony :) 06.01.08, 18:37 W drugim miesiącu zajadałam się kwaśnym, odrzucało od słodyczy. Teraz, w trzecim, słodycze wróciły do łask. Hermafrodyta? Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: Zabobony :) 07.01.08, 16:20 podobno chłopca płodzi się kochając się "od tyłu")pomaga też podobno jak sie włozy siekierę pod łożko tylko kurka nie pamietam czy to dziewczynka czy chłopiec ma wyjść)). Po za tym mój dziadek ostatnio stwierdził że jak się bedzie kochało na kozuszku to dziecko będzie miało kręcone włosy)) Odpowiedz Link Zgłoś
vi-23 Re: Zabobony :) 07.01.08, 17:20 ja ostatnio uslyszalam zeby nie depilowac nog jak sie jest w ciazy bo dziecko bedzie lyse!! - rozwalila mnie ta wypowiedz, smieje sie do dna dzisiejszego z niej Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: Zabobony :) 07.01.08, 20:48 Ja bylam robiona na siekiere-to ma byc chlopak jakby co. Syna mam bez pozycjii tylniej. Najlepiej sie sprawdza jednak kiedy doszlo do zaplodnienie(przed/po owulacjii). *jak sie jezdzi za duzo samochodem to pepowina bedzie okrecona wokol szyjii *nie odmawiaj pozyczania ciezarnej niczego bo myszy ci sie w domu zalegna *nie zamachuj sie nichym za ciezarna,bo znow sprawa z pepowina.. *duzo nabialu i slodyczy na dziewczyne Odpowiedz Link Zgłoś
waryszka Re: Zabobony :) 07.01.08, 22:46 - slodkie na dziewczynke - szaliki, korale, wisiorki- dziecko owiazane pepowina - myszy jezeli odmowi sie ciezarnej- ten mi sie bardzo podoba i czesto z niego korzystam - jezeli chce sie splodzic chlopca to trzeba wlozyc siekiere pod lozko i owiazac lewe jadro partnera niebieska wstazeczka! Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: Zabobony :) 08.01.08, 10:06 > No i jakie znacie "sposoby", żeby urodziła się dziewczynka, albo chłopak? to nie sposób tylko raczej skutek (jeśli w ogóle jest w tym choć ziarnko prawdy) a co ja powinnam mysleć jeśli nie mam apetytu ani na słodkie ani na kwaśne Odpowiedz Link Zgłoś
elohokla Re: Zabobony :) 09.01.08, 09:21 annubis74 to wtedy jest ciąża urojona hehehe. Fajne te zabobony Tu sobie na podstawie zabobonów można sprawdzić co się będzie miało www.noworodek.pl/index.php?sm=1&PHPSESSID=80ec7f4be2be80b3db3b861d80a9d19d a tu jeszcze inaczej jolmys.webpark.pl/] Ostrzegam- skuteczność 50% Odpowiedz Link Zgłoś